به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،گزارش جدید بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده فروشی کالاهای اساسی نشان میدهد که در هفته منتهی به بیست و سوم آذر ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نرخ لبنیات 68 درصد، تخم مرغ 43.7 درصد، برنج 23.9 درصد، حبوب 14.5 درصد، میوههای تازه 58.4 درصد، سبزیهای تازه 31.5 درصد، گوشت قرمز 48.9 درصد، گوشت مرغ 57.9 درصد، چای 22.8 درصد، روغن نباتی 43.9 درصد و قند و شکر 39.5 درصد افزایش یافته است.
همچنین بانک مرکزی در خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خُردهفروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به بیست و سوم آذر ماه اعلام کرد که طی این هفته، قیمت 8 گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و 3 گروه کاهش یافت.
برهمین اساس، در هفته منتهی به بیست و سوم آذر ماه نرخ لبنیات 1.3 درصد، برنج 0.3 درصد، حبوب 0.3 درصد، میوههای تازه 6.6 درصد، گوشت قرمز 0.5 درصد، گوشت مرغ 5.9 درصد، چای 0.1 درصد و روغن نباتی 0.1 درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ تخم مرغ 3.1 درصد، سبزیهای تازه 1.4 درصد و قند و شکر 0.2 درصد کاهش یافت.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمـت ماسـت غیرپاسـتوریزه نسبت به هفته قبل معـادل یک درصد و شیر پاستوریزه 5.6 درصد افزایش ولی بهای ماست پاستوریزه 0.1 درصد کاهش داشت. قیمت سایر اقلام بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 3.1 درصد کاهش یافت و شانهای 138 هزار تا 240 هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج وارداتی غیرتایلندی معادل 0.3 درصد و برنج داخله درجه دو 1.8 درصد کاهش ولی بهای برنج داخله درجه یک 0.6 درصد افزایش داشت. در گروه حبوب قیمت نخود ثابت بود. بهای لپه نخود معادل 0.2 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین 0.2 درصد تا 3.4 درصد افزایش یافت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه دو، هندوانه و موز عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد.
میوهفروشیهای سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای پرتقال درجه یک معادل 2.3 درصد، پرتقال درجه دو 3.3 درصد و نارنگی 0.2 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین 2.7 درصد تا 53.9 درصد افزایش داشت. در گروه سبزیهای تازه بهای خیار و گوجه فرنگی هر یک معادل 3.7 درصد، لوبیا سبز 1.6 درصد و سبزیهای برگی 3.5 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین 1.1 درصد تا 9.9 درصد افزایش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند معادل 0.7 درصد و گوشت مرغ 5.9 درصد افزایش ولی قیمت گوشت تازه گاو و گوساله 0.1 درصد کاهش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند معادل 0.1 درصد و شکر 0.3 درصد کاهش ولی قیمت چای خارجی 0.1 درصد و روغن نباتی جامد 0.3 درصد افزایش یافت. بهای روغن نباتی مایع بدون تغییر بود.
دیدگاه شما