مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 13. دى 1395 - 11:13   |   کد مطلب: 18848
مسئول واحد نظارت بر موادغذایی شبکه بهداشت و درمان ملایر گفت: تغییر در شیوه زندگی ناشی از صنعتی شدن، تغییر در رژیم غذایی و کاهش فعالیت بدنی باعث بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان‌ها و دیابت شده که عامل بسیاری از مرگ و‌میرها در کشورهای پیشرفته دنیاست.
پیشگیری از پوکی استخوان با مصرف نان سبوس‌دار

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از ایسنا مرتضی عابدینی گفت :این سه بیماری موجب کاهش سطح سلامت جامعه شده و هزینه‌های بالای اقتصادی در پی دارند در حالیکه هزینه پیشگیری از این بیماری‌ها به نسبت درمان آنها پایین‌تر است.

وی اظهار کرد: سبزیجات، میوه‌ها و سبوس غلات و حبوبات دارای فیبر بسیار بالایی است که می‌تواند در پیشگیری از سرطان روده، یبوست و بیماری‌های قلبی- عروقی به ما کمک کند.

عابدینی ادامه داد: در این میان استفاده از نان سبوس‌دار می‌تواند به تنهایی نیمی از نیاز بدن به فیبر را تأمین کند به طوریکه سبوس گندم حاوی املاح معدنی مانند کلسیم، آهن، روی و فسفر بوده و در پیشگیری از پوکی استخوان و کم خونی از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی با بیان اینکه سبوس همچنین منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B( B1، B2 و B6) و اسید فولیک و ویتامین E است، ادامه داد: بیشتر مردم تصور می‌کنند نان سفید و روشن در نان‌های سنتی نشانه مرغوبیت آن است در صورتی‌که اینطور نیست و رنگ روشن نان، نشانه نبودن سبوس و پایین بودن ارزش غذایی آن است.

نان سنگک؛ منبع غنی از سبوس

مسئول واحد نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان ملایر خاطرنشان کرد: در حال حاضر آرد سبوس‌دار بیشتر در نان سنگک استفاده می‌شود و با توجه به اینکه نان‌های سبوس‌دار ظاهری تیره‌تر نسبت به سایر نان‌ها دارند، اطلاع‌رسانی به مردم از اهمیت بالایی برخوردار است تا رغبت به مصرف اینگونه نان‌ها افزایش یابد.

عابدینی گفت: نکته مهم این است که سبوس همراه آرد باید فرآیند تخمیر را طی کند تا تأثیرات مفید خود را بر سلامتی بگذارد بنابراین افزودن سبوس به سطح خمیر نان کار درستی نیست که گاه در برخی نانوایی‌های سنتی انجام می‌شود بنابراین بهتر است نان را از آرد کامل گندم تولید کنیم.

وی تصریح کرد: باید نان‌های سنتی با کیفیت خوب تولید کنیم چرا که اثر کیفیت و سلامت نان گسترده است و بخش مهمی از غذای جامعه به ویژه قشر کم‌درآمد را تأمین می‌کند بنابراین ضرورت سرمایه‌گذاری و بهبود آن وجود دارد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار