به گزارش صدای دانشجو به نقل از فارس بابک عشرتی ظهر امروز در کارگروه تخصصی سلامت افزود: از دهه 70 محدودیتهای پزشکی مدرن با توجه به کاهش مرگ در عصر پزشکی مدرن و وجود عوارض متعدد به خاطر انجام مداخلات پزشکی مطرح شده است.
وی ابراز داشت: خود مراقبتی عملی است که در آن هر فردی از دانش، مهارت و توان خود استفاده میکند تا از خود حفاظت کند که تحقق این امر نیازمند ایجاد تحول و تغییر در فرد و زندگی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خود مراقبتی رفتاری، عاطفی، روان شناختی، روحی- معنوی و شغلی را از مهمترین ابعاد خود مراقبتی ذکر کرد و ادامه داد: خوردن منظم و تغذیه از غذای سالم، انجام ورزش روزانه، استراحت کافی، پوشش مناسب در فصول مختلف سال، اجتناب از دستگاهها، لوازم و فضاهای پر خطر از جمله مواردی است که در خود مراقبتی رفتاری باید به آن توجه کرد.
عشرتی تفکر، کاهش تنش و استرس و توجه به تجارب را از مولفههای خود مراقبتی روان شناختی و انجام امور خیریه، کمک به نیازمندان، شکرگذاری و ارزشمند دانستن خود را از مولفههای خود مراقبتی روحی- معنوی عنوان کرد.
به گفته وی؛ افتخار به خود، برقرای ارتباط موثر با افراد، مطالعه، بیان خشم و اختصاص وقت برای فرزندان در خود مراقبتی عاطفی مطرح شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: پایین بودن انرژی، استرس و ناامیدی، کمبود انگیزه، کمبود شور و اشتیاق به زندگی و مشکلات عاطفی از علایم کاهش خود مراقبتی است.
وی تاکید کرد: خود مراقبتی یعنی مراقبت از خود یعنی اینکه هر فرد برای حفظ سلامت و شادابی خود، کارهای کوچکی را انجام دهد تا زندگی بهتر و شادابتری را داشته باشد.
گفتنی است هفته اول اردیبهشت ماه با عنوان هفته سلامت و با شعار «یک عمر سلامتی با خود مراقبتی» نامگذاری شده است.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930124001204#sthash.t0sdf5Vw.dpuf
دیدگاه شما