به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از دانا؛ محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران از انحلال قطعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و گفت: در مورد مرکز مطالعات باید بگویم که این مرکز به دبیرخانه منتقل میشود و انحلال مرکز مطالعات قطعی است.
مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص چطور تشکیل شد؟
مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 1368 و پس از جنگ تحمیلی، با هدف ایجاد عقبه علمی و تحقیقاتی برای امور بنیادین توسط مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی تاسیس شد.
این مرکز در در سال ١٣٧٦، به دستور مرحوم هاشمیرفسنجانی به نهاد مجمع منتقل شد و در حیطه وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام، از جمله تدوین سیاستهای کلان نظام، ارائه مشاوره به مقام معظم رهبری و ارائه راهحل در موضوعات کلان کشور، به فعالیت خود ادامه داد.
ریاست این مرکز از سال 1392 بر عهده علی اکبر ولایتی میباشد.
اهداف مرکز
از جمله اهداف کلانی که این مرکز از زمان راهاندازی یعنی از سال 1368 تا کنون آنها را دنبال کرده است میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
انجام تحقیقات راهبردی و بنیادین برای پیشرفت نظام و حکومت اسلامی.
تولید پشتوانه علمی و پژوهشی جهت تنظیم سیاستهای کلی و تصمیمات اساسی کشور و نظام اسلامی با انجام پژوهش علمی در سه بخش امور بنیادین، امور راهبردی و امور کاربردی.
نوسازی و بازسازی پایههای تمدن نوین اسلامی با ایجاد بنیانهای فرهنگ و تمدن اسلامی در کشور و حرکت به سوی اوجگیری دوباره تمدن اسلامی.
آیندهپژوهی و پیشبینی آینده با انجام پژوهشهای عمیق جهت بهدستگیری ابتکار عمل در همه حوزههای علم و فناوری.
وظایف
از جمله وظایفی که مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برای خود تعریف کرده است هم میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
رصد مستمر تحقق اسناد بالادستی (سند چشمانداز ١٤٠٤، سیاستهای کلی اصل ٤٤ و ...) و سیاستهای نظام در همه ابعاد سیاست، اقتصاد، فرهنگ و ...
تقویت فرهنگ به منظور پیشرفت نظام اسلامی.
برقراری ارتباط با مراکز علمی معتبر دنیا به ویژه جهان اسلام و تبادل دستاوردها، مطالعات و تحقیقات.
برقراری ارتباط فرهنگی بین کشورهای جهان اسلام.
تقویت و رصد مستمر فرهنگ عمومی جامعه و تبیین هویت اسلامی و هویت ایرانی.
لزوم تغییر در ساختار مجمع تشخیص
رهبر معظم انقلاب در بخشی از حکم انتصاب رئیس، دبیر و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به ضرورت تغییر در ساختار و محتوای مجمع تشخیص اشاره فرمودند.
در بخشی از این حکم آمده است: اکنون با آغاز دورهی جدید این نهاد، به حکم تجربههای ارزندهی موجود، تغییراتی در ساختار و محتوا ضروری مینماید که عمدتاً عبارت است از:
سامان بخشیدن به مجموعهی سیاستهای کلّی و بازنگری در عناوین و نیز در فرآیند تعیین و تنظیم آن.
سامان بخشیدن به مسألهی نظارت بر اجرای سیاستها.
سازوکار لازم برای ارزیابی کارآمدی و اثربخشی سیاستها.
ایجاد انسجام کامل در ساختار تشکیلاتی و مدیریتی و تمرکز برنامهها بر اساس آئیننامهی مصوّب.
چابکسازی تشکیلات و حذف بخشهای موازی و غیر ضرور.
به جز اینها تغییرات اصلاحی دیگری نیز در خلال کار و در سایهی دقّت نظر دستاندرکاران و انعطافپذیری تشکیلات، لازم خواهد نمود و به کار گرفته خواهد شد انشاءالله
بنا به گفته محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، امر مطالعات راهبردی منحل نمیشود و بلکه به دبیرخانه منتقل خواهد شد اما انحلال مرکز مطالعات قطعی است.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما