مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 18. خرداد 1393 - 19:23   |   کد مطلب: 12304
جهانگیری در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بورس:
اقتصاد ایران باید سالانه یک و نیم میلیون شغل پایدار ایجاد کند
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: بررسی‌های صورت گرفته در دولت و جلسات شورای عالی اشتغال نشان داده که اقتصاد ایران باید بتواند برای حل مشکل بیکاری، سالانه در حدود یک تا یک و نیم میلیون شغل پایدار ایجاد کند.
اقتصاد ایران باید سالانه یک و نیم میلیون شغل پایدار ایجاد کند

 

به گزارش صدای دانشجو به نقل از تسنیم و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور پیش از ظهر امروز (یک‌شنبه) در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه که در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شد با تبریک اعیاد ماه شعبان و قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این نمایشگاه اظهار داشت: هم اکنون طرح‌های نیمه‌تمام و پروژه‌های متعددی در بخشهای مختلف وجود دارد که برای اجرای این طرح‌ها نیازمند تأمین منابع مالی هستیم.

وی افزود: مجموعه‌ای از طرح‌های توسعه‌ای در صنعت نفت، صنایع پتروشیمی، راه‌سازی، توسعه بنادر، صنعت فولاد و صنایع معدنی وجود دارند که اجرای آنها نیازمند میلیاردها دلار تأمین اعتبار است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه تاکنون بار توسعه و تجهیز منابع کشور بر دوش نظام بانکی بوده خاطرنشان کرد: تأمین منابع مالی طرح‌ها تا کنون بانک‌محور بوده اما پیام این نمایشگاه این است که در مقطع فعلی انتظارات جدیدی از بازار سرمایه وجود دارد که باید حالا که نهادهای لازم در آن شکل گرفته خود را تجهیز و نسبت به تأمین مالی طرح‌ها ایفای نقش کند.

جهانگیری در ادامه با قدردانی از زحمات و تلاش‌های نظام بانکی کشور در تجهیز و تأمین مالی طرح‌های مختلف کشور گفت: نظام بانکی در چند سال اخیر مظلوم واقع شده و اگرچه ممکن است اشتباهاتی در سیستم بانکی کشور وجود داشته باشد اما نباید به هر بهانه‌ای مدیران و نظام بانکی کشور را زیر سؤال برد.

وی تأکید کرد: از نظام بانکی کشور انتظار می‌رود در سال جاری منابع بیشتری را برای تأمین اعتبارات مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی و همچنین برای توسعه کشور تجهیز کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه ضمن قدردانی از تلاش‌های فعالان بازارهای مالی کشور، نظام بانکی، بورس اوراق بهادار و فعالان صنعت بیمه که مسئولیت بسیار مهم و سنگینی را در این برهه بر دوش دارند، تصریح کرد: دولت مصمم است در این مقطع دست به اقدامات جدی برای عبور از چالش‌های پیشِ‌روی اقتصاد کشور بزند و فعالان نظام مالی کشور می‌توانند نقشی کلیدی در این زمینه بازی کنند.

جهانگیری یکی از اصلی‌ترین ضرورت‌های کشور را تلاش در جهت توسعه پایدار دانست و گفت: ایران با توجه به شایستگی‌ها و ظرفیت‌های فراوان باید در مسیر توسعه گام بردارد و در میان کشورهای منطقه از جایگاه مطلوبی برخوردار باشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر "برای خروج از شرایط رکود و برای توسعه سرمایه‌گذاری نیازمند منابع مالی فراوانی هستیم" گفت: بازار سرمایه می‌تواند نقشی کلیدی در این زمینه ایفا کند و از دست اندرکاران بورس تهران انتظار داریم این موضوع را به‌عنوان یک مسئولیت جدید به‌عهده بگیرند و برنامه‌ها و نیازهای خود را به دولت اعلام کنند.

وی با اشاره به سند چشم‌انداز توسعه کشور و اینکه ایران باید قدرت اول منطقه باشد افزود: مردم خود را با کشورهای همسایه مقایسه می‌کنند و نباید این تصور در میان مردم باشد که وضعیت ایران از نظر توسعه در میان کشورهای منطقه وضعیتی نامطلوب است.

جهانگیری یکی از چالش‌های مهم کشور را که باید هم به‌صورت کوتاه‌مدت و هم به‌صورت بلندمدت برای آن برنامه‌ریزی شود مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال برای نیروهای جوان و تحصیل‌کرده جویای کار کشور دانست و گفت: بررسی‌های صورت گرفته در دولت و جلسات شورای عالی اشتغال نشان داده که اقتصاد ایران باید بتواند برای حل مشکل بیکاری، سالانه در حدود یک تا یک و نیم میلیون شغل پایدار ایجاد کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه برای ایجاد این میزان اشتغال، کشور باید رشد اقتصادی 8 درصد و رشد سرمایه گذاری 12 درصد داشته باشد خاطرنشان کرد: برای تحقق این اهداف در شرایطی که هنوز از رکود اقتصادی خارج نشده‌ایم، نیازمند اتفاق ویژه‌ای هستیم و در دولت نیز در این زمینه بررسی‌های زیادی صورت گرفته است.

وی افزود: امروز صبح در جلسه ستاد اقتصادی دولت بخشی از بررسی‌ها به موضوع بورس و سرمایه اختصاص یافت و راهکارهای به‌کارگیری ابزارهای مختلف برای عبور از مشکلات اقتصادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به آغاز به کار مرکز صدور گواهی الکترونیک در این نمایشگاه، از دست اندرکاران راه‌اندازی این مرکز قدردانی کرد و گفت: دولت تأکید ویژه دارد که سامانه‌های الکترونیکی تجهیز شود و دولت الکترونیک به‌معنای واقعی در این دوره شکل گیرد.

جهانگیری ادامه داد: جناب آقای دکتر روحانی و سایر اعضای دولت همگی نسبت به این موضوع تأکید و اتفاق نظر دارند و هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده است.

جهانگیری اضافه کرد: در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز الکترونیکی شدن فرایندهای مالی و اقتصادی به‌عنوان یکی از اقدامات مهم پیشگیرانه از مفاسد اقتصادی مورد تأکید قرار گرفته و باید به‌طور جدی به این موضوع پرداخته شود.

در این مراسم با حضور معاون اول رئیس‌جمهور مرکز صدور گواهی الکترونیک که در راستای حذف کاغذ و سهولت انجام فرآیندهای معاملاتی، توسعه تجارت الکترونیکی و تسهیل امور بانکی راه‌اندازی شده، کار خود را آغاز کرد.

جهانگیری سپس نمایشگاه بورس، بانک و بیمه را افتتاح و از بخشهای مختلف این نمایشگاه بازدید کرد.

انتهای پیام/*

دیدگاه شما

آخرین اخبار