مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 15. مرداد 1391 - 9:14   |   کد مطلب: 1053
آمریکا باید جلوی رابطه تهران با آیت‌الله شیخ قاسم در بحرین را بگیرد

اندیشکده «امریکن اینترپرایز» در تازه‌ترین «چشم‌انداز خاورمیانه» خود که با عنوان «اصلاحات یا انقلاب: شیخ قاسم، شیعیان بحرین، و ایران» منتشر شده است، به بررسی روابط رو به رشد رهبر شیعیان بحرین، آیت‌الله شیخ «عیسی احمد قاسم» و جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

به گزارش صدای دانشجو، «علی آلفونه» در تازه‌ترین گزارش خود با اشاره به اینکه ثبات سیاسی در جزیره کوچک بحرین -مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا- برای واشنگتن موضوع بسیار مهمی محسوب می‌شود، تاکید می‌کند که آمریکا باید با تمام قوا بکوشد تا بار دیگر روابط میان طبقه حاکم و مردم بحرین را بهبود بخشد. دفاع از حقوق شهروندی شیعیان بحرین می‌تواند به بازگشت آرامش به این کشور، و همین طور منطقه خلیج‌فارس کمک کند. از سوی دیگر چنین اقدامی می‌تواند قدرت مانور ایران را در بهره‌برداری از اختلافات فرقه‌ای میان طبقه حاکمان سنی مذهب، و اکثریت شیعه مذهب جمعیت بحرین، کاهش دهد.

از نکات کلیدی طرح‌شده در این مقاله می‌توان به سه مورد زیر اشاره کرد:

- در سرتاسر تاریخ بحرین، شیعیان به حاشیه رانده شده‌اند، و با مستحکم‌تر شدن پیوندهای میان مردم بحرین و جمهوری اسلامی ایران، این مسئله بیش از پیش به تنش‌های شدید سیاسی در بحرین دامن می‌زند.

- تغییر موضع شیخ قاسم، رهبر سیاسی و روحانی شیعیان، از یک اصلاح‌طلب میانه‌رو به یک انقلابی متعصب به مثابه هشدار بسیار مهمی است که از افزایش تنش‌های سیاسی در آینده خبر می‌دهد.

- آمریکا باید بکوشد تا حکومت فعلی بحرین را به اجرای اصلاحات تدریجی و رعایت حقوق شهروندی اکثریت شیعه مذهب جمعیت بحرین تشویق کند. چنین حرکتی می‌تواند ضامن ثبات در منطقه خلیج‌فارس باشد؛ موضوعی که به تبع از اهمیتی حیاتی برای امنیت نقل و انتقالات نفتی برخوردار است.

* ثبات سیاسی در بحرین از اهمیتی حیاتی برای آمریکا و امنیت مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی این کشور برخوردار است

- اصلاحات یا انقلاب: شیخ قاسم، شیعیان بحرین، و ایران

ثبات سیاسی در جزیره کوچک بحرین -مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا- از اهمیتی حیاتی برای واشنگتن برخوردار است؛ و اقدامات شیخ قاسم نیز که ضمن رهبری اکثریت شیعه مذهب بحرین در مبارزه برای رسیدن به جامعه‌ای دموکراتیک‌تر، به طور همزمان به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران نیز در این کشور فعال است، از اهمیتی حیاتی برای آینده بحرین برخوردار است. مروری بر تاریخ فعالیت‌های سیاسی شیعیان در بحرین، که زندگی سیاسی شیخ قاسم را نیز دربرمی‌گیرد، وجود دو گرایش عمده را در میان این جمعیت نشان می‌دهد: اصلاح‌طلبی و انقلابی‌گری. صرف نظر از نقش دوگانه شیخ قاسم و ارتباطات کم و بیش جنبش اعتراضی شیعیان بحرین با حکومت ایران، آمریکا باید با تمام قوا بکوشد با دفاع از حقوق شهروندی شیعیان بحرین، اختلافات میان طبقه حاکم و مردم بحرین را کم‌رنگ سازد. چنین اقدامی نه تنها با اصول و ارزش‌های آمریکا در خصوص پیشبرد دموکراسی و دفاع از حقوق بشر در تطابق کامل قرار دارد، که ضمن کمک به ایجاد ثبات در بحرین و همین طور منطقه گسترده‌تر خلیج‌فارس، از توان تهران برای ادامه دادن به بهره‌برداری از ناآرامی‌های بحرین برای گسترش نفوذ خود و دامن زدن به گرایش‌های ضد آمریکایی در این کشور می‌کاهد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار