مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 23. آبان 1391 - 7:30   |   کد مطلب: 4134
بنگاه سخن‌پراکنی بی‌بی‌سی متعلق به خاندان سلطنتی انگلستان که در قالب رسانه خبری اقدامات جاسوسی و خرابکارانه را در دیگر کشورها طراحی و عملیاتی ‌می‌کند با رسوایی دیگری در سراشیبی بحران قرار گرفت.

 

به گزارش  صدای دانشجو به نقل ازنافع ، این بنگاه سخن‌پراکنی که با بودجه وزارت امور خارجه و دستگاه جاسوسی MI6‌‌‌اداره ‌می‌شود، این روزها از چند جهت تحت فشار قرار گرفته است؛ از یک طرف افشای سوء استفاده‌های جنسی یکی از مجریان مشهور آن از زنان و کودکان در مدت 40 سال و تحت پیگرد قرار نگرفتن وی سبب بی‌آبرویی شده  و از سویی دیگر پخش و یا پخش نکردن به موقع و مناسب برنامه‌های تحقیقی درباره کودک آزاری‌، به شدت اعتبار آن را نزد افکار عمو‌می‌کاهش داده است.

بر همین اساس "جورج انتویستل" مدیرکل بنگاه سخن پراکنی بریتانیا ( بی‌بی‌سی)  دربیانیه کوتاهی با اشاره به رسوایی‌ها و جنجال‌های اخیر که در این بنگاه سخن‌پراکنی بروز کرده است، اعلام کرد که کار شرافتمندانه این است که در این شرایط از سمت خود کناره گیری کند!

این رسوایی‌های بی‌بی‌سی در انگلستان در حالی است که با نگاهی به عملکرد این بنگاه سخن پراکنی ‌می‌توان به پرونده‌های سیاه فراوانی در زمینه‌های مداخله در کشورهای دیگر نیز پی برد.

سابقه بی‌بی‌سی در ایران و اقدامات رذیلانه این بنگاه سخن‌پراکنی بر هیچ کسی پوشیده نیست؛ از برنامه‌ریزی سناریوی خبری برای سقوط کابینه دکتر مصدق؛ اعلام رمز کودتای 28 مرداد تا تحریف پرونده انرژی صلح آمیز هسته‌ای.

بی‌بی‌سی از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی پروژه‌ای را برای تحریف نهضت امام خمینی (ره) آغاز کرد  و با استفاده از آرشیوهای غنی خود و مصاحبه با وابستگان حکومت پهلوی و بخشی از نیروهای به ظاهر انقلابی گام محکمی را برای تحریف واقعیت‌های انقلاب به نفع ملی‌گراها برداشت.

تحریف واقعیت‌های هشت سال جنگ تحمیلی و وارد کردن شبهات برای  شکستن قداست جنگ، القای تاثیر‌ات تحریم‌ها بر افکار عمومی در 33 سال گذشته و یا حمایت از جریان فتنه و ایجاد شبهه در نتایج انتخابات 86 و تشویق مردم برای حضور و تظاهرات در خیابان‌های کشور در راستای به اصطلاح احقاق حق، از جمله اقدامات این بنگاه وابسته به خاندان سلطنتی بریتانیا در ادامه تحریف واقعیت‌های انقلاب به‌شمار ‌می‌رود.

هم‌چنین کارشناسان بر این باورند که مخدوش كردن چهره جمهوری اسلامی ايران در جامعه بين‌المللي با پخش اخبار و برنامه‌هاي منفي درباره ايران «اثر‌گذاري بر مردم در انتخابات مختلف با اهدافي خاص»و «به دست گرفتن مديريت افكار عمومي ايرانيان در چالش‌هاي احتمالي آتي ايران و غرب» از جمله دیگر اهداف این بنگاه سخن پراکنی بوده است.

هر چند که این بنگاه خبری سلطنتی با صرف بودجه‌های هنگفت سعی داشته تا در بین افکار عمومی دیگر ملل جایگاه مناسب و مطلوبی کسب کند اما نه تنها به این هدفش دست نیافته بلکه بر اساس نظرسنجی‌های انجام شده، بی‌اعتمادی عمومی به بی‌بی‌سی در انگلستان در یک ماه اخیر به شدت رشد کرده و در بخش‌هایی تا 50 درصد نیز کاهش یافته است.

این سایت به اصطلاح خبری که در بسیاری از کشورها به عنوان یک رسانه نفوذ کرده و فعالیت‌های جاسوسی انجام ‌می‌دهد؛ هم اکنون با رسوایی‌های جدیدی که به بار آورده در یک سراشیبی سقوط گرفتار شده است به گونه‌ای که در پی استعفای مدیرکل بی‌بی‌سی، "کریستوفر پتن" رییس هیئت امنای این سازمان گفته است که بی‌بی‌سی به «تغییر ساختار اساسی و کامل» نیازمند است.

اوضاع این بنگاه سخن پراکنی آن‌چنان آشفته شده است که حتی "کیم‌هاولز"، رئیس پیشین کمیته اطلاعات و امنیت پارلمان بریتانیا که خود زمانی از معاونان وزیر فرهنگ و رسانه‌های انگلیس بوده، گفته است: «متاسفانه فرهنگ حاکم در راس بی‌بی‌سی فرهنگی خودبین، مغرور و گسسته از واقعیت است»

دیدگاه شما

آخرین اخبار