مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 9. آذر 1393 - 22:48   |   کد مطلب: 14589
به نظر می رسد که دانشگاه یکی از امن ترین محیط هایی است که اگر کنترل نشود به محل کشیده شدن دختران و پسران دانشجو به ابتذال تبدیل خواهد شد، کما اینکه در گزارش های متعددی که از سوی نهادهای مربوطه ارئه شده است، درصد بالایی را به آلوده شدن در محیط های دانشگاهی و یا اساسا دوران دانشجویی اختصاص داده و مربوطه می دانند.
قلیان

به گزارش صدای دانشجو، قائم مقام معاونت درمان وزارت بهداشت عنوان کرد که قلیان، کدئین و مشروبات الکلی، پرمصرف ترین مواد بین دانشجویان است. همچنین تریاک، هروئین و کراک هم درصد پایین تری نسبت به دیگر مواد دارند.

۶۵درصد مصرف‌کنندگان نسبت به مضرات سوء مصرف مواد مخدر آگاهی ندارند

قائم مقام معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: یکی از رویکردهای ما در وزارت بهداشت باید حرکت به سمت دانشجو و ارائه اطلاعات به وی باشد چرا که اکثر اوقات مصرف مواد مخدر از روی ماجراجویی و کنجکاوی بوده است.

وی تصریح کرد: قلیان،‌ کدئین و مشروبات الکلی پرمصرف‌ترین مواد دخانی در بین دانشجویان است؛ تریاک، ‌هروئین و کراک درصد پایین‌تری نسبت به سایر مواد دارند.

خانه‌های مجردی ۲۱ درصد مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان را به خود اختصاص داده است

وی با بیان اینکه وجود حتی یک دانشجوی معتاد در بین دیگر دانشجویان حائز اهمیت است، افزود: در همین راستا، اتاق مشاوره باید حتماً در خوابگاه‌های بالای ۲۰۰ نفر راه اندازی شود.

آیتی درباره شیوع مصرف مواد در بین دانشجویان گفت: مواد به دو دسته سبک و سنگین تقسیم شده اند که در دسته اول سیگار، قلیان و سوء مصرف مواد الکلی بیشترین شیوع را داشته و دسته مواد سنگین شامل انواع مواد مخدر تریاک، هروئین، کراک و شیشه است.

وی درباره آخرین وضعیت آیین نامه شورای انضباطی دانشجویان افزود: تا قبل از ترم آینده اصلاحات آن انجام و اعلام خواهد شد و به صورت مشترک به امضای دو وزیر علوم و بهداشت خواهد رسید تا به دانشگاه‌ها ابلاغ شود.

آیتی با بیان اینکه در آیین نامه قبلی که در سال ۸۸ ابلاغ شده بود وضعیت دانشجویان در محیط های درمان و بیمارستان‌ها در نظر گرفته نشده بود، عنوان کرد: در شیوه نامه جدید این موضوع بررسی خواهد شد.

معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: براساس توافقاتی که با معاونت آموزشی صورت گرفته است، در سال تحصیلی جدید، هرگونه توسعه از جمله راه اندازی گروه های آموزشی، خوابگاه و رشته های تحصیلی جدید در علوم پزشکی از طریق شورای گسترش انجام می‌شود و منوط به توافق معاونت دانشجویی از لحاظ امکانات رفاهی، پذیرش دانشجو امکانپذیر خواهد بود.

وی اجرای این طرح را به منظور جلوگیری از افزایش بی رویه دانشجویان در دانشگاه‌ها عنوان کرد، زیرا هر ساله شاهد افزایش دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم و امکانات و تجهیزات مراکز آموزش عالی برای پذیرش دانشجو در نظر گرفته نمی‌شود. براین اساس در اجرای این طرح از دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست کرده ایم که برای جذب دانشجو باید امکانات دانشگاه ها نیز در نظر گرفته شود.

همچنین مسوولان دانشگاه ها، والدین و شهروندان باید از کارهایی مانند تبلیغ دخانیات در نزدیکی مراکز آموزشی جلوگیری کنند و در صورت مشاهده چنین مسائلی مراتب را به اماکن و یا دیگر سازمان های مسوول اطلاع دهند تا با این مراکز برخورد شود.

حاجبی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم بومی‌گرایی در گزینش دانشجویان خاطرنشان کرد: بومی‌گرایی در پذیرش دانشجو می‌تواند در کاهش شیوع مصرف مواد مخدر در این قشر موثر باشد؛ طبق آمارهای ما خانه‌های مجردی ۲۱ درصد مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: خوابگاه‌ها با ۱۴.۹ درصد و منازل مسکونی با ۱۱ درصد رتبه‌های بعدی اماکن زمینه‌ساز مصرف مواد مخدر را به خود اختصاص داده‌اند.

