مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 10. شهريور 1394 - 9:02   |   کد مطلب: 15825
مدیرکل دفتر فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت از فروش 40میلیارد تومانی محصولات پیشرفته دانش‌بنیان حوزه سلامت در سال گذشته خبر داد و گفت: اولین گردهمایی شرکت‌های دانش بنیان حوزه سلامت با حضور 40 شرکت دانش‌بنیان که دارای بیشترین فروش بوده‌اند، حضور خواهند داشت.

پایگاه اطلاع رسانی صدای دانشجوبه نقل از ایسنا، دکتر حسین وطن‌پور در نشست خبری صبح امروز، توسعه فرهنگ تأسیس شرکتهای دانش بنیان را از اولویت‌های این حوزه دانست و افزود: در گذشته اعضای هیات علمی را برای این کار تحت فشار قرار می‌دادند که این امر موجب شد تعداد شرکت‌های دانش بنیان کاهش یابد.

 

وی با بیان این که این امر در حوزه سلامت و پزشکی بیشتر رایج بود، اظهارداشت: ازاین رو به منظور جلوگیری از مهاجرت نخبگان، ایجاد غرور ملی و توسعه اقتصاد مقاومتی فرهنگ ایجاد شرکتهای دانش بنیان را در دانشگاه‌ها گسترش دادیم تا از این طریق اعضای هیات علمی به سمت ایجاد شرکتهای دانش بنیان حرکت کنند.

 

وی با تاکید بر این که در گذشته قوانین دست و پاگیری برای ایجاد این شرکتها وضع شده بود خاطرنشان کرد: علاوه بر آن موانع بسیاری در زمینه ثبت شرکتها و احراز دانش بنیان بودن آنها وجود داشت.

 

وطن‌پور با تاکید بر این که در حوزه فناوری برخلاف حوزه پژوهش، محقق باید از زمینه کاری خود و محصولی که تولید می‌کند اطمینان کافی داشته باشد، توضیح داد: برای تولید محصول فناورانه، صاحبان ایده باید اطمینان کافی داشته باشند که طی این مسیر راحت نخواهد بود.

 

مدیرکل دفتر فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت با تاکید بر این که در حال حاضر احراز دانش بنیان شدن شرکتها با سهولت انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در گذشته برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه‌ها، باید دانشگاه‌ها سهمی را به عنوان سهام در شرکت می‌داشتند، ولی در حال حاضر این شرط برای شرکتهای دانش‌بنیانی که از سوی اعضای هیات علمی ایجاد می‌شود، حذف شده است.

 

به گفته وی حذف این شرط برای آن است که اعضای هیات علمی بتوانند اقدام به ایجاد شرکتهای دانش بنیان کنند.

 

وطن‌پور ادامه داد: به منظور بررسی ابعاد چالش‌های پیش روی شرکت‌های دانش بنیان اقدام به برگزاری اولین گردهمایی مدیران شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت کردیم.

 

به گفته وی این گردهمایی در روز 22 شهریور ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می‌شود.

 

وطن‌پور اضافه کرد: در این گردهمایی در خصوص توسعه فناوری سلامت، چالش‌ها و راهکارها، نقش حمایتهای مالی بر توسعه فناوری، اقتصاد دانش بنیان و الزامات جهانی، جایگاه دانش بنیان و سیاستها و قوانین و چالش‌ها و انتظارات شرکتهای دانش بنیان بحث و بررسی می‌شود.

 

تعداد ثبت شرکتهای دانش‌بنیان سلامت

 

وطن‌پور تعداد شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت را 340 شرکت ذکر کرد و گفت: این تعداد شرکت به ثبت رسیده‌اند ضمن آن که 230 شرکت نوپا نیز تقاضای دانش بنیان شدن ارائه دادند.

 

مدیرکل دفتر فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت ، حضور اعضای هیات علمی در این شرکتها را از ویژگی‌های آنها نام برد و ادامه داد: با تسهیل ایجاد شرکتهای دانش بنیان می‌توانیم شاهد حضور بیشتر اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها در تاسیس این شرکتها باشیم.

 

وطن‌پور به تجربیات سایر کشورها در این زمینه اشاره کرد و گفت: پروفسور رابرت لنگر یکی از دانشمندان پر استناد دنیا است که تا کنون 300 شرکت دانش‌بنیان را ایجاد کرده است.

 

مدیرکل دفتر فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت از تقاضای ایرانیان خارج از کشور برای تاسیس شرکتهای دانش بنیان در کشور نیز خبر داد و افزود:‌ در حال حاضر تقاضاهایی برای ایجاد این شرکتها در مناطق آزاد قشم و کیش ارسال شده است.

 

تنوع فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت

 

وطن‌پور با اشاره به تنوع فعالیت‌های شرکتهای دانش بنیان فعال حوزه سلامت خاطرنشان کرد: شرکتهای دانش بنیان محل تلاقی علوم مختلف است؛ از این رو شاهدیم که شرکتهای دانش‌بنیان حوزه سلامت در طیف وسیعی از فعالیت‌ها مشغول به کار هستند.

 

وی با تاکید بر این که فعالیت این شرکت‌ها از تولید ملزومات مصرفی بیمارستانی تا دستگاه‌های پیشرفته چون شتاب‌دهنده‌ها و پت اسکن را شامل می‌شود، یادآور شد:‌ در حوزه تولید داروها، نسبت به سایر حوزه‌ها پیشرفت خوبی داشته‌ایم و دستاوردهای زیادی عرضه شده است؛ ضمن آن که در حوزه‌های توانبخشی، گیاهان دارویی ، مواد آزمایشگاهی و سلول درمانی نیز شاهد فعال شدن شرکتهای دانش بنیان هستیم.

 

وطن‌پور تولید موش‌های ترنس ژن و راه‌اندازی آزمایشگاه‌های استاندارد برای صدور مجوزهای استاندارد به شرکتها را از دیگر زمینه‌های شرکتهای دانش‌بنیان نام برد و در عین حال خاطرنشان کرد: در بخش کلینیک ترایال‌ها بسیار ضعیف عمل کردیم و این امر باعث شده که امروز نتوانیم سهم قابل توجهی از بازار داخلی را کسب کنیم.

 

وطن‌پور همچنین اظهار داشت:‌ در حوزه فعالیت دانش‌بنیان‌ها، بسیار جوان هستیم ولی شاهد رشد خوبی در مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری بوده‌ایم و امیدواریم در آینده بتوانیم رتبه‌های جهانی مناسبی کسب کنیم.

 

ارزیابی دانشگاه‌ها بر اساس تولید فناوری

 

مدیر کل دفتر فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت از ارزیابی فنی دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: تا کنون ارزیابی فعالیت دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اساس پژوهش و تحقیق، مقالات ، برگزاری کنگره‌ها و چاپ کتاب بوده است.

 

وی اضافه کرد:‌از سال جاری اقدام به ارزشیابی فنی دانشگا‌ه‌های علوم پزشکی نیز شده و برای این منظور آموزش کارشناسان آغاز شده و امیدواریم تا پایان سال جاری این رتبه‌بندی اجرایی شود.

 

اعلام فراخوان برای تولید محصولات دانش‌بنیان

 

وطن‌پور با اشاره به ایجاد کمیته‌ای در دفتر فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت گفت:‌ این کمیته بر اساس نیازهای بازار ، فراخوانی را برای دانشگاه‌ها آماده می‌کند و لیستی در اختیار شرکتهای دانش بنیان برای تولید محصولات مورد نیاز کشور قرار می‌گیرد.

 

وی با تاکید بر این که انتظار نداریم در همه حوزه‌ها موفق باشیم، افزود: در طول سه سال گذشته بالغ بر 100 میلیون تومان در حوزه فناوری برای طرح‌های اجرا شده در دانشگاه‌ها، ساخت اتاق‌های تمیز و ایجاد مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان صرف شده است.

 

نحوه حمایت از شرکتهای دانش بنیان

 

وطن‌پور با اشاره به نحوه عملکرد شرکتهای دانش بنیان گفت: همه شرکتهایی که به عنوان دانش بنیان شناخته می‌شوند یک طرح تحقیقاتی را ضمیمه فعالیت خود می‌کنند و برای آن طرح کسب و کار تدوین می‌شود.

 

مدیرکل دفتر فناوری‌های سلامت وزارت بهداشت با بیان این که برای تبدیل ایده به محصول حمایت‌هایی از سوی چهار صندوق حمایتی در وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد:‌ این حمایتها در قالب اعطای وام و یا خرید دانش فنی از شرکتهای دانش بنیان است.

 

وطن‌پور میزان حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان را از 300 میلیون تا یک میلیارد تومان ذکر کرد و یادآور شد: شرکتهایی که نیاز به حمایت بیش از یک میلیارد تومان دارند از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت خواهند شد.

 

وطن‌پور کمبود مراکز رشد در حوزه علوم پزشکی را یکی از چالش‌های این حوزه نام برد و ادامه داد: یکی از برنامه‌های اولین گردهمایی مدیران شرکتهای دانش‌بنیان بررسی توسعه مراکز رشد در حوزه علوم پزشکی است که امیدواریم در این همایش بتوانیم تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت بهداشت و وزار علوم را به امضا برسانیم.

 

به گفته وی با امضای این تفاهم‌نامه شرکتهای دانش‌بنیان حوزه علوم پزشکی می‌توانند با استقرار در پارکها و مراکز وابسته به وزارت علوم از مزایای آنها استفاده کنند.

 

وطن‌پور با اشاره به مزایای این اقدام گفت: در سال گذشته 40 میلیارد تومان فروش محصولات فناوری پیشرفته با حوزه سلامت داشتیم.

 

حضور 40 شرکت موفق در گردهمایی مدیران شرکتهای دانش‌بنیان

 

مدیر کل دفتر فناوری‌های وزارت بهداشت با بیان این که این اولین گردهمایی مدیران شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار می‌شود افزود: در صبح روز گردهمایی با حضور تصمیم‌گیران کشور در حوزه علمی به معرفی حمایتهای اعمال شده از سوی دستگاه‌های دولتی به شرکتهای دانش بنیان پرداخته می‌شود.

 

وطن‌پور ادامه داد: در بعدازظهر روز گردهمایی به بررسی نحوه تجاری‌سازی دستاورد شرکتهای دانش‌بنیان پرداخته می‌شود.

 

وی گفت: در این گردهمایی شرکتهای دانش بنیان بر اساس میزان فروش رتبه‌بندی شده‌اند و برای حضور در نمایشگاه این گردهمایی انتخاب شدند.

 

به گفته وی 40 شرکت دانش‌بنیان که دارای بیشترین فروش بودند در نمایشگاه جنبی این گردهمایی حضور خواهند داشت.

 

تلاش وزارت بهداشت برای خرید محصولات تولید داخل

 

وطن‌پور با تاکید بر حمایت وزارت بهداشت از محصولات دانش‌بنیان داخلی اظهار داشت: وزارت بهداشت یکی از بزرگترین بازارها برای شرکتهای دانش‌بنیان خواهد بود؛ چرا که این وزارتخانه هم در حوزه تولید فناوری و هم خرید آن اهتمام ویژه دارد.

 

وی ادامه داد: در این راستا در طرح تحول سلامت، اولویت به خرید محصولات از داخل داده شده است به گونه‌ای که بیمارستان‌ها ملزم شدند که نیازهای خود را از شرکتهای داخلی تامین کنند.

 

وطن‌پور با اشاره به جلسه اخیر شورای فناوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: در این شورا مقرر شد تا شرکتهای دانش بنیانی که موفق به تولید محصول شده‌اند به شرط آن که گواهینامه‌های لازم را از سازمان غذا و دارو و اداره تجهیزات وزارت بهداشت دریافت کنند، در لیست شرکتهای تولید کننده داخلی قرار گیرند.

 

وطن پور همچنین با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای خرید محصولات داخلی گفت:‌ فناوری‌هایی چون ربات جراح و ربات سورنا که پیشرفتهای خوبی داشته از این نوع حمایتهای وزارت بهداشت برخوردار شدند.

 

انتهای پیام

دیدگاه شما

آخرین اخبار