مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 20. مرداد 1391 - 17:05   |   کد مطلب: 1363
در پایان نشست مشورتی سوریه که عصر پنجشنبه در هتل آزادی تهران و با حضور 30 کشور از مناطق مختلف جهان برگزار شد، بیانیه ای به امضای شرکت کنندگان رسید که در آن بر توقف درگیری ها در سوریه تاکید شد.
تاکید بر توقف خشونت و آدم ربایی درسوریه

نشست هم اندیشی تهران پیرامون سوریه روز پنج شنبه با سخنرانی صالحی وزیر امور خارجه در هتل آزادی تهران برگزار شد.

این نشست با موضوع نفی خشونت و گفتگوی ملی با مشارکت 30 کشور در تهران با حضور برخی وزرای خارجه از جمله هوشیار زیباری وزیر خارجه عراق، حنا ربانی وزیر خارجه پاکستان و وزیر خارجه زیمبابوه و هیئت های عالی از دیگر کشورها برگزار شد.
به گفته حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه، پاکستان، الجزایر، عمان، زینباوه، عراق، ونزوئلا، تاجیکستان، هند، روسیه، چین، قزاقستان، ارمنستان، نیکاراگوئه، کوبا، سودان، اردن، تونس، بلاروس، موریتانی، اندونزی، قرقیزستان، گرجستان، ترکمنستان، بنین، سریلانکا و اکوادور کشورهایی هستند که در اجلاس مشورتی تهران حضور دارند. همچنین نماینده ای از سازمان ملل متحد نیز در این اجلاس حضور داشت.

پیام بانکی‌مون به اجلاس تهران/ خشونت، کشتار و آدم ربایی در سوریه باید متوقف شود
نماینده دبیرکل سازمان ملل در اجلاس مشورتی تهران حضور یافت، پیام بانکی‌مون دبیرکل سازمان ملل به این اجلاس را قرائت کرد. در این پیام بر قطع خشونت ها، کشتار غیرنظامیان و آدم ربایی در سوریه تاکید شده است.

بانکی مون همچنین در پیام خود با اشاره به اینکه ادامه خشونت ها در سوریه بحران در این کشور را وخیم تر خواهد کرد، یادآور شد: با وجود اینکه طرح 6 ماده ای کوفی عنان مورد پذیرش طرفین قرار گرفته، اما همچنان دولت و معارضین از سلاح استفاده می کنند.

در پیام بانکی مون همچنین آماده است که سوریه ممکن است با جنگ بلندمدت داخلی روبرو شود که این اتفاق ساختار و بافت سوریه را از بین خواهد برد که این یک تهدیدی برای منطقه است و آثار ناخوشایندی دارد.

بانکی مون اضافه کرد: همه مسئولیت دارند که به دنبال راه حل مسالمت آمیز برای حل بحران در سوریه باشند تا تهدید، آدم ربایی و کشتار در سوریه خاتمه یابد.

در این بیانیه همچنین بر حفاظت از جان غیرنظامیان در سوریه تاکید شده است.

ایران جزئی از راه حل بحران های منطقه ای/ درخواست از بان کی مون

علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر پنجشنبه در افتتاحیه اجلاس مشورتی سوریه که با حضور وزرا و هیئت هایی از 30 کشور جهان در تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران سوریه بر اولویت راهکارها و اقدامات سیاسی مسالمت آمیز برای بازگشت آرامش به سوریه به منظور اجرای اصلاحات سیاسی و تحقق خواسته ها و مطالبات مردم فهیم و مقاومت سوریه در فضایی آکنده از همگرایی ملی تاکید داشته و از هیچ کوششی در این خصوص فروگذار نکرده است.

وی خاطر نشان کرد: ایران معتقد است باید به خواسته ها و مطالبات مردم در فرایند تحولات منطقه پاسخ داده شود و با کشتار مردم و شهروندان غیرمسلح از سوی هر طرفی مخالف است.

وی ادامه داد: حمایت تهران از اقدام دبیرکل سازمان ملل در تعیین کوفی عنان به عنوان نماینده ویژه خود و نیز اعزام ناظران بین المللی مؤید این امر است.

وی با بیان اینکه ایران در مدت ماموریت کوفی عنان تمام تلاش خود را بکار بست تا طرح وی حداکثر موفقیت را کسب نماید، گفت: همچنین با وجود عدم حضور ایران درا جلاس ژنو از نتایج این اجلاس در حمایت از اجرای طرح کامل عنان حمایت کردیم.

وی با اشاره به وصف استعفای کوفی عنان از مسلح کردن بعضی گروه ها و عدم همیاری طرف های حامی آنان از طرح وی اظهار تاسف کرد.

رئیس دستگاه سیاست خارجی ایران تصریح کرد: ایران در سالیان گذشته همواره جزئی از راه حل بحران های منطقه ای بوده و در مسائل بحرانی همچون موضوع افغانستان، عراق و لبنان نقش مثبت و تاثیرگذار خود را در چارچوب برقراری آرامش و در جهت منافع ملت ها با تاکید بر اهمیت مذاکره و راهکار سیاسی به اثبات رسانده است.