 علل مصرف ریتالین در بین دانشجویان

حاجبی در خصوص علل سوء مصرف مواد در دانشجویان بیان کرد: بیشتر دانشجویان از مواد برای رسیدن به نشاط کاذب استفاده می‌کنند؛ علاوه بر این فشارهای درسی در بین دانشجویان پزشکی و همچنین دانشجویان رشته‌های فنی و حرفه‌ای پیچیده موجب مصرف مواد مخدر علی‌الخصوص ریتالین شده است.

وی ضعف اعتقادات دینی را یکی دیگر از علل سوء مصرف مواد عنوان کرد و افزود: سکونت در منازل دانشجویی و سابقه مصرف مواد در خانواده از دیگر عوامل گرایش دانشجویان به مصرف مواد مخدر است.

قائم مقام معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راهکارهای کاهش مصرف مواد در بین دانشجویان افزود: هر برنامه‌ای که در این خصوص ارائه می‌شود، باید دانشجو محور باشد؛ همچنین ارائه آموزش متناسب با سن و جنس نیز موثر خواهد بود.

حاجبی تاکید کرد: یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش سوء مصرف مواد در بین دانشجویان همکاری بین بخش‌های مختلف دانشگاهی و غیردانشگاهی است؛ در این خصوص معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌ها می‌توانند نقش موثری را ایفا کنند.

  از ناآگاهی جوان تا غفلت نهادهای فرهنگ‌ساز

این‌که جوانی تحصیلکرده و دانشجو، قدرت نه گفتن به مواد‌دخانی و مواد مخدر را نداشته باشد، مشکل فرهنگی است که حل آن به کار فرهنگی و آموزش گسترده نیاز دارد.

به گفته قائم‌مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۶۰ درصد افرادی که به ورطه اعتیاد افتاده‌اند، دوستان و همسالان خود را عامل آن دانسته‌اند و به همین دلیل جلوگیری از بروز کم‌رویی، پرورش اعتماد به نفس، قدرت مخالفت با درخواست‌های نابجای همسالان و توسعه نشاط و افزایش فعالیت بدنی باید مورد توجه باشد.به بیان دیگر، دانشجویی که به‌دلیل کم‌رویی، تعارف با هم‌سن‌و‌سالان، کمبود امکانات فرهنگی و تفریحی در دانشگاه، صفت «بچه مثبت» خوردن بین همکلاسی‌ها یا برای کسب تجربه‌ای جدید به مواد دخانی و مواد مخدر روی می‌آورد، این اقدام ریشه در غفلت دستگاه‌های فرهنگ‌ساز دارد که نتوانسته‌اند در سالیان متوالی به درستی خطرات مصرف این مواد خطرناک را برای دانشجو تشریح کنند؛ آن هم دانشجویی که قرار است آینده‌ساز این مملکت باشد و چرخ توسعه کشور با همت امثال او بچرخد.

 مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان نگران کننده است

این موضوعی نگران کننده است، زیرا دانشجویان قشری فرهیخته هستند و در آمارها اعلام می شود که مصرف انواع قرص‌ها از جمله «ریتالین» در بین دانشجویان افزایش یافته است یا آنها سوءمصرف به مواد مخدر دارند.

در همین راستا سال گذشته، طرح مشترکی بین وزارت بهداشت، علوم و ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرا شد که از ۵۸ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، ۳۵ مرکز در این طرح پژوهشی نمونه گیری شدند. براساس یافته‌ها و نتایج این طرح پژوهشی، وضعیت سوءمصرف مواد مخدر در بین دانشجویان علوم پزشکی به نسبت کل کشور پایین تر بود.

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت گفت: در اجرای این طرح پژوهشی همچنین مصرف سیگار، قلیان، الکل، مواد مخدر و داروها به تفکیک شیوع و بروز آن بررسی شد و نشان داد نوع و درصد آمارها با میانگین نرمال در جامعه مطابقت دارد.

 ضرورت راه اندازی اتاق مشاوره در خوابگاه‌های بالای ۲۰۰ نفر

معاون دانشجویی وزیر بهداشت با ابراز نگرانی از مصرف مواد مخدر دانشجویان که ریتالین و قلیان در صدر مصرف است، بر ضرورت راه اندازی اتاق مشاوره در خوابگاه‌های بالای ۲۰۰ نفر تاکید کرد و گفت: فضای سرانه دانشگاه‌های علوم پزشکی فقط ۴ متر است.

دیدگاه شما

آخرین اخبار