تاریخ : 2. شهريور 1395 - 16:34   |   کد مطلب: 18548
در آیین آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه امام حسن عسگری(ع) مطرح شد
تفاوت بین حوزه و دانشگاه از نگاه آیت‌الله جوادی آملی
مفسر قرآن کریم گفت: در حوزه‌های علمیه دو عنصر محوری داریم که سازنده، حیات‌بخش و شناسنامه حوزه‌ها هستند و با وجود این دو عنصر حیاتی کارکرد حوزه و دانشگاه تفاوت پیدا می‌کند.

به گزارش صدای دانشجو به نقل از فارس، آیین آغاز سال تحصیلی 95 ـ 96 حوزه علمیه و مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسن عسگری (ع) این شهرستان عصر امروز با حضور مسؤولان کشوری، استانی و شهری برگزار شد.

پیام تصویری آیت‌الله عبدالله جوادی آملی مفسر کبیر قرآن کریم و مرجع بزرگ جهان اسلام برای این گردهمایی پخش شد که در بخش‌هایی از این پیام آمده است: مدیران حوزه‌های علمیه مدیریت را در حاشیه کار قرار دهند و اصل را بر تدریس، تألیف و مباحثه بگذارند.

وی افزود: اگر اصل این باشد دستاوردهای بزرگ محو نمی‌شود البته مدیریت در کنار کارشان قرار ‌گیرد، مدیران و مسؤولان حوزه‌ها هر روز یک مباحثه و تدریس داشته باشند و به صحبت‌های مراجع و بزرگان گوش دهند تا ترقی کنند.

عالم وارسته جهان اسلام تصریح کرد: سن انسان وقتی بالا رفت دیگر فرصت‌ها کمتر می‌شود و زمان برای انجام برخی کارها نیست.

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌های علمیه دو عنصر محوری داریم که سازنده، حیات‌بخش و شناسنامه حوزه‌ها هستند و با وجود این دو عنصر حیاتی کارکرد حوزه و دانشگاه تفاوت پیدا می‌کند، ادامه داد: عنصر نخست این است که از چه راه مکتب را بفهمیم و دوم اینکه چه مطلبی را بفهمیم همچنین این دو عنصر باعث فرق بین حوزه و دانشگاه است.

وی تصریح کرد: کار در دانشگاه براساس حس و تجربه بوده و با از دست دادن حس و تجربه نتایج از دست می‌رود؛ همان‌طور که یک ناشنوا و نابینا نمی‌تواند بشنود، ببیند و از اقسام نغمه‌ها و آهنگ‌ها خبری ندارد.

مرجع بزرگ جهان اسلام با اشاره به اینکه اساس علم حسی و تجربی بر حس و تجربه است، بیان کرد: اهل بیت آمدند تا دو مطلب را به ما بگویند که اگر کسی تقوا را از دست داد علمی را از دست داده است زیرا تقوا وسیله شناخت است و قسمت مهم علم از درون می‌جوشد.

آیت‌الله جوادی آملی متذکر شد: دو راه برای کسب معرفت داریم چنانچه شنیدن از بیرون و مطالعه کتاب تنها راه کسب نیست زیرا کاری که از نماز شب و طهارت روح ساخته است از درس و بحث ساخته نیست.

وی با تأکید بر اینکه حوزه‌های علمیه ویژگی‌هایی دارند که در دانشگاه نیست، گفت: همه علم در درس و بحث نیست و باید با طلاب بیشتر کار شود.

انتهای پیام/