دبیر کل سازمان ملل با تشکر از دولت و مردم ایران به خاطر دعوت وی برای شرکت در اجلاس تهران، گفت: این اجلاس نه تنها موجب ارتقاء جایگاه سیاسی ایران در جامعه بینالمللی شد بلکه به معنای نشان دادن پیشگامی و رهبری ایران برای ایفای یک نقش معتدل و سازنده در مسائل منطقهای و بینالمللی است.
به گزارش صدای دانشجو به نقل ازخبرگزاری مهر، بانکیمون دبیرکل سازمان ملل در نشست خبری پیش از ترک تهران با بیان اینکه در سفر به تهران برای شرکت در اجلاس عدم تعهد با رهبر جمهوری اسلامی ایران، رئیسجمهور، دبیر شورای عالی امنیت ملی و چند تن دیگر از مقامات ایران ودانشجویان یکی از دانشگاههای تهران دیدار و گفتگو کردم ، گفت: همچنین درباره پرونده هستهیی ایران نیز مذاکراتی داشتیم و خواستار اقداماتی از سوی ایران شدم که نشان دهد به دنبال فعالیتهای صلحآمیز در پرونده هستهیی خود هستند.
وی با تاکید بر اینکه در خصوص مساله حقوق بشر نیز نگرانیهای خود را به دولت ایران انتقال دادم، گفت: در این دیدارها خواستار توجه به این مساله در انتخابات ریاستجمهوری آینده این کشور شدم. همچنین از ایران خواستم که با نماینده ویژه سازمان حقوق بشر در ایران همکاری بیشتری کند. در این سفر همچنین با نمایندگان دولت سوریه دیدار و در آنجا اعلام کردم که ما با هرگونه خشونت در سوریه مخالفیم و هر دو طرف نباید از سلاحهای سنگین علیه یکدیگر استفاده کنند.
دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین به دیدار خود با محمود عباس رئیس دولت تشکیلات خودگردان فلسطین اشاره کرد و گفت:همچنین دیداری با محمودعباس داشتم و در آنجا وضعیت اسفناک صلح را بررسی کردیم و توافقهایی برای بررسی آغاز دوباره مذاکرات داشتیم و در این زمینه از ایران نیز میخواهم که به روند صلح کمک کند.
بان کی مون همچنین تصریح کرد: در این دیدارها درباره پرونده هستهیی ایران نیز مذاکراتی داشتیم و خواستار اقداماتی از سوی ایران شدم که نشان دهد به دنبال فعالیتهای صلحآمیز در پرونده هستهیی خود هستند. همچنین درباره مساله حقوق بشر نیز نگرانیهای خود را به دولت ایران انتقال دادم و خواستار توجه به این مساله در انتخابات ریاستجمهوری آینده این کشور شدم. همچنین از ایران خواستم که با نماینده ویژه سازمان حقوق بشر در ایران همکاری بیشتری کند.
وی با تاکید بر اینکه در خلال مذاکرات، این مساله را نیز اعلام کردم که به هیچوجه نباید برای مشروعیت سایر اعضا تهدید یا تحریم صورت گیرد افزود: نباید روند تحریمها به گونهای باشد که منجر به افزایش تنش شود. معتقدم زمان آن رسیده است که هر دولتی مسئولیت اقدامات خود را به عهده بگیرد و در جهت صلح حرکت کند.
دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه برگزاری اجلاس عدم تعهد در تهران فرصتی برای ایران است که نقش معتدل و صلحطلبانه خود در جهان را بیشتر ایفا کند، گفت: ایران باید نشان دهد کشوری است که خواهان منطقه عاری از سلاحهای کشتارجمعی و گفتوگوی تمدنها است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه ایران میزبان تعداد زیادی از آوارگان افغانی است، مذاکره و گفتوگوهای مهمی داشتیم.
دبیرکل سازمان ملل در بخش دیگری از این نشست خبری با تاکید بر اینکه از ایران انتظار داریم از طریق گفتوگو و دیپلماسی بتواند به برنامههای جهانی و منطقهای و صلح و امنیت جهانی کمک کند، گفت: در حالی ایران را ترک میکنم که با چالشها آشنا شدم و همچنین خرسندم که پیامها را انتقال دادم، چراکه این پیامها باید صرفا در یک مقطع حساس انتقال داده شود.
بان کی مون با تاکید بر اینکه از دولت و مردم جمهوری اسلامی تشکر میکنم که من را به این اجلاس تهران دعوت کردند، گفت: این اجلاس فرصت مهمی برای ایران بود که نه تنها موجب ارتقاء جایگاه سیاسی ایران در جامعه بینالمللی میشود بلکه به معنای نشان دادن پیشگامی و رهبری ایران است تا بتواند یک نقش معتدل و سازنده را در مسائل منطقهای و بینالمللی ایفا کند.فکر می کنم بازدید من از ایران و شرکت در اجلاس عدم تعهد مفید و سازنده بود.
دبیرکل سازمان ملل با اشاره به مواضع سازمان ملل در خصوص مسئله فلسطین گفت: موضع سازمان ملل درخصوص فلسطین واضح است. ما معتقدیم تصویر دو دولت زمینهای است برای تداوم صلح و ما از طرح دو ملت که مردم فلسطین و اسرائیل بتوانند در کنار هم با صلح و امنیت زندگی کنند حمایت میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: بنده بارها بر این موضع تاکید کردم و امروز هم دوباره در دیدار با محمودعباس آن را به وی یادآوری کردم.
دبیرکل سازمان ملل در ادامه نشست خبری در فرودگاه مهرآباد در خصوص انتصاب اخضر الابراهیمی به عنوان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه گفت: بسیار مهم است که تمام اعضای جوامع بینالمللی از ایشان حمایت و با ایشان همکاری کنند. من از مقامات و رهبری ایران هم درخواست کردم از ایشان حمایت کنند و به نظرم از مسئولان ایرانی چنین حمایت قوی را دریافت کردم.
وی با تاکید بر اینکه ما برنامه شش مادهای کوفی عنان و بیانیه مشترک گروههای امل را داریم که در 31 ژوئن در ژنو تصویب شد، گفت: من پیش از اینکه به اینجا بیایم چندین جلسه مهم راهبردی با ایشان داشتم و تمامی پیشنهادات، بیانیهها و توصیهها به عنوان ابزار مهمی قابل استفاده هستند. هدف دیپلماتیک هم این است که شاهد ایجاد صلح و پایان دادن به خشونت در سوریه باشیم.
بانکیمون تصریح کرد: طرفین درسوریه باید از خشونتها دست بردارند و درگیریها را متوقف کنند و تمام بازیگرانی که میتوانند نقش تجهیز و تسلیح را داشته باشند، چه به طرف دولت و چه گروه اپوزیسیون و مخالف، باید از این کار دست بردارند چراکه هرگونه نظامیسازی موقعیت در سوریه فقط این واقعه غمانگیز را طولانی خواهد کرد و این موجب میشود مردم سوریه تحت فشار قرار گیرند.
دبیرکل سازمان ملل متحد در پایان گفت: این بسیار مهم است که مردم و دولت سوریه این احساس مسئولیت را حس کنند و تضمینی باشد که آنها متوجه شوند همه شهروندان دارای زندگی امن و سالمی هستند. در مذاکرات من با مقامات و مسئولان ایرانی هم معلوم بود که این مباحث دنبال میشود و تضمین شده است که حرکت به سوی صلح و امنیت در سوریه پیش رود.
دیدگاه شما