مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 30. بهمن 1393 - 10:49   |   کد مطلب: 14899
شمقدری گفت: آقایان تاکنون به پشت صحنه بسیاری از فیلم ها رفته اند و آن ها را در جشنواره «رو» نکردند و درصدد هستند تا آن ها را در آینده ای نه چندان دور و در فرصت های مدیریت شده و به صورت کاملاً بی سر و صدا اکران کنند.

به گزارش صدای دانشجو و به نقل از فرهنگ نیوز ، «جواد شمقدری» رئیس سابق سازمان سینمایی با تأکید بر اینکه برخی فیلم های سی و سومین جشنواره فیلم فجر بسیار تأسف بار بودند و در جهت اهداف دشمنان ساخته شده بودند گفت:

در جشنواره های پیشین بخشی از فیلم ها به رویایی با دشمنان انقلاب می پرداخت و بسیاری از فیلم ها در جهت تحکیم جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی ساخته می شدند. فیلم هایی مثل «چ»، «شیار 143» و... از جمله فیلم هایی بودند که سال گذشته و در جشنواره سی و دوم در همین راستا ساخته شده بودند و به تجلیل از حرکت بزرگ ملت ایران در دوران های حساس و مهمی مانند دفاع مقدس می پرداختند و همه احساسات و عواطف مخاطبان را تسخیر می نمودند که امسال و در جشنواره سی و سوم هیچ اثری از آن ها نبود و سینمای ما از این جهت دچار یک عقب گرد بسیار جدی شده بود.

وی تاکید کرد: سینمای ایران به ناکجا آباد رفته است و مدیران سینمایی فعلی گویا در یک خواب خوش خرگوشی به سر می برند؛ به همین دلیل است که در برخی از فیلم های این دوره از جشنواره شاهد آن بودیم که برخی از فیلم ها حرف های دشمنان را در جبهه خودی می زدند.

کارگردان فیلم سینمایی «بر بال فرشتگان» خاطرنشان کرد: عملکرد مدیران سینمایی دولت یازدهم در حالی با یک عقب‌گرد جدی مواجه شده که در دوره قبل سعی بر این بود تا چشم های ناظر بر عرصه سینما و سینماگران بر اساس ظرفیت های داخلی عمل کنند. چرا که همیشه برخی افراد در سینمای ایران حضور دارند که دنبال تسویه حساب های شخصی هستند و از همین رو ما معتقد بودیم که می بایست چشم های ناظر در سینما بیشتر شود و سینما از حیاط خلوتی که در آن حضور دارد بیرون بیاید و پاسخگوی مرجع های بزرگ فرهنگی بزرگ کشور باشد.

این رویه علیرغم تمامی آسیب های احتمالی که می تواند داشته باشد به نفع سینما و سینماگران است تا بدانند چشم های ناظر فراوانی هستند که مدام آن ها را رصد می کنند و از همین رو آن ها باید خود را با اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی تطبیق دهند.

شمقدری ادامه داد: فیلم های امسال جشنواره بسیار خنثی بود و احتیاط کاذب و غیر واقعی در همه عرصه ها حاکم شده بود؛ آقایان می خواهند با فیلم های خنثی شان نوک تیز منتقدان خود را کند کنند اما واقعیت فراتر از این حرف ها است و سینمای خنثی که مخاطب را به ناکجا آباد می برد بسیار خطرناک تر از سینمایی است که می تواند واکنش های منفی را در برخی از اقشار ایجاد کند.

عضو سابق شورای فیلمنامه حوزه هنری تاکید کرد: سینمای ایران مانند کوه یخی شده که بخشی از آن آشکار و بخشی پنهان است و سیاست پنهان کاری و استفاده از ابزار دروغ در آن زیاد شده است. آقایان تاکنون به پشت صحنه بسیاری از فیلم ها رفته اند و آن ها را در جشنواره «رو» نکردند و درصدد هستند تا آن ها را در آینده ای نه چندان دور و در فرصت های مدیریت شده و به صورت کاملاً بی سر و صدا اکران کنند که این مهم برای سینمای ایران بسیار خطرناک است.

از همین رو چشم های ناظر به عملکرد سینما و فرهنگ و هنر نباید تنها روی برخی فیلمها جشنواره فیلم فجر متمرکز شوند و باید در تمامی سال روی عملکرد سازمان سینمایی نظارت داشته باشند.

وی ادامه داد:  الآن خیلی راحت فیلم های بدون مجوز ساخت به جشنواره های جهانی مانند برلین ارسال می شود. فیلم هایی که به نوعی جامعه ایرانی اسلامی را به چالش و نقد می کشند، برای جامعه جهانی نمایش داده شده و مورد تشویق آن ها قرار می گیرند که این مهم بسیار خطرآفرین است.

شمقدری گفت: این پنهان کاری مسئولان فعلی سینمای کشور در حوزه شبکه نمایش خانگی هم هست. به عنوان نمونه همین سریال «ابله» که به تازگی در این شبکه توزیع شده است بسیار مسئله دار است و سراسر در حال حرمت شکنی و شوخی های جنسی است و کسی هم به آن واکنشی نشان نمی دهد.

اعضای کمیسیون فرهنگی هم که از آن خبر ندارند و ما باید آن ها را از سیاست کاری های پنهانی آقایان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آگاه کنیم.

رئیس سابق سازمان سینمایی تاکید کرد: سیاست فریب کاری و دروغ در برابر حاکمیت و در حوزه فعالیت مدیران فرهنگی و سینمایی خطرناک است. وقتی سینمای ایران از 28 فیلمی که در بخش سودای سیمرغ به نمایش درمی آید و 18 فیلم آن موضوع اجتماعی خانوادگی دارد و اغلب ناهنجاری های اجتماعی را با پایان تلخ و ناامید کننده به تصویر می کشند و متأسفانه آقایان به آمار دروغ استناد کرده و به روحانیون و علما اعلام می کنند تعداد کثیری فیلم در عرصه مقاومت و انقلاب ساخته ایم در حالی که آمار سازمان سینمایی نشان از آن دارد که حداقل 70 درصد از فیلم ها چنین ماهیتی ندارند، نباید دیگر ساکت نشست و به راحتی با یک نگاه کلی اقناع شد.

این فعال سینمایی افزود: ما باید وارد جزئیات شویم. حتی فیلم های دفاع مقدس این دوره هیچ ردی از هویت فرهنگی دفاع مقدس ما ندارند و یک سری ارتباطات جنگ را برای روایت قصه ای بهانه کرده که از جنس دفاع مقدس نیست. فیلم های دفاع مقدس باید مانند آثاری همچون: «شیار 143»، «چ»، «33 روز» و... باشند اما فیلم های دفاع مقدس مورد حمایت مدیران این دوره اینگونه نیست و این بسیار خطرناک است!

اتفاقی که در دولت یازدهم در حال وقوع است مانند اتفاقاتی است که در دوران اصلاحات شاهد آن بودیم و سپس در 8 سال بعد رفتار غلط دوران اصلاحات اصلاح شد و اتفاقات خوبی در عرصه تولید فیلم های ارزشی به وقوع پیوست اما حالا در دولت یازدهم دوباره نرم و آرام شرایط به سمت و سوی گرایشات دولت اصلاحات پیش رفته است.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر یکی از اتفاقاتی که در این دوران در حال نهادینه شدن است گرایشات چپ مارکسیستی است که می خواهند مخالفان خود را بایکوت کنند. در گرایشات مارکسیستی مخالفان به دلیل همراه نبودن با جریان کلی همیشه بایکوت می شوند و شیوه بایکوت کردن آن نوع تفکرات در سازمان سینمایی دولت یازدهم دیده می شود. به عنوان نمونه ما امسال 2-3 فیلم داشتیم که به فرآیند سینمای استراتژیک نزدیک شده بودند اما مدیران سینمایی هیچ نگاهی به آن ها نکردند و این فیلم ها مورد بی مهری شدید قرار گرفتند.

شمقدری خاطرنشان کرد: در مورد فیلم «روباه» ساخته آقای افخمی من شخصاً این را شنیدم که برخی از بازیگران فیلم تهدید شده اند که شما نباید در این اثر بازی کنید! این حرکت خطرناکی است که سینماگران و مسئولان باید در مقابله با آن هوشیار باشند چرا که می تواند دوباره جریانات تفکری توده ای و ها و فدائیان خلق و مارکسیست ها را در سینمای ایران جا بیاندازد.

شمقدری در خاتمه  تاکید کرد: در نهایت حرف کلی من در این رابطه است که ما باید از گزارشات ساده و پیش پا افتاده مدیران سینمایی دور شویم. مدیران سینمایی فعلی نباید فکر کنند که اگر برخی از سایت ها و رسانه ها در مقابل عملکرد ضعیف امسال آن ها سکوت کرده اند به این معنی است که آن ها در کارشان موفق ظاهر شده اند.

بلکه آن ها باید بدانند که اگر امسال دلسوزان نظام و انقلاب اسلامی در مقابل آن ها سکوت کرده اند به این دلیل است که نمی خواهند نظام جامعه را بر هم بزنند و آن ها باید رویکردهای خود را اصلاح کنند چرا که قطعاً در صورت استمرار رویکردهای فعلی آن ها نیروهای ارزشی سکوت نخواهند کرد و دیگر این اتفاقات ناگوار را برنخواهند تابید.

دیدگاه شما

آخرین اخبار