مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 9. بهمن 1397 - 11:23   |   کد مطلب: 23720
اقدامات و سیاستگذاری های نامناسب از سوی برخی دستگاه ها و وزارتخانه های دولتی باعث شده تا قاچاق به خصوص در حوزه احشام گسترش یابد و به این ترتیب اهمیت مقابله با قاچاق دام از مرزهای کشور حساسیت پیدا کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،به نقل از اروم‌نیوز، پدیده شوم قاچاق از نوع کالا، ارز، احشام و مواد مخدر موارد جزو مشکلات همیشگی مسئولین در مناصب مختلف بوده است.

متاسفانه برخلاف تمام دغدغه‌های موجود در این زمینه، در بازه‌های زمانی مختلف، به دلیل اتخاذ تدابیر نامناسب از سوی برخی وزارتخانه‌ها شاهد پررنگ‌تر شدن این پدیده نامناسب در مرزها می‌شویم.

هرچند برخوردهای قانونی و نیز حضور مقتدرانه نیروهای مرزبانی و امنیتی در مرزهای کشور عامل موثری در زمینه مقابله با این پدیده شوم و نیز کم‌رنگ شدن جایگاه قاچاق در میان تخلفات رخ داده بوده، اما بررسی مرزها در دوره‌های مختلف زمانی گویای این موضوع است که متاسفانه همچنان در زمینه برنامه‌ریزی برای فائق آمدن به این معضل دارای مشکلات بسیاری هستیم.

* ورود مسئولین به حوزه قاچاق دام و ایجاد زمینه حساسیت مردم و رسانه‌ها

در چند ماه اخیر زمزمه‌هایی از سوی برخی مسئولین میانی در استانداری و دیگر نهادهای مرتبط آذربایجان‌غربی به گوش می‌رسید که در برنامه‌ها و جلسات مختلف خبر از افزایش قاچاق دام از مرزهای این استان و نیز دیگر مرزهای منطقه می‌دادند و نسبت به آگاهسازی و روشنگری در این مورد هشدار می‌دادند اما شاید به دلیل جایگاه میانی این مسئولان و شاید هم به خاطر نبود پوشش مناسب رسانه‌ای، چنین اخباری حساسیت ویژه نداشتند و به نوعی می‌توان گفت که اخبار روزمره محسوب می‌شدند.

پس از گذشت چند ماه و با آغاز دی‌ماه شاهد اظهار نظر و سخنرانی مسئولین و مدیران ارشد استانی و کشوری در این زمینه شدیم که این موضوع باعث حساس‌تر شدن بحث قاچاق دام در رسانه‌ها و تلاش برای حساس‌سازی اقشار مختلف مردم در این خصوص شد.

* افزایش ۱۵ درصدی کشف احشام قاچاق در آذربایجان‌غربی

پس از ارائه نظرات مختلف از سوی مسئولین میانی در دستگاه‌های مختلف دولتی آذربایجان‌غربی در زمینه وضعیت قاچاق به ویژه قاچاق دام در این استان، سردار «قاسم رضایی» فرمانده مرزبانی ناجا در جلسه تکریم فرمانده سابق مرزبانی آذربایجان‌غربی و در حضور نماینده ولی فقیه در استان، اظهار داشت: افزایش ۱۵ درصدی کشف قاچاق احشام در مرزهای آذربایجان‌غربی جزو موفقیت‌های مرزبانی در سال جاری است.

وی، در مورد ورود دستگاه‌های مختلف به بحث مقابله با قاچاق نیز عنوان کرد: برای حل مشکل قاچاق باید تمام دستگاه‌ها و نهادها به صورت متحد وارد عمل شده و خود را مسئول بدانند.

* برخورد با قاچاق دام نیازمند همت مردم و مسئولین است

حجت الاسلام و المسلمین «سید مهدی قریشی» نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی هم در خطبه‌های نماز جمعه ارومیه به عنوان مهم ترین تریبون سیاسی استان، با اشاره به لزوم استفاده از کالای تولید داخلی و فراهم کردن شرایط مناسب برای حضور تولیدکنندگان داخلی در عرصه‌های مختلف، گفت: باید از تولید داخلی و اشتغال کارگر ایرانی حمایت شود تا بیکاری و اقتصاد ساماندهی شده تا با این روش به سوی برخورد و مقابله با قاچاق برویم‌.

وی، موضوع اشتغال در استان را مورد توجه قرار داده و حمایت از تولیدات داخلی را لازم و ضروری برشمرد.

وی، در بخش دیگری سخنان خود، بیان داشت: موضوع قاچاق دام در آذربایجان‌غربی جزو اصلی ترین مباحثی است که رخ می‌دهد و برخورد با این پدیده شوم نیازمند توجه مردم و شدت برخورد مسئولین است.

با مطرح شدن این سخنان از سوی نماینده ولی فقیه در استان، سراغ نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی رفتیم که به عنوان یکی از نمایندگان شهرستان‌های مرزی آذربایجان‌غربی شناخته می‌شود.

* بی ثباتی در نرخ ارز و نبود سیاستگذاری مناسب در حوزه گوشت و دام ۲ عامل مهم افزایش قاچاق

«جلال محمودزاده» در گفت‌و‌گو با خبرنگار اروم نیوز، با اشاره به اینکه قاچاق دام به عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع تامین مالی قاچاقچیان محسوب می‌شود، بیان داشت: با توجه به تغییرات و نوسانات رخ داده در نرخ ارز در کشور، متاسفانه شاهد افزایش قاچاق دام هستیم که این امر نیازمند توجه بیش از پیش مسئولین است.

وی، با تاکید بر نقش وزارت جهاد کشاورزی در بحث قاچاق دام و نیز جلوگیری از این موضوع، ادامه داد: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی سیاستگذاری خاصی در زمینه‌ گوشت و دام زنده ندارد و به همین دلیل شاهد برخی حواشی در این حوزه هستیم.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد:  اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای تشویق واردکنندگان گوشت اعلام کند که در ازای واردات به همان وزن دام زنده خواهد داد، این خود موردی است که باعث تشویق برای قاچاق دام می‌شود چراکه مبلغ دام قاچاق با مبلغ دام داخلی متفاوت است.

وی، همچنین عملکرد دولت در زمینه بهبود وضعیت بازار گوشت را نامناسب دانست و گفت: وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند به جای هزینه سنگین برای واردات گوشت، همین هزینه را برای افزایش توانمندی دامداران داخلی خرج کرده و به این ترتیب شرایط برای قاچاق دام نیز سخت‌تر شود.

* کشف بیش از ۲۰ هزار راس دام قاچاق در مرزهای آذربایجان‌غربی

در همین زمینه، «احمد دهقان» معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، در آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار استان، در سخنانی با اشاره به اینکه در سال‌جاری ۲۰ هزار و ۳۰۰ راس دام در مرزهای این استان کشف شده، بیان داشت: این امر نشان دهنده اهمیت مقابله با قاچاق دام است که همت نیروهای مرزبانی و نیز دستگاه‌های مرتبط را می‌طلبد.

* کاهش قاچاق دام از مرزهای استان

«علی مصطفوی» معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان‌غربی نیز در این خصوص معتقد است که در ماه های اخیر قاچاق دام از استان مسئله و دغدغه اصلی مسئولین استانی بوده و با پیشگیری های انجام شده در ماه جاری میزان قاچاق دام کاهش یافته است.

این مسئول واردات هرگونه دام از مرزهای کشور را منوط به داشتن گواهی دامپزشکی دانست و تاکید کرد: این اقدام بر اساس مصوبه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام می‌شود و در تمام مرزها نیز طبق قانون عمل می‌شود.

با توجه به سخنان مسئولین کشوری و استانی در زمینه لزوم مبارزه با قاچاق دام و نیز اهمیت جلوگیری از خروج منابع داخلی، به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی مسئولین در سطح وزارت جهاد کشاورزی و امور گمرکات کشور می‌تواند از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کرده و زمینه برای تامین گوشت مورد نیاز کشور از داخل فراهم شود.

متاسفانه کم‌توجهی مسئولین دولتی در سطح کشور و نیز عدم رسیدگی به وضعیت از سوی مدیران متولی، علاوه بر اینکه شاهد افزایش آمار قاچاق بوده‌ایم که این امر باعث می‌شود تا تلاش نیروهای مرزبانی در این زمینه و همت برای کاهش یا قطع چنین اقداماتی با مشکل مواجه شود.

همچنین باید توجه داشت که بی تدبیری و سردرگمی مسئولین در این خصوص قطعا ضربات جبران ناپذیری را بر پیکره اقتصاد ملی وارد خواهد کرد.

انتهای پیام/

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار