به گزارش صدای دانشجو به نقل از«خبرنامه دانشجویان ایران»، آرایش بندی گروههای سیاسی کمکم در حال شکلگیری است: اصولگرایان(اسامی و الفاظی به کار برده شده در این نوشتار موسومی است، یعنی آنکه لزوما معنا و مفهومی عینی آن در این گروهها دیده نمیشود) راست سنتی با اعتماد به نفس خاصی وارد عرصه شده است، اعتمادی که به دو جهت شکل گرفته است، اول ریاست لاریجانی بر مجلس و فرمانروایی فردی مانند باهنر در آن و دوم فعالیت تاریخی و پرسابقه این جریان در عرصه سیاسی ایران به خصوص بعد از انقلاب اسلامی.
سیدکمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری از تشکیل هیأت 9 نفرهای مرکب از حبیبالله عسکراولادی، محمدرضا باهنر، منوچهر متکی، سیدکمالالدین سجادی، محسن کوهکن، احمد کریمی، صابر کوچکفراز، اسدالله بادامچیان و محمدنبی حبیبی برای عملیاتی کردن سند راهبردی این جبهه در انتخابات آتی خبر داد؛ این خبر مهمترین و آخرین فعالیت مهم این جریان است.
از این میان این افراد متکی خیلی دوست دارد قبای ریاست جمهوری برتن کند و یکی از پنج، شش نفری است که سنتیها برای انتخابات مطرح کردهاند.
هرچند یک روزنامه اصلاحطلب نوشته است: حالا هم که بحث کاندیداتوری محمدرضا باهنر در انتخابات ریاستجمهوری مطرح شده، از دعوت «محرمانه و غیرمحرمانه» طیف وسیعی از تشکلهای دانشجویی، گروههای سیاسی و صنفی از وی سخن به میان آمده است. بدون آنکه معلوم شود علت «محرمانه» بودن قسمتی از این دعوتها چیست و آنها که دعوت خود را «غیرمحرمانه» انجام دادهاند چه گروهها و طیفهایی هستند.
مصطفی پورمحمدی هم از یک احساس تکلیف برای کاندیداتوری در ریاست جمهوری سخن میگوید: 33 سال به طور پیوسته در حوزههای سخت و متناوب کشور اشتغال داشتم و در برابر تجارب نسبی و شناسایی تجربیات زوایایی را میشناسم که کمتر کسی مطلع است، لذا برای حضور در انتخابات احساس تکلیف میکنم.
علی اکبر ولایتی هم به صورت سنتی نامش برای ریاست جمهوری مطرح است، ولایتی هرچند برآمده از راست سنتی است ولی به دلیل نزدیکیاش به نفر اول کشور و همچنین مشی سیاسیاش در سال فتنه سهمی در بدنه دیگر اصولگرایان دارد.
قالیباف که نامزد قطعی انتخابات آینده است، آنقدرکه نحوه عملکرد وی و همکارانش در 7 سال زعامتش در شهرداری تهران و حتی تاکید صریح نزدیک ترین افراد به وی این خبر را تایید میکند.
آنگونه که حدادعادل گفته است باید منتظر یکی از 3 نفر فوق یعنی حداد، قالیباف و ولایتی در انتخابات باشیم، خبری که مهمترین خبر انتخاباتی در روزهای اخیر دانست.
خبرگزاری آریا به مدیریت محبیان که به راست سنتی نزدیک است شدیدترین حملات را به این ائتلاف کرده است: بر مبناي طرحي که برخي اصولگرايان تکرو از جمله ايثارگران و رهپويان مد نظر دارند قرار است مدلي جديد براي انتخابات 92 به کار گرفته شود که بر مبناي آن به محمد باقر قاليباف پيشنهاد شده معاون اولي حدادعادل در کابينه آينده را پذيرفته و از انجام کارهاي تبليغاتي موازي خودداري کند و البته در کمپين مورد نظر آنها نيز قرار گيرد.
همچنین این سایت در چند گفتگو با چهرههای سنتی به اصطلاح پنبه طرح حداد را زده است، و باعناوینی مانند « جامعتين از ائتلاف فراگير استقبال خواهند کرد نه از ائتلاف جزيره اي»، « به قاليباف گفتم ائتلاف با حداد، کار غلطي است» و... نشان داده است همانطور که این ائتلاف در میان بدنه جوان اصولگرا که در فتنه 88 در خط اول قرار داشت باعث ریزش رای حدادعادل میشود در آن سوی اصولگرایی هم نتیجه نداده است.
تاکنون جبهه پایداری نسبت به این تحول مهم سکوت کرده است و هیچکدام از اعضای شاخص این طیف سیاسی واکنشی نداده است.
هرچند تحلیلگران سیاسی نسبت به این حرکت حدادعادل به شدت ابراز تعجب کرده اند به گونهای که روزنامه اصلاح طلب اعتماد مینویسد: اگر فرض را بر اين بگذاريم كه طبق گفته حداد قرار است يكي از اين سه نفر به عنوان «مناسبترين گزينه» مورد حمايت دو نفر ديگر قرار بگيرد، بايد از هماكنون خود را براي كانديداتوري حداد در انتخابات آتي رياستجمهوري آماده كنيم. چرا كه جمعيت رهپويان و ايثارگران، به عنوان دو حامي قديمي حداد كه البته همچنان امكان دارد از قاليباف هم حمايت كنند، تمايلي به حمايت از يك راست سنتي نظير «ولايتي» نخواهند داشت. از سوي ديگر تاكيد حداد بر لزوم همراه شدن با جبهه پايداري، شانس قاليباف را هم براي انتخاب شدن به عنوان گزينه مناسب كاهش ميدهد زيرا يكي از موارد مهم اختلاف جبهه پايداري با ساير اصولگرايان، حضور نماينده قاليباف در جمع اصولگرايان بود و ياران آيتالله مصباح كه تاكنون هم در مجلس، حمايتهاي خود از حدادعادل را آشكارا به معرض نمايش گذاشتهاند، قطعا از كانديداتوري قاليباف حمايت نخواهند كرد. با اين حساب تنها ضلع مثلث «حداد، قاليباف، ولايتي» كه ميتواند همزمان از سوي رهپويان، ايثارگران و جبهه پايداري مورد حمايت قرار بگيرد، كسي نيست جز غلامعلي حدادعادل. آنچه كه از آرايش فعلي سياسي در اردوگاه اصولگرايان به نظر ميرسد اين است كه علي لاريجاني هم قصد شركت در انتخابات را ندارد و اين براي حداد كه در سالهاي اخير به دفعات طعم شكست در انتخابات رياست مجلس مقابل لاريجاني را چشيده، يك نكته اميدواركننده است.
سایت پارسینه که از منظر گفتمانی نزدیکی خاصی به شهردار تهران دارد در اینباره مینویسد: از این منظر یکی از دلایل پیوستن قالیباف در ماههای منتهی به انتخابات به ائتلاف 2+1 می تواند ایجاد حاشیه امن برای خود و جلوگیری از تخریب های شدید باشد، قالیباف به دلایل گفتمانی و سیاسی در تیرس انتقادات جبهه پایداری و حامیان دولت است، رسانه های قالیباف هم تاکنون بیشترین انتقاد و حمله را به جبهه پایداری داشته اند، در این معادله، حضور قالیباف در چتر حمایتی حدادعادل با توجه به نزدیکی حداد به جبهه پایداری، می تواند مانع از ایجاد فضای انتقادی شدید علیه او شود.
ضمن آنکه پیوستن قالیباف به ائتلاف مذکور، می تواند او را از گزند انتقادات جریان ایثارگران-رهپویان(به عنوان یک جریان رسانه ای -سیاسی تاثیر گذار اصولگرا) هم نجات دهد.
پرویز امینی دراینباره اعتقاد دارد: از اینرو ایجاد یک نظم معرفتی که بازتاب دهنده خواستههای گروههای مختلف جامعه باشد یکی از مشکلات آقای قالیباف است. مشکل دیگر آقای قالیباف شکافی است که از انتخابات سال 84 با طبقه مذهبی پیدا کرده و آن را ترمیم نکرده است در حقیقت موقعیت آقای قالیباف نسب به سال 84 چالشیتر است.
جالب است که وقتی به فتنه 88 به عنوان یکی از مهترین ملاکهای انتخابات سال بعد نگاه کنیم عملکرد متفاوت حدادعادل و ولایتی با قالیباف به شدت جلب توجه میکند تا جایی که باید این سوال مهم را مطرح کرد که چگونه امکان ائتلاف لیدر جریان ضد فتنه یعنی حداد با فردی مانند قالیباف را متصور شد تاجایی که حتی نامه ساختارشکنانه علی مطهری به دبیر شورای نگهبان درخصوص فتنهگران را اولین بار و با افتخار سایت شهردار تهران منتشر میکند.
نامهای در آن مطهری مینویسد: فرضا آقایان موسوی و کروبی هم کاندیدای ریاست جمهوری شوند، قطع نظر از اعتقاد شخصی ما درباره میزان قصور یا تقصیر آنها در بحران مذکور، چون در هیچ دادگاهی به طور علنی محاکمه نشده و از خود دفاع نکرده اند، مجوز قانونی برای رد صلاحیت آنها وجود ندارد.
جالبتر آنکه مهرداد بائوج لاهوتي، عضو فراکسيون رهروان ولايت مجلس (حامیان لاریجانی) گفته است: من از قبل شنيده بودم که قرار است حداد و قاليباف در انتخابات رياست جمهوري يازدهم با هم کار کنند اما بنده به قاليباف هم گفته ام که برايم جاي تعجب دارد که مي خواهند با حداد ائتلاف کنند. قاليباف ستادهاي شهرستاني خود را داير کرده است و همانطور که به بنده گفته يکي از کانديداهاي جدي انتخابات رياست جمهوري يازدهم است و در اين زمينه به طور جدي در حال فعاليت است بنابراين ائتلاف با حداد عادل ممکن است در راستاي اخذ يک سمت پايين تر از رياست جمهوري در کابينه دولت آينده براي قاليباف محسوب شود.
و جالبتر اینکه سایت فیلترشده بازتاب که به خانواده هاشمی نزدیک است در واکنش به طرح ائتلاف این افراد نوشته است: فشار حامیان حداد عادل برای ایجاد ائتلاف دو بعلاوه یک، که در آن عملا قالیباف و ولایتی به نفع حداد کنار خواهند رفت، نقشه راهی است که هنوز قالیباف و ولایتی نپذیرفته اند در آن گام بردارند.
دیدگاه شما