به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،روز گذشته گزارشی از اعتراض دانشجویان علوم پزشکی کشور به برگزاری آزمون علوم پایه منتشر کردیم. دانشجویان علوم پزشکی، به ویژه آنان که فردا و پس فردا قرار است در آزمون جامع علوم پایه شرکت کنند، معتقدند که برگزاری آزمون در شرایط فعلی ضرورتی ندارد.
به گفته آنان، همانطور که در اسفندماه آزمون برگزار نشد و دانشجویان براساس سوابق تحصیلی وارد دورههای فیزیوپاتولوژی شدند یا از ورود به این دوره بازماندند، حالا هم میشود براساس سوابق تحصیلی، سنجش از دانشجویان انجام شود و دیگر نیازی نباشد که دانشجویان از سراسر کشور برای شرکت در این آزمون به شهر محل تحصیل خود بروند.
بیشتر بخوانید:
اعتراض دانشجویان علوم پزشکی کشور به برگزاری آزمون علوم پایه / دانشجویان: وزارت بهداشت از برگزاری تجمعات غیرضرور پرهیز کند
داوطلبان با استفاده از سوابق تحصیلی هم باید در آزمون علوم پایه شرکت کنند
اما سعید هاشمی، رئیس مرکز سنجش و آموزش پزشکی کشور امروز صبح در گفتگو با خبرگزاری دانشجو اعلام کرد که داوطلبانی که در اسفندماه از سوابق تحصیلی استفاده کرده اند، اکنون باید در آزمون علوم پایه شرکت کنند.
به گفته هاشمی، اگر دانشجویی قصد ندارد در آزمون شرکت کنند، براساس قوانین آموزشی تا یک سال از شرکت در آزمون محروم میشود. از طرف دیگر قبل از قبولی در این آزمون، امکان ورود به مرحله بالاتر را نخواهد داشت.
رئیس مرکز سنجش و آموزش پزشکی کشور درباره لغو آزمون در اسفندماه و پذیرش دانشجویان در مقاطع بعدی پزشکی براساس سوابق تحصیلی هم گفته است که طبق مصوبات ستاد کرونا عمل کرده اند و حالا افرادی که در اسفندماه براساس سوابق تحصیلی، به تحصیل خود ادامه داده اند، اکنون باید در آزمون شهریور شرکت کنند.
نقض اظهارات آقای رئیس
اما به نظر میرسد اظهارات هاشمی، آنقدرها هم دقیق نباشد. پیامی صبح امروز در گروه خبر سنجش، وابسته به مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور درج شده که این اظهارات هاشمی را نقض می کند.
[تناقضات سازمان سنجش آموزش پزشکی درخصوص آزمون جامع علوم پایه / برخی دانشجویان جایی برای امتحان دادن ندارند]
هاشمی بار دیگر در گفتگو با خبرنگار ما، از مواضع مصاحبه قبلی عقب نشینی کرده و گفته است که همه واجدان شرایط آزمون های علوم پایه پزشکی که موفق به کسب حد نصاب قبولی در روش سوابق تحصیلی نشده اند، یا به هر دلیلی مشمول آن روش نبوده اند و همچنین افرادی که متقاضی بهره مندی از مزایا و رتبه های این آزمون ها هستند، باید همراه سایر داوطلبان، در آزمون علوم پایه شرکت کنند.
اما یکی از دانشجویان علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به این موضوع اشاره میکند و میگوید: آزمون جامع علوم پایه هر ۶ ماه یکبار برگزار میشود؛ در اسفند و شهریور. در اسفند سال گذشته، سه روز مانده به آزمون، برگزاری آن لغو شد و دلیل آن را هم شیوع کرونا و مصوبات ستاد ملی کرونا اعلام کردند. در صوورتی که آمارها، تعداد مبتلایان و فوت شدگان اسفند را نسبت به حالا بسیار کمتر نشان میدهد.
وی به بلاتکلیفی آموزش در دانشگاههای علوم پزشکی تا چند ماه اشاره میکند و میگوید: امتحانات پایان ترم از اوایل مرداد آغاز شد و تا همین چند روز قبل، یعنی ۱۵ و ۱۶ شهریور. برخی دانشجویان مشغول امتحان دادن بودند و به همین دلیل، دانشجویان ترم ۵ دیگر فرصت درس خواندن برای آزمون علوم پایه را نداشتند.
به گفته او، دانشجویان علوم پزشکی اصفهان تنها ۲۰ روز فرصت داشتند که برای این آزمون خود را آماده کنند، درحالیکه در برخی از دانشگاههای دیگر، همین فرصت هم وجود نداشته است.
این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به موضوع شرکت در آزمون در شهر محل زندگی دانشجویان نیز اشاره میکند و میگوید: در ۱۵ شهریور به ما اعلام شد که تا شانزدهم فرصت داریم در دانشگاه خودمان، عدم حضورمان را اعلام کنیم و در دانشگاه شهر محل زندگی، برای شرکت در آزمون درخواست بدهیم.
عدم هماهنگی وزارت بهداشت با دانشگاهها
او ادامه میدهد: بسیاری از دانشجویان به دانشگاه محل تحصیل زنگ زدند و حضور خود را لغو کردند تا در دانشگاه محل زندگی آزمون دهند، اما این دانشگاهها هم اغلب از پذیرش آنان به دلیل پر بودن ظرفیتشان، امتناع کردند. حالا دانشجویانی هستند که نه در محل زندگی خود و نه در محل تحصیل خود نمیتوانند در آزمون علوم پایه شرکت کنند.
یکی دیگر از دانشجویان علوم پزشکی نیز به قوانین و آیین نامههای مرتبط با آزمون جامع علوم پایه اشاره میکند و میگوید: براساس این آیین نامه ها، شرکت در آزمون جامع علوم پایه تا سه نوبت مجاز است و اگر دانشجویی پس از سه نوبت آزمون، نتواند نمره قبولی را دریافت کند، از ادامه تحصیل در رشته پزشکی بازمی ماند.
رد اظهارات هاشمی براساس آییننامه آزمون علوم پایه
به گفته این دانشجوی علوم پزشکی، براساس آیین نامههای آموزش پزشکی، دانشجویانی که به هر دلیل موجه یا غیرموجهی در امتحان شرکت نکنند، تا شرکت و قبولی در این آزمون، حق ادامه تحصیل ندارند و این غیبت به منزله یک نوبت آزمون است.
او ادامه میدهد: در واقع بحثی از محرومیت در آیین نامه این آزمون نیست. چطور است که رئیس مرکز سنجش و آموزش پزشکی کشور مساله را به این شکل مطرح میکند که شرکت نکردن دانشجویان در آزمون، باعث محرومیت آنان تا یکسال میشود؟
یکی دیگر از دانشجویان علوم پزشکی با اشاره به اینکه برای دانشجویانی که براساس سوابق تحصیلی در اسفندماه وارد دوره اینترنی شده اند، کارنامه صادر شده، میگوید: این افراد مشغول به تحصیل هستند و دیگر شرکت در آزمون برای آنان معنی ندارد.
راه حل دانشجویان برای آزمون جامع
البته دانشجویان علوم پزشکی علاوه بر لغو آزمون و گزینش دانشجویان براساس سوابق تحصیلی، راه حل دیگری نیز پیشنهاد میدهند.
یکی از این دانشجویان میگوید: میتوانند از دانشجویانی که در آزمون پنجشنبه و جمعه موفق به کسب نمره قبولی نمیشود، به صورت میان دورهای و در آذرماه آزمون بگیرند.
وی توضیح میدهد: دانشگاهها میتوانند این افراد را به صورت مشروط پذیرش کنند و آنان انتخاب واحد خود را برای ترم جدید انجام دهند، اما اگر در آذرماه موفق به کسب نمره قبولی در آزمون علوم پایه نشدند، ترم آنان کأن لم یکن تلقی شود تا در آزمون بعدی شرکت کنند.
او از مسئولان مرکز سنجش و آموزش پزشکی کشور این سوال را میپرسد که چرا آموزش پزشکی برای دانشجویان ورودی ۹۶ که آزمون جامع را ندادند، مختل نمیشود و اگر ما این آزمون را ندهیم، آموزش پزشکی کشور دچار اختلال میشود؟
در شرایطی که حدود ۷ ماه از شیوع کرونا در کشور میگذرد، به نظر میرسد هنوز بحران مدیریتی آموزش در وزارت بهداشت و مرکز سنجش و آموزش پزشکی کشور به پایان نرسیده است. در واقع انتقاد دانشجویان این است که مسئولان میتوانستند در طول ۶ ماه گذشته درباره وضعیت برگزاری آزمونهای علوم پایه تصمیم گیری کنند، این تصمیمات را با تأخیر و در لحظه آخر به دانشجویان ابلاغ کرده و آنان را در موقعیت سختی قرار میدهند.
منبع : خبرگزاری دانشجو
دیدگاه شما