صالحی با اشاره به بحران سوریه گفت: ایران اعتقاد راسخ دارد که تنها راهکار حل بحران مذبور از طریق گفتگوی جدی و فراگیر ملی مخالفان دارای پایگاه مردمی با دولت سوریه و با پیش زمینه برقراری آرامش و ثبات در این کشور امکان پذیر خواهد بود.

وی ادامه داد: در این راستا تهران برای میزبانی گفتگوی مخالفان با دولت سوریه در جهت پیشرفت روند دموکراتیک و تحقق مطالبات سیاسی مردم اعلام آمادگی کرده است.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه تحریم های بین المللی نه تنها در خدمت منافع ملت سوریه نیست، بلکه موجب رنج مضاعف آنان شده است، گفت: ایران با ارسال کمک های انسان دوستانه از جمله کمک های دارویی، پزشکی، آمبولانس و نیازهای ضروری مردم سوریه تلاش کرده قدری از محنت آنان بکاهد.

صالحی تاکید کرد: تشدید بحران در سوریه و تسلیح گروه های مسلح و مهیا کردن فضای فعالیت گروه‌های افراطی از جمله القاعده نه تنها کمکی به حل بحران نمی کند، بلکه موجب تسریع بحران و التهاب به دیگر کشورهای منطقه می شود.

صالحی اظهار داشت: ایران اعتقاد دارد بدون اراده تمامی جهات درگیر برای بازگشت آرامش و ثبات سوریه نمی توان انتظار داشت روند اصلاحات سیاسی در جهت منافع کلان مردم مقاوم و صبور سوریه پیش رود چون انفجارها، گروگان‌گیری شهروندان و زائران، استفاده از سپر دائمی و افزایش روزافزون فعالیت های گروه های افراطی مسلح با حمایت برخی اطراف منطقه ای و بین المللی نشان از اهداف فراسوریه ای دارد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر لزوم استمرار تلاش های صلح آمیز و مسالمت‌جویانه برای توقف کشتار و خون ریزی در سوریه بیان داشت: ایران ضمن رد هر گونه مداخله خارجی و داخلی در حل بحران سوریه از اقدام دبیرکل سازمان ملل برای حل مسالمت آمیز بحران در سوریه حمایت و پشتیبانی می کند.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد که دبیرکل سازمان ملل نقش اصولی خود را ایفا و نسبت به تعیین فوری نماینده ای بی طرف برای جلوگیری از گسترش بیشتر خشونت ها و افزایش خون ریزی در سوریه اقدام کند.

به اعتقاد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تمدید ماموریت ناظران بین المللی در سوریه تا حصول آرامش و ثبات حداقل اهتمام بین المللی است.

استقبال شرکت کنندگان اجلاس تهران از پیشنهاد ایران برای توقف سه ماهه درگیری ها در سوریه

در پایان نشست مشورتی سوریه که عصر پنجشنبه در هتل آزادی تهران و با حضور 30 کشور از مناطق مختلف جهان برگزار شد، بیانیه ای به امضای شرکت کنندگان رسید که در آن بر توقف درگیری ها در سوریه تاکید شده است.

در بیانیه پایانی این اجلاس از تداوم درگیری ها و نقض حقوق بشر و تلفات جانی و خسارات مالی گسترده ابراز نگرانی شدید شده و با بازماندگان و قربانیان درگیری ها و حوادث تروریستی اعلام همدردی شده است.

در این بیانیه بر ضرورت پیگیری راهکارهای سیاسی مبتنی بر گفتگوی ملی به عنوان تنها راه حل بحران کنونی سوریه با محوریت توقف خشونت ها از جانب طرفین درگیر و تشویق دو طرف برای ایجاد بستر مناسب جهت تحقق گفتگوی ملی تاکید و از مطالبات مشروع مردم سوریه برای اجرای اصلاحات سیاسی و تربیت دموکراسی و مشارکت فراگیر احزاب و گروه های مخالف در اداره کشور و پیگیری این مطالبات از راه مسالمت آمیز و بدون دخالت خارجی تاکید شده است.

همچنین از تلاش های سازمان ملل و کوفی عنان به عنوان نماینده ویژه وی و تداوم فعالیت های ناظران بین المللی در سوریه حمایت شده است.

در بیانیه پایانی این اجلاس همچنین بر عدم مداخله در امور داخلی کشورها و خاتمه دادن به هر گونه کمک تسلیحاتی به گروه های مسلح و تلاش جهت توقف خشونت ها از جانب طرفین تاکید شده است.

در این بیانیه همچنین ضمن تاکید بر ارائه کمک های انسان دوستانه به مردم سوریه بر ضرورت تشکیل گروه تماس از میان کشورهای شرکت کننده در نشست تهران با هدف توقف خشونت ها و آغاز گفتگوهای فراگیر بین دولت سوریه و مخالفان تاکید شده است.

ابراز نگرانی شدید از ورود گروه ها و فرقه های شناخته شده تروریستی به درگیری های داخلی سوریه و هشدار جدی نسبت به گسترش تروریست و تبعات آن در صلح و امنیت منطقه از دیگر توافقات اجلاس تهران است.

همچنین شرکت کنندگان از پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مبنی از درخواست از طرف‌های درگیر برای توقف درگیری ها و خشونت ها برای مدت سه ماه به منظور پیگیری گفتگو و راهکارهای مسالمت آمیز به مناسبت عید فطر به عنوان یکی از اعیاد مسلمین استقبال کرده اند.

در پایان این بیانیه از ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این نشست تقدیر شده است.

ایران خیرخواه مردم سوریه است/ دعوت تهران از وزیر آشتی ملی سوریه
علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه در پایان نشست مشورتی سوریه در تهران در نشستی خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در رابطه با ایرانیان به گروگان گرفته شده در سوریه اظهار داشت: در جلسه مشورتی در این رابطه صحبت شد و این اقدام محکوم شد و امیدواریم سازمان های بین المللی و کشورهایی که می توانند در این رابطه نقش ایفا کنند ضمن تلاش برای آزادی این افراد از تکرار آن جلوگیری کنند.

خبرنگار خبرگزاری فرانسه در رابطه با غیبت برخی کشورهای غربی و عربی در این اجلاس سوال کرد که صالحی در این رابطه اظهار داشت: تعدادی از کشورهای عربی در اجلاس حضور داشتند که عراق، عمان، الجزایر از جمله این کشورها است.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری نیز به رایزنی های خود برای آزادی گروگان های ایرانی در سوریه گفت: دوستان ترک در گذشته کمک شایانی برای آزادی ایرانیان به گروگان گرفته شده داشتند و در مورد اخیر هم با آنان و دوستان قطری صحبت کرده ام و اقدامات دیگری نیز در شرف انجام است.

وی افزود: از گروگان گیران خواسته ایم در این ماه مبارک زواری را که به قصد زیارت به سوریه رفته اند را بدون هیچ قید و شرطی آزاد کند چراکه ایران خیرخواه مردم سوریه است و این یک حقیقت است، نه شعار و خدمات فنی کنونی ایران به سوریه نشانه ای از نیت خیرخواهانه ایران به ملت سوریه است.

صالحی در رابطه با ادعای نظامی بودن 48 نظامی به گروگان گرفته شده در سوریه خاطر نشان کرد: مدتی اعظام زائران به سوریه را متوقف کرده بودیم که مجددا این کار آغاز شد و دولت در این زمینه ها تسهیلاتی را برای استفاده کارمندان جهت زیارت عتبات فراهم کرده و اینبار بازنشستگان وزارتخانه های مختلف به سوریه رفته اند که اتهام زدند اینها نیروهای نظامی هستند در حالی که عکس های آنها را نشان داده اند که با لباس های عادی بودند.

وزیر خارجه به کارت های اشاره شده توسط گروگان گیران اشاره کرد و گفت: سربازی در ایران امری اجباری است و خیلی ها کارت پایان خدمت دارند که برخی ها در سپاه و بعضی ها در جاهای دیگر خدمت کرده اند و اینکه در گذشته نیز پاسپورت یکی از ایرانیان را نشان دادند و گفتند که یک سرهنگ آن را امضا کرده است پس اینها نظامی اند در حالی که پاسپورت همه ایرانیان را نیروی انتظامی صادر می کند بنابراین امیدواریم حداقل زکاوت و هوشمندی و شعور را برای دیگران قائل باشند و حرفی نزنند که قابل توجیه نباشد.

وی همچنین با اشاره به رایزنی ها با معارضین سوری گفت: برخی از معارضین میانجی گری ایران را پذیرفتند و برخی نیز نپذیرفتند و هم اکنون در رایزنی هستیم اینها صبر و حوصله می خواهد.

صالحی خبر داد که ایران از علی حیدر، وزیر آشتی ملی سوریه برای سفر به تهران دعوت به عمل آورده است.

صالحی در پاسخ به سوالی در رابطه با استعفای کوفی عنان، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه اظهار داشت: طرح کوفی عنان همچنان پابرجاست و با رفتن عنان این طرح منتفی نمی شود.

وی افزود: امیدواریم فردی که جایگزین می شود مانند کوفی عنان مستقل و دارای تجربه لازم برای مدیریت بحران ها باشد.

صالحی اضافه کرد: متاسفیم که آقای عنان کنار کشید و به نظر می رسد فشارهای زیادی روی او بود و این نشان می دهد برخی کشورها دنبال حل بحران سوریه نیستند بلکه دنبال خواسته ها و آرزوهای خود هستند و این مسئله را مشکل کرده است.

وزیر امور خارجه با اشاره به دیدارهای خود با مقامات سوری خاطر نشان کرد: در مسئولان سوری احساس یاس و ناامیدی ندیدم بلکه احساس مقاومت و استقاومت کردم و این اشتباه است که فکر کنند با ادامه فشارها و اقدامات نسنجیده حکومت سوریه برکنار می شود.

وی تاکید کرد: این اقدامات فقط باعث تشدید بحران در سوریه می شود و امیدواریم کشورهای منطقه دوراندیشی داشته باشند و درایت به خرج بدهند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار