به گزارش صدای دانشجو خوابگاه های خودگردان در برخی دانشگاه ها، اجاره بهای خود را افزایش داده اند و ظاهرا نظارتی بر آنها نیز صورت نمی گیرد.
بر اساس آنچه اعلام شده نرخ اجاره بها از یک رویه یکسان برخوردار نیست و علی رغم آنچه قبلا مطرح شده بود هر دانشگاه روش خود را در میزان و نحوه دریافت به کار گرفته است.
از 126 دانشگاهی که در دفترچه بررسی شد، دانشگاههای اصفهان، الزهرا (س)، بین المللی امام خمینی(ره)، تخصصی فناوریهای نوین آمل، تهران، حکیم سبزواری، رازی کرمانشاه، زنجان، سمنان، شاهرود، شهرکرد، شهیدبهشتی، چمران اهواز، شیراز، صنعتیاصفهان، صنعتی جندی شاپور دزفول، صنعتیخاتم الاانبیا بهبهان، علامهطباطبایی، فردوسیمشهد، محققاردبیلی، ولیعصررفسنجان، یاسوج تفرش، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، صنعتیبیرجند، فناوریهاینوینقوچان، بوعلیسینا، سیستان و بلوچستان ، باهنرکرمان، کردستان، صنعت نفت آبادان و ایلام 33 دانشگاهی بودند که خوابگاه ملکی و خودگردان را با توجه به شرایط خاص باهم ارایه می کردند.
از آنجا که ظرفیت خوابگاههای ملکی افزوده نمی شود و با آغاز هر سال تحصیلی جدید مشکل اسکان دانشجویان نیز آغاز می شود، دانشگاهها راهکار جایگزین خوابگاههای ملکی را خوابگاههای خودگردان قرار داده اند اما به نظر می رسد رسیدگی به این خوابگاهها و مدیریت آنها از یک وحدت رویه برخوردار نیست.
چندی پیش علیرضا شکوتی - عضوهیات مدیره تعاونی خوابگاه داران غیردولتی در گفتوگویی قیمت اجاره بهای خوابگاههای خودگردان را به صورت ماهانه در سال جاری بین 120 تا 250 هزارتومان اعلام کرد و افزود: به طور تقریبی می توان گفت نرخ اجاره بهای خوابگاه ها ماهانه بین 120 تا 250 هزارتومان خواهد بود.
با این حال هیچ یک از دانشگاه ها براساس آن عمل نکرده و هر یک با توجه به شاخص های خود قیمت های متفاوتی را ارایه کرده اند.
خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران» کسب اطلاع کرد؛ خوابگاه خودگردان دانشگاه فناوری های نوین قوچان در سال جدید نرخ ترمی 600 هزارتومان را اجاره بهای خود قرارداده و این در حالی است که سال گذشته نرخ اجاره بها 280 هزارتومان بوده است.
این درحالی است که به گفته دانشجویان، این خوابگاه از کمترین امکانات رفاهی برخوردار است به طوریکه در هر اتاق 12 متری، 6 نفر اسکان دارند و در سوئیت های 60 تا 70 متری 3 اتاق با 20 نفر گنجانده می شوند و در واقع سرانه هر دانشجو از این خوابگاه 2 متر فضاست که حالا می باید 600 هزارتومان نیز بپردازد.
اجاره بهای 600 هزارتومانی امسال در حالی است که سال گذشته دانشجویان این دانشگاه به قیمت 280 هزار تومان نیز به جهت عدم امکانات رفاهی و این قیمت نامناسب معترض بودند.
شنیده شده دانشجویان تصمیم گرفته اند تا گرفتن نتیجه، از ثبت نام خودداری کنند چرا که اجاره بهای خانه در این شهر از قیمت نازل تری برخوردار است.
در دانشگاه های دیگر نیز وضعیت به همین منوال است به طوریکه مهر نوشته بود:
دانشگاه تبریز عنوان کرده است که دانشجویان در سال اول در خوابگاه خودگردان اسکان داده می شوند و قیمت اجاره بها نیز به صورت آزاد و از طرف دانشجو پرداخت می شود.
دانشگاه بیرجند، عنوان کرده است که اجاره بهای دانشجو برای استفاده از خوابگاه خودگردان ماهیانه حداقل 60 هزارتومان است.
دانشگاه تربیت معلم سبزوار نیز عنوان کرده، به علت کمبود فضای خوابگاهی، صرفاً به تعداد بسیار محدودی از دانشجویان مقطع کارشناسی دوره روزانه، بر اساس امتیازبندی و تعیین اولویت، خوابگاه ارایه می دهد و مابقی دانشجویان باید از خوابگاه خودگردان استفاده کنند. دانشجویان متقاضی استفاده از خوابگاه های خودگردان، باید حداقل 150 هزارتومان به عنوان ودیعه و 380 هزارتومان برای هرنیمسال از خوابگاه های خودگردان پرداخت کنند.
دانشگاه قم اعلام کرده است که فاقد ظرفیت برای پذیرش دانشجویان جدید الورود است ولی دانشجویان جدیدالورود دختر می توانند با ارایه 600 هزارتومان در هرنیم سال تحصیلی از خوابگاههای خودگردان استفاده کنند.
دانشگاه نیشابور، نیز اعلام کرده است که دانشگاه فاقد خوابگاه بوده و دانشجویان با هزینه تقریبی سالیانه 800 هزار تومان از خوابگاه های خودگردان استفاده کنند.
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران
دیدگاه شما