مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 29. دى 1395 - 21:36   |   کد مطلب: 19093
دبیر اجرایی جشنواره مردمی فیلم عمار گفت: متاسفانه سینمای ایران، واقعیت ها را آن طور که هست بیان نمی کند و بیش از 90 درصد فیلم ها در شمال تهران و با لوکیشن، دغدغه ساکنان این منطقه و نوع زندگی آن ها ساخته شده و به مشکلات عموم مردم و شهرستان ها پرداخته نمی شود.
ساخت 90 درصد فیلم‌های سینمایی با لوکیشن شمال تهران/ از "یتیم‌خانه" حمایت چندانی نشد/ جشنواره فیلم عمار به ظرفیت‌های مغفول جامعه می‌پردازد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از نافع؛ سید رسول منفرد گفت : هدف از شکل‌گیری جشنواره فیلم عمار، توجه به ظرفیت‌های جامعه و پرداختن به ضرورت‌ها است زیرا در سینمای ایران نه‌تنها، ضرورت‌های جامعه مورد غفلت واقع‌شده بلکه به نیازهای عموم پرداخته نشده است.

وی، وجود 15 هزار اکران کننده برای نمایش فیلم‌های سینمای انقلاب در شهرستان‌ها و حتی روستاها را از مهم‌ترین ظرفیت‌های موجود دانست و اظهار کرد: این افراد پیش‌ازاین نیز وجود داشتند، اما کسی به آن‌ها توجه نمی‌کرد درحالی‌که جشنواره عمار سعی کرده این توانایی‌های بالقوه را معرفی کند.

منفرد با اشاره به مشارکت مردم در جشنواره بیان کرد: بهره‌گیری از مشارکت مردم برای کمک به اکران در شهر یا روستای خود از ویژگی‌هایی است که در جشنواره عمار موردتوجه قرارگرفته تا جایی که برخی افراد، مکان خاصی را برای اکران فیلم به‌صورت رایگان اختصاص داده یا برای اکران، کمک مالی می‌کنند.

وی از نمونه‌های مهم مشارکت مردمی را فیلمی دانست که با کمک مالی یک کشاورز در یکی از روستاهای شهرستان قائنات تولید و اکران شده یا فیلم هنگامه که در شهرهای مختلف اکران شده و با استقبال خوبی روبرو شده و 70 میلیون تومان فروش داشت.

منفرد، تمایل مردم به تقدیر از تولیدکنندگان را از دیگر ظرفیت‌های تقویت‌شده در جشنواره عمار دانست و ادامه داد: امسال و در دوره هفتم، فردی از چهارمحال بختیاری چند تخته گلیم را به تولیدکنندگان برتر هدیه کرد، مادر شهیدی چفیه فرزند خود را به یک تولیدکننده داد و تعداد زیادی از دیگر هدایای مردمی، همگی نشان از توجه مردم به سینمای انقلاب و حمایت از آن دارد.

وی بیان کرد: درواقع جشنواره فیلم عمار سعی دارد تا ظرفیت‌های جامعه را معرفی کند نه اینکه آن‌ها را بسازد.    

 

ساخت 90 درصد فیلم‌ها با لوکیشن شمال تهران

دبیر اجرایی جشنواره مردمی فیلم عمار، توجه به‌ضرورت های جامعه را از دیگر اهداف جشنواره فیلم عمار دانست و گفت: متأسفانه سینمای ایران به بسیاری از موضوعات مورد نیاز جامعه ورود پیدا نکرده و واقعیت‌ها را آن‌طور که هست بیان نمی‌کند.

منفرد تصریح کرد: از جغرافیای صددرصدی کشور، تنها چند درصد در شمال تهران واقع‌شده؛ درحالی‌که بیش از 90 درصد فیلم‌ها در آنجا و با لوکیشن، دغدغه ساکنان این منطقه و نوع زندگی آن‌ها ساخته‌شده و به مشکلات ساکنان سایر مناطق تهران و توده مردم و شهرستان‌ها پرداخته نمی‌شود.

وی ادامه داد: چرا باید مردم ایران محکوم به دیدن الگوهای شمال تهرانی باشند و این تیپ آدم‌ها را مدام در تولیدات سینمایی ببینند.

منفرد خاطرنشان کرد: در فیلم‌ها مدام، کافی‌شاپ‌ها به نمایش گذاشته می‌شود، اما خبری از مساجد یا نماز جمعه نیست درحالی‌که این‌ها بخشی از واقعیت کشور بوده و نماز جمعه، واقعیتی بزرگ‌تر از کافی‌شاپ بوده که مغفول مانده است.

 

استقبال از بخش ملت قهرمان در جشنواره فیلم عمار

دبیر اجرایی جشنواره مردمی فیلم عمار، معرفی افراد موفق و گمنام را از دیگر برنامه‌های جشنواره فیلم عمار دانست و گفت: سینمای ایران ادعا می‌کند که به دنبال برطرف ساختن معضلات اجتماعی مانند طلاق و بیکاری است، اما آنچه در فیلم‌ها رخ می‌دهد؛ خلاف این واقعیت و گسترش روح ناامیدی است درحالی‌که هدف جشنواره عمار، معرفی الگوهای موفق جامعه است.

منفرد از راه‌اندازی بخش "ملت قهرمان" در جشنواره امسال خبر داد و افزود: این سرفصل جدید باهدف پرداختن به زندگی مردمی که باکار و تلاش خود به موفقیت رسیده‌اند؛ ایجادشده تا الگوهای موفق مردمی و گمنام را به نسل جوان معرفی کند.

وی، استقبال از بخش "ملت قهرمان" را بسیار زیاد دانست و گفت: قرار نیست جشنواره عمار همه مشکلات را برطرف کند؛ بلکه با پرداختن به الگوهای موفق، راه غلبه بر مشکلات زندگی را به مردم می‌آموزد.

منفرد، شهرستان‌ها را پایگاه اصلی جشنواره عنوان کرد و افزود: شهرستان‌ها در سینمای ایران مظلوم واقع‌شده‌اند که هدف جشنواره فیلم عمار، توجه به آن‌ها است و در هر شهرستان با توجه به مقدار استقبال و مشارکت مردم ورود پیدا می‌کند.

وی، شهر داراب استان فارس، خوسف استان خراسان جنوبی، تربت‌جام استان خراسان رضوی، بستان‌آباد آذربایجان شرقی و آبادان و دزفول را از مهم‌ترین شهرهایی که با اکران تولیدات در جشنواره سهیم بوده‌اند عنوان کرد.

منفرد با انتقاد از کم‌توجهی رسانه‌های انقلابی به جشنواره فیلم عمار بیان کرد: روز اختتامیه جشنواره، خبری از اخبار آن در بخش اصلی خبرگزاری‌ها نبود؛ درحالی‌که دبیرخانه جشنواره با محدودیت‌های بسیاری فعالیت کرد.  

وی تصریح کرد: رسانه‌های کشور به دودسته روشنفکر و رسانه‌های متعهد انقلابی تقسیم می‌شوند که دسته نخست، قصد پوشش ندادن اخبار جشنواره عمار را داشته و دسته دوم نیز توجه چندانی به هنر انقلاب ندارند.

منفرد تصریح کرد: دسته نخست دچار غرب‌زدگی و خودباختگی بوده و دسته دوم نیز به نوع دیگری از غرب‌زدگی مبتلا هستند زیرا صرفاً آثار منفی و فیلم‌های هنجارشکن را نقد و بررسی می‌کنند و به آثار مثبت توجهی ندارند.

وی، یتیم‌خانه را نمونه خوبی از آثار سینمایی ایران دانست و گفت: این اثر از بهترین فیلم‌ها در زمان حاضر است که به آن اهمیت چندانی داده نشده و بایکوت شد درصورتی‌که می‌توانست در محافل عمومی و تریبون‌های نماز جمعه معرفی و حمایت شود.

منفرد، توجه به هنرمندان بومی استان‌ها را از دیگر دستاوردهای جشنواره فیلم عمار عنوان کرد و گفت: سینما ابزار کارآمد و موفقی است که استفاده‌های فراوان دارد، اما در کشور ما مانند ابررایانه‌ای است که در حد یک ماشین‌حساب ساده از آن استفاده می‌شود درحالی‌که می‌تواند کلید حل مشکلات جامعه باشد.

وی اظهار کرد: شاید دلیل استقبال نکردن مردم از سینما، باور به کم‌ارزش بودن و داشتن محتوای مبتذل به‌جای پرداختن به واقعیت‌های جامعه باشد و اگر آثار ارزشمند تولید شود؛ چه‌بسا از آن حمایت نیز داشته باشند.

منفرد اظهار کرد: دبیرخانه جشنواره فیلم عمار، آمادگی دارد تا تولیدات خود را در سراسر کشور به نمایش بگذارد و علاقه‌مندان به این کار می‌توانند واژه "ثبت‌نام" را به شماره 30004550 پیامک کنند.

انتهای پیام/چ

دیدگاه شما

آخرین اخبار