مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 10. تير 1399 - 13:43   |   کد مطلب: 24039
تابستان از راه رسیده، پرسه زدن در فضای مجازی و بی حوصلگی حکایت این روزهای بسیاری از نوجوانان است که با شیوع کرونا و مشارکت کمتر در برنامه‌های حضوری پایگاه‌های تابستانی و مراکز فرهنگی، بیشترِ وقت خود را در این فضا سپری می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،به نقل از سفیرافلاک امسال امتحانات پایان سال دانش آموزان به دلیل شیوع کرونا، به شکل و شمایلی دیگر و به جز چند پایه تحصیلی، مابقی دانش آموزان امتحانات خود را در فضای مجازی برگزار کردند، حالا روزهای گرم و داغ تابستان از راه رسیده و دانش آموزان کلافه بی برنامگی برای اوقات فراغت هستند.

اگرچه تابستان سال های گذشته کلاس های تابستانی و برنامه های تکراری برخی از متولیان، چنگی به دل نمی زد اما به هر حال دانش آموزان برای پر کردن اوقات فراغت خود در تابستان در کلاس های ورزشی، هنری و یا فرهنگی شرکت می کردند.

حالا هشت روز از تابستان گذشته و هنوز دست برخی از دستگاه های متولی برای اوقات فراغت دانش آموزان در فضای مجازی خالیست، فضایی که دانش آموزان چند ماه از سال تحصیلی را در این فضا سپری کردند و حالا به دلیل نبود برنامه های مشخص برای فراغت تابستانه، در این فضا پرسه می زنند.

با شیوع کرونا، حضور دانش آموزان برای ادامه تحصیل در فضای مجازی بیشتر و بیشتر شد، بسیاری از خانواده ها در همین ایام گوشی های هوشمند را برای فرزندان تهیه کردند تا درس و مشق در این فضا ادامه داشته باشد.

این در حالیست که فضای مجازی تحرک و فعالیت جسمی را کاهش داده و گاهی دانش آموزان در این ایامی که خبری از درس و مدرسه نیست، اوقات فراغت خود را در کانال های تلگرامی و یا اینستاگرام سپری می کنند که زنگ خطری برای فراغت دانش آموزان است.

 

در این روزهایی که شیوع کرونا محدودیت های زیادی را ایجاد کرده و خانواده ها نگرانی هایی دارند، می طلبد که متولیان و مسئولان مربوطه برای این روزهای دانش آموزان در فضای مجازی برنامه ریزی کنند.

خانم رازانی؛ مادر یک نوجوان ۱۲ ساله لرستانی در گفت و گو با سفیرافلاک اظهار داشت: به دلیل کرونا کلاس های تابستانی امسال مانند سال های قبل برگزار نمی شود و بچه ها بیشترین زمان را این روزها در فضای مجازی سپری می کنند، البته برخی از موسسه ها فعالیت می کنند اما نگران هستیم و ترجیح می دهیم برای حفظ سلامتی، به این کلاسها نروند.

وی اضافه کرد: در این روزهایی که همه برنامه ها مجازی شده، بهتر است مسئولین مربوطه برنامه های متنوعی را در این فضا برای دانش آموزان ایجاد کنند تا دانش آموزان در این فضای مجازی استفاده از مطالب و برنامه ها داشته باشند و رغبت بیشتری داشته باشند.

رازانی تصریح کرد: استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی برای دانش آموزان خطرآفرین است و علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روحی آنها را تهدید می کند، انتظار داریم برنامه ها از طریق فضای مجازی ارائه شود تا مورد استفاده دانش آموزان قرار گیرد.

 

 

حضور افراطی در فضای مجازی

در این روزهای تابستان از یک سو سفرها به شدت کاهش یافته، از تفریحات و حضور در پارکها و فضای سبز آنچنان خبری نیست و از سوی دیگر کلاس های اوقات فراغت مانند سال های گذشته برگزار نمی شود، همین موضوع سبب کلافه شدن دانش آموزان شده است.

پرسه زدن در فضای مجازی و بی حوصلگی حکایت این روزهای بسیاری از نوجوانان است که به دلیل نبود یک برنامه منسجم و مناسب بیشتر اوقات فراغت خود را در این فضا سپری می کنند.

اگرچه فضای مجازی یک ظرفیت در بسیاری از موارد است خصوصا این که در این ایام کرونا آموزش ها در این فضا انجام شد، اما برای پر کردن اوقات فراغت قطعا نمی تواند ظرفیتی در این راستا باشد.

اوقات فراغتی که همیشه از آن به عنوان لحظه های طلایی برای کسب مهارت یاد می شود می تواند فرصتی برای مهارت آموزی و کسب تجربه هایی نوبرای دانش آموزان باشد.

 

۶۲ کارگاه تابستانی برای اوقات فراغت کودکان و نوجوانان

محمدجواد محمدی؛ مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان لرستان اظهار داشت: کارگاه های تابستانی کانون پرورش فکری در استان لرستان به ۶۲ کارگاه افزایش یافته و این کارگاه ها در بخش های مختلف هنری، فرهنگی، علمی می باشند.

 

وی اضافه کرد: این کلاس ها برای رده های سنی مختلف کودکان و نوجوانان به دو صورت مجازی و حضوری برگزار می شود که البته کلاس های مجازی به صورت محدود و با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار خواهد شد و کلاس های مجازی نیز آماده ارائه آموزش از راه دور به دانش آموزان است.

محمدی تصریح کرد: افرادی که تمایل دارند در این کلاس ها شرکت کنند تا ۱۵ تیرماه فرصت دارند ثبت نام کنند و پس از آن از دوره های مجازی و حضوری بهره مند شوند.

 

فعالیت ۴۴ کانون فرهنگی در لرستان برای اوقات فراغت

حجت اله مومنی؛ معاون پروشی فرهنگی آموزش و پرورش لرستان در گفت و گو با سفیرافلاک، افزود: در سطح استان لرستان ۴۴ کانون فرهنگی تربیتی وجود دارد که این کانون ها در فضای مجازی و حضوری به صورت محدود کلاس های خود را برگزار می کنند.

وی اضافه کرد: این کلاسها با توجه به زیر ساخت ها و امکانات هر شهرستان و منطقه برگزار می شود و از بعد از ۱۵تیر فعالیت کلاسها آغاز می شود.

مومنی تصریح کرد: علاوه بر این تعداد کانون  14 مرکز دارالقرآن در استان فعالیت های دینی و قرآنی را در این ایام برگزار می کنند که همه کلاسها هم در بستر فضای مجازی و هم حضوری محدود برگزار خواهند شد.

مومنی اظهار داشت: در کنار این کانون ها، هنرستان های فنی حرفه ای در چند رشته و به صورت محدود آماده برگزاری کلاس های تابستانی هستند و هلال احمر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این ایام کلاس هایی را برای اوقات فراغت برگزار می کنند.

وی گفت: با توجه به شیوع کرونا کلاس های حضوری محدود برگزار خواهد شد و همچنین در شبکه شاد انواعی از کلیپ های آموزشی در رشته های مختلف ادبی، فرهنگی، علمی، آموزشی و هنری بارگذاری شده تا دانش آموزان طبق علاقه خود اقدام به فراگیری این آموزش ها کنند.

 معاون پروشی فرهنگی آموزش و پرورش لرستان با اشاره به نقش خانواده ها در اوقات فراغت دانش آموزان گفت: خانواده ها باید برای اوقات فراغت فرزندان خود در ایام تابستان برنامه ریزی کنند و در بحث مهارت آموزی آنها را راهنمایی کنند تا از این فرصت ببه بهترین شکل بهره ببرند.

ایام تابستان فرصتی است تا دانش آموزان از این فرصت برای کسب مهارت و بهره بردن از مهارت های فرهنگی،علمی، هنری است، برنامه ریزی دقیق در این راستا می تواند به دانش آموزان کمک کند تا در این چند ماه از فرصت طلایی فراغت تابستان استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار