مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 13. آذر 1391 - 6:29   |   کد مطلب: 4514

تغییر پست اسفندیار رحیم‌مشایی و رفتن او به دبیرخانه جنبش عدم تعهد آنچنان که انتظار می‌رفت واکنشی در محافل سیاسی نداشت البته این بی‌تفاوتی دال بر بی‌اهمیت بودن این جابه‌جایی نبود چراکه روز گذشته محفل سیاسیون با اظهارنظر درباره اظهارات رئیس‌جمهور در همایش قانون اساسی گرم شد و کمتر سیاستمردی به این موضوع پرداخت اما رسانه‌های خارجی این موضوع را تبدیل به یکی از اخبار مورد توجه خود کرده و به آن پرداختند.

تغییر مشایی ظاهر کار است!

در میان سیاستمداران داخلی اما نمی‌توان از کنار اظهارنظر حدادعادل به سادگی عبور کرد. رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس درخصوص برکناری رحیم‌مشایی از سمت ریاست دفتر رئیس‌جمهور و انتصاب وی به‌عنوان رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد گفت: شاید ایشان پست مهم‌تری گرفته باشند، ایران رئیس دوره‌ای جنبش عدم تعهد است و از این به بعد آقای رحیم‌مشایی کارهای بین‌المللی را انجام می‌دهند البته این ظاهر کار است. این اظهارات از جانب حدادعادل که یکی از حامیان پروپا قرص دولت است، قابل تأمل می‌نماید و باید به این موضوع فکر کرد که منظور از ظاهر کار چیست؟ آیا حدادعادل فکر می‌کند تغییر این جایگاه برای حضور مشایی در انتخابات ریاست‌جمهوری است و یا این‌گونه می‌پندارد که برای نزدیک شدن احمدی‌نژاد و دولت به جبهه پایداری است که دلیل دوری خود از پاستور را حضور مشایی در آن می‌دانستند.

تایید مشایی خنده‌دار است

روز گذشته همچنین احمد توکلی در پاسخ به‌ اینکه علت تغییرات اخیر در دولت چیست و به نظر شما دولت چه گزینه‌ای را برای ریاست‌جمهوری درنظر دارد؟ گفت: از خود احمدی‌نژاد بپرسید. وی درباره احتمال تایید صلاحیت مشایی در انتخابات ریاست‌جمهوری و تلاش‌های دولت برای آن اظهار کرد: اجرایی شدن این فرضیه برایم خنده‌دار است.

جابه‌جایی‌های دولت برای مدیریت آرا در انتخابات است

غیر از حدادعادل، یک عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری هم در این‌باره سخن گفت. احمد کریمی اصفهانی گفت: ایشان فکر کرده مشایی را در پست جدیدی گذاشته است اما افرادی که در احکام دیروز احمدی‌نژاد در میراث فرهنگی و دفتر رئیس‌جمهور جابه‌جا شدند در واقع تکرار مشایی هستند که در پست‌های مختلف گذاشته شده‌اند تا بتوانند مطالبی را پیگیری کنند. وی با تاکید بر اینکه «این نوع جابه‌جایی‌ها مدیریت انتخابات آینده است»، تصریح کرد: این موضوعی است که اکثر مردم آن را متوجه هستند و باید تاکید کرد که مردم می‌دانند این نوع جابه‌جایی‌ها چه دلیلی دارد. این فعال سیاسی اصولگرا به حضور مشایی در دبیرخانه جنبش عدم تعهد اشاره کرد و افزود: از طرفی این حکم را نوعی موازی‌کاری با وزارت امورخارجه می‌دانیم، چراکه این انتصابات در واقع دخالت در کارهای وزارت امورخارجه است و کارهایی اینچنینی گاه ایجاد مسائلی را به‌دنبال دارد.

رسانه‌های خارجی چه نوشتند؟

خبرگزاری «رویترز» با تیتر «دادن شغلی جدید از سوی احمدی‌نژاد به دستیار و جانشین احتمالی خود» به موضوع پیش‌گفته پرداخته و بخش‌هایی از نامه احمدی‌نژاد به مشایی درباره این تغییر سمت را نیز منتشر کرده است. این خبرگزاری در مطلب خود به انتقادات موجود از مشایی نیز اشاره کرده و نوشته، احمدی‌نژاد تاکنون از این نزدیک‌ترین دستیار خود دفاع کرده است. رویترز همچنین می‌نویسد: «احمدی‌نژاد درحال به‌سر رساندن آخرین سال خود در سمت ریاست‌جمهوری است و بنا بر قانون، نمی‌تواند بار دیگر در انتخابات شرکت کند اما برخی تحلیلگران و نیز رقبای احمدی‌نژاد بر این باورند که وی مشایی را برای جانشینی خود آماده می‌کند». در این مطلب اشاره شده که حسن موسوی به‌عنوان رئیس دفتر جدید احمدی‌نژاد منصوب شده است. «آسوشیتدپرس»، «واشنگتن‌پست» و «ای‌بی‌سی نیوز»، از جمله دیگر مطبوعاتی هستند که با همین دیدگاه، خبر تغییر سمت مشایی را مورد توجه قرار داده‌اند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار