به گزارش صدای دانشجو به نقل فارس، جذب سرمایهگذار یکی از مباحث اولویتداری بود که استاندار همدان از بدو ورود به استان بر این مهم تأکید داشت و حتی ملاک عملکرد فرمانداران شهرستانهای استان را نیز جذب سرمایهگذار دانست. حال با گذشت 16 ماه از حضور محمدناصر نیکبخت در استان همدان هنوز در این باره گزارش رسمی اعلام نشده و در شهرستانها نیز فرمانداران در این خصوص اعلام نتیجه نکردهاند.
نیکبخت در آبان ماه سال 92 سکان هدایت استان را به دست گرفت و یکسال بعد در روزهای 28 و 29 آبان ماه همایش فرصتهای سرمایهگذاری در همدان را با رویکرد «اقتصاد مقاومتی» و با شرکت 500 نفر از سرمایهگذاران داخلی و خارجی و حضور مقامات ارشد دولت برگزار کرد.
از اتفاقات خوشایند این همایش تدوین منشور حمایت از سرمایهگذاران در 13 بند در استان همدان بود که به امضای معاون وزیر اقتصاد و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، معاون سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، امام جمعه و استاندار همدان رسید.
همچنین براساس اعلام معاون برنامهریزی استانداری همدان در همایش فرصتهای سرمایهگذاری 48 قرارداد و تفاهمنامه در پنلهای تخصصی میراث فرهنگی، کشاروزی و صنایع تبدیلی، عمران و فعالیتهای مسکن، صنعت، تجارت و معدن به امضا رسید. طبق برآورد اولیه حجم سرمایهگذاری در این تفاهمنامهها بیش از هزار و 400 میلیارد تومان بوده است.
مهمترین مباحث در این تفاهمنامهها بین رئیس اتحادیه راهآهنهای روسیه و شرکت بتن بریس همدان مطرح شد که بر اساس این تفاهمنامه ریلی قرار شد که تولید ریل راهآهن را روسیه و تراورس برای تولید کوپلین را همدان تأمین کند، اما با این رویداد همچنان پروژه راهآهن همدان در تأمین ریل دچار مشکل است.
البته بیان این مطلب خالی از لطف نیز که علاقبندیان یکی از سرمایهداران نامی همدان و کشور در فواصل سخنرانی استاندار همدان در این همایش که خواهان توجه سرمایهداران همدانی به شهر و دیار خود شد، اعلام کرد که در صورت معرفی یک طرح جامع و مناسب آمادگی سرمایهگذاری هزار میلیارد تومان در همدان را دارد.
اکنون با گذشت حدود چهار ماه از این اتفاق هنوز اقدام اثربخشی برای پیگیری نتایج این همایش از سوی مقامات استان انجام نگرفته و تنها برخی از ادارات و سازمانها در گزارش کار خود از طرحهایی نام بردهاند و با درج اسامی به عنوان سرمایهگذار میزان رقم پیشبینی شده برای سرمایهگذاری، سرانجام امیدبخشی مشخص نشده که این رقم قرار است از کجا و چگونه در همدان سرمایهگذاری شود. آیا این رقم به صورت تسهیلات به سرمایهگذار پرداخت میشود؟ آیا سرمایهگذار باید شخصاً این رقم را سرمایهگذاری کند؟
هریک از این سئوالات باید پاسخی داشته باشد و از طرفی همایش فرصتهای سرمایهگذاری به منظور معرفی ظرفیتها و توانمندیهای استان همدان در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی و گردشگری برگزار شد؛ بنابراین نباید امید چندانی به سرمایهگذاری افراد در گام نخست داشت چرا که با وجود تمام ناملایمتی مدیران دستگاههای اجرایی استان، بسیاری از سرمایهگذاران از همدان فرار کردهاند.
البته همایش فرصتهای سرمایهگذاری اتفاقی بود که در نوع خود تلاش همه جانبه برخی از مدیران و رسانهها را به دنبال داشت و این مهم هرچند اتفاق ارزشمندی است اما با توجه به نام همایش هنوز هم این سؤال در ذهن باقی مانده که صاحبان سرمایه ترغیب و تشویق به چه سرمایهگذاریای در پایتخت تاریخ و تمدن ایران شدهاند.
با تلاش اهالی رسانه در استان به سبب برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری چند روز نام همدان بر صدر رسانههای استانی و ملی قرار گرفت، اما آیا هدف از برگزاری همایش فرصتهای سرمایهگذاری تنها معرفی نام همدان بود که البته این مهم نیز در جای خود اتفاق خوبی است.
همایش فرصتهای سرمایهگذاری در حالی با تأکید مدیران در استان برگزار شد که وضعیت برخی از طرحها و پروژههای موجود استان که میتواند اشتغالزایی مناسبی برای مردم داشته باشد هنوز در ابهام است.
برخی از کارخانهها و واحدهای صنعتی به دلیل نبود نقدینگی و عدم حمایتهای لازم وضعیت مناسبی ندارند و برخی از واحدها نیز همچون پتروشیمی هگمتانه و ذوب آهن اسدآباد به شکل نامناسبی اداره میشوند و کارگران این واحدهای صنعتی رضایتی از این مجموعهها ندارند.
چندی پیش کارگران پتروشیمی هگمتانه با تجمع مقابل استانداری و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراتب نارضایتی خود را از اخراجشان اعلام کردند اما مسئولان مربوطه تاکنون در این باره سخنی بیان نکردهاند.
استاندار همدان در نخستین جلسه شورای اداری در سال جاری در مقابل سؤال خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پتروشیمی و اخراج کارگران از پاسخگویی امتناع کرد، در حالی که استاندار به سرمایهگذاران این پروژه مهلت دو ماهه برای عملیاتی کردن برنامهها داده بود و اکنون که این مهلت به اتمام رسیده هنوز اقدامی برای تعیین تکلیف پروژه و بیکاری کارگران قبل از افتتاح رسمی انجام نشده است.
در گزارش برخی از ادارات در همایش فرصتهای سرمایهگذاری در استان همدان سخن از ساخت هتل و کمپینگهای اقامتی شده بود، در حالی که هنوز گردشگری استان با مشکل مواجه است و استانی که گردشگر پایدار و مانا ندارد ضرورت ساخت هتل به چه معنی است؟
در باب سرمایهگذاری در همدان فرماندار سابق این شهر در روز تودیع خود از رایزنی با سرمایهگذارانی خبر داد که توانایی سرمایهگذاری در حوزههای مختلفی را در همدان داشتند و البته هیچ یکی از مسئولان همدان پس از معارفه فرماندار جدید صحبتهای ایشان را رد یا تکذیب نکردند، این در حالی که اگر مباحث ارائه شده از سوی فرماندار سابق همدان درست بود و رایزنیهای اولیه با سرمایهگذاران صورت گرفته بود چرا اکنون این اقدامات دنبال نمیشود و اگر در دست پیگیری است چرا تاکنون گزارشی از روند امور به رسانهها ارائه نشده است.
البته دستاوردهای همایش سرمایهگذاری در دوره قبل نیز همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و تنها بر برگزاری یک بزم با حضور سرمایهداران کلان و مسئولان بسنده شد و امیدواریم همان طور که استاندار نوید رسیدن خبرهای خوش در سالی جاری را در اظهارات خود داشته، اتفاقات خوشایندی در راستای توسعه اقتصادی، صنعتی و کشاورزی همدان رخ دهد.
دیