مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 26. مرداد 1391 - 9:51   |   کد مطلب: 1799

به گزارش صدای دانشجو به نقل از فارس، ماه مبارک رمضان، برای مسلمانان جهان از معنای خاصی برخوردار است.

آنان در این ماه نه تنها به تزکیه نفس می‌پردازند بلکه با آذین بندی خانه‌ها و خیابان‌هایشان، برگزاری مجالس افطار و پخت غذاهایی مخصوص این ماه که اکثرا غذاهای مقوی و شیرینی هستند، این ماه را هرچه باشکوه‌تر برگزار می‌کنند.

تزئین خیابان‌های اردن در ماه مبارک رمضان

 

برگزاری مراسم افطار در هند

در این گزارش به بررسی فرهنگ غذایی برخی از کشورهای جهان در این ماه مبارک می‌پردازیم:

*شبه جزیره عرب (بحرین کویت عمان قطر امارات یمن عربستان سعودی)

 

_نوشیدنی تمر هندی

این نوشیدنی از تمر هندی که در عربی به خرمای هندی معروف است درست می‌شود و برطرف کننده بسیار خوبی برای عطش روزه داران محسوب می‌شود که روزه‌داران این منطقه با آن افطار می‌کنند.

این نوشیدنی بسیار شیرین مزه است که مزه‌ای بین آلو بخارا و خرما دارد.

 

_قطایف

این نوع غذا بیشتر به صورت دسر سرو می‌شود که به طور ویژه در ماه رمضان پخته می‌شود.

 

 

قطایف یک پنکیک نسبتا کوچک است که بوسیله انواع مغزهای مقوی پر شده و سپس سرخ می‌شود، البته در برخی مواقع نیز آن را با پنیر پر می‌کنند و در فر می‌پزند.

این دسر با نوعی شربت گل سرخ سرو می‌شود.

 

*شبه قاره هند (هند، پاکستان، بنگلادش، نپال، برمه)

_پاکورا

 

این غذا که در تمام طول سال در کشورهای آسیای جنوبی پخته می‌شود، در ماه رمضان جزء لایفنک سفره‌های افطار مسلمانان این کشورهاست.

پاکورا نوعی اسنک روغنی است که اندازه‌های آن چندان بزرگ نیست و با انواع سبزیجات متنوع پرشده و پس از غلتانده شدن در آرد نخودچی در روغن فراوان سرخ می‌شود.

پاکورای پیازی که با گشنیز و ادویه‌جات مختلف پر می‌شود، در بنگلادش بیشتر از دیگر انواع آن مرسوم است.

 

*بنگلادش

_امبت (برنج انبه یا برنج موز)

 

این غذای شیرین مزه که بیشتر در بنگلادش طبخ می‌شود، غذای ویژه هنگام سحر است.

امبت که بی‌شباهت به فرنی نیست از برنج سفید باسماتی، انبه‌های رسیده یا بسته به انتخاب فرد با موز رسیده و خامه تشکیل می‌شود.

این غذا بسیار خوشمزه، مغزی و به نسبت کم کالری است.

 

*اندونزی

 

_سانتیک مانیس (خیلی شیرین)

 

این غذا که در تمام طول سال مورد استقبال مسلمانان اندونزی است،در این کشور یکی از ملزومات ماه رمضان محسوب می‌شود.

سانتیک مانیس به معنای خیلی شیرین است که شامل کیک‌های کوچکی می‌شود که به طور سنتی در میان برگ‌های درخت موز پیچیده می‌شوند و به طور مدرن در میان ورق‌های پلاستیکی آماده می‌شوند.

این شیرینی از ترکیب آرد ماش، شیر نارگیل تهیه ‌می‌شود و بعداظهرها کمی پیش از زمان افطار در بازارهایی که اقلام سنتی می‌فروشند، به روزه‌داران فروخته می‌شود.

 

_نوشیدنی تیمون سوری (خیار لیویی)

 

یکی از نوشیدنی مورد علاقه مسلمانان اندونزی برسر سفره افطار، نوشیدنی است که از میوه تیمون سوری یا همان خیار لیمو تهیه‌ می‌شود.

این نوشیدنی که بیشتر در جاکارتا مصرف می‌شود، مخلوطی از شیره میوه تیمون سوری، تکه‌هایی از این میوه رسیده و مقدار زیادی یخ است.

تیمون سوری میوه‌ای شبیه به یک خربزه و یا طالبی شیرین و رسیده است.

 

*مراکش

_حریره

 

حریره یک سوپ سنتی در مراکش است که غذایی ایده‌آل برای افطار محسوب می‌شود.

این سوپ از مقدار کمی گوشت (مرغ یا گوسفند فرقی نمی‌کند)، مقدار بسیار زیادی نخود،عدس، پیاز، گوجه، انواع مختلف سبزیجات تازه تشکیل می‌شود، البته برخی‌ها نیز بنا به سلیقه‌اشان مقداری ورمیشل نیز به آن اضافه می‌کند.

 

_حلوای چباکیا

 

این حلوای بیسکویتی به شکل گل است که معمولا از مقدار زیادی کنجد پوست کنده تفت داده شده، زعفران، آب بهار نارنج و عسل تهیه‌ می‌شود.

این حلوای بسیار مغذی و محبوب، در ماه رمضان بر سر سفره افطار همه مراکشی‌ها یافت می‌شود، البته از این حلوا در دیگر مواقع سال نیز در مراسم‌های خاص استفاده می‌شود.

 

 

*تونس

_بریک

 

این غذا که یکی از محبوب‌ترین غذاها در میان مردم تونس بلاخص در ماه مبارک رمضان است، ظاهری بسیار شبیه به سمبوسه دارد که درون آن با پنیر، هندونه کوهی،‌جعفری و تخم‌مرغ آب‌پز پر می‌کنند، البته برخی نیز به سلیقه خود در آن مقداری ماهی توناتایون نیز می‌ریزند.

این غذا را معمولا با لیمو ترش سرو می‌کنند.

 

*ترکیه

_باقلوا

باقلوای ترکیه بسیار شبیه به باقلوایی است که در کشورمان طبخ می‌شود با این تفاوت که این باقلوا به مراتب شیرین‌تر و پر شهدتر است.

این شیرینی اگرچه در دیگر مواقع سال طرفداران بسیاری دارد ولی بازار آن در ماه مبارک رمضان رونق بیشتری پیدا می‌کند.

_ گولاچ

 

 

این یک نوع شیرینی است که از هر مسلمانان ترکیه‌ای درباره آن بپرسی، به شما خواهد گفت که ماه رمضان و سفره افطار بدون  آن غیر ممکن است.

این دسر شیری رنگ از لایه‌های بسیار نازک نشاسته‌ای که خشک هستند ولی پیش از پخت در شیر شیرین شده و آب گل سرخ خیس شده‌اند درست می‌شود،البته لابه‌لای این ورق‌ها را با انواع مغزهای کوبیده شده پر می‌کنند و روی آن را با دانه‌های انار یا آلبالو و یا هر چیز دیگری تزئین می‌کنند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار