به گزارش صدای دانشجو، به نقل از فارس، محمود نیلی ظهر امروز در دومین همایش روز مهندس با محوریت دانشگاه، کارآفرینی، افقهای روشن در دانشگاه صنعتی همدان و در جمع کارآفرینان، صنعتگران، مهندسان و دانشجویان مهندسی اظهار کرد: دومین سال برگزاری این همایش را با عمق بیشتر و هدفگیری و جهتگیری دقیقتر پیگیری میکنیم.
وی با اشاره به تأخیر یک هفتهای برگزاری همایش به دلیل برگزاری انتخابات گفت: با حضور مهمانان از بخش فعال ریلی کشور در همایش امیدواریم هرچه سریعتر با ارتباط ریلی با سایر استانها در سیر توسعه که جز توسعه راه امکانپذیر نیست؛ قرار گیریم.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان افزود: در مهندسی ابتدا باید خطکش اندازهگیری را روی رفتار و اعمال خود بگذاریم که آیا میتوانیم این وظیفه را انجام دهیم یا خیر؟
وی ایران را چهارمین کشور برتر در تولید مهندس در جهان برشمرد و بیان کرد: باید نگاه ویژه به دانشگاهها، متولیان و وزارت در تربیت مهندسان داشته باشیم و هنوز هستند افرادی که نبض جامعه مهندسی با اخلاق حرفهای آنها میتپد.
نیلی حوزه مهندسی را نیازمند بازنگری و واکاوی جدید دانست و یادآور شد: مهندسان خوب و برجسته هرگز نباید در صف بیکاران قرار بگیرند و دانشگاهها باید بیندیشند که چرا مهندسانی پرورش دهند که در آمار بیکاران باشند.
وی خواستار وارد کردن مردم در توسعه دانشگاهها شد و تصریح کرد: این کار را توسط خیرین نیکوکار در توسعه دانشگاهها آغاز کردیم و بنیاد علوم و هنر فرشچیان در ایجاد و سرنوشت دانشگاه صنعتی همدان نقش مهمی داشته است.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان ادامه داد: 70 درصد هزینه دانشگاههای پیشرفته توسط خیرین تأمین میشود و علاقمندیم این دانشگاه توسط مردم اداره شود و هزینهها از دولت منفک شده و فارغالتحصیلان و دانشجویان با پرداخت هزینه دانشگاهها را اداره کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاههایی که با تبلیغات دانشجو جذب میکنند باعث پرورش مهندسان بیکار میشوند، افزود: در این همایش کارآفرینی و افقهای آینده را نماد قرار دهید.
نیلی خاطر نشان کرد: امیدواریم در دوران پساتحریم و پس از انتخابات، دانشگاهها در تولید مهندس به جایگاه اصلی خود بازگردند.
وی تولید مهندس را آغاز توسعه کشور دانست و گفت: مهندس نقش مهمی در حوزههای مختلف دارد و مهندسان باید توسعهگرا و تحولخواه برای پاسخگویی به نیاز مردم باشند.
رئیس دانشگاه صنعتی همدان تأکید کرد: صنعت را از دل دانشگاه بیرون آوردیم و معتقدم دانشگاه همان صنعت و صنعت همان دانشگاه است و دانشگاه منبع تحقیقات صنعتی خواهد شد.
وی دوران پساتحریم را دوران سخت و توانفرسایی برشمرد و اظهار کرد: در مسیری وارد شدهایم که رقبای بزرگی داریم و باید مهندسان و علم مهندسی کشور را جهانی کنیم؛ در غیر این صورت از لیگ برتر مهندسی جهانی خارج میشویم.
نیلی دانشگاههای صنعتی را منشأ تحول دانست و یادآور شد: راهبرد آینده دانشگاهها باید در اختیار مردم باشد و معتقدم امیدهای آینده کشور از دل دانشگاههای صنعتی بیرون میآید.
وی خواستار اعتماد به توانمندیها و ارادهها شد و تصریح کرد: باید همدان را با همت همه دلسوزان به شأن پایتخت تاریخ و تمدن برسانیم.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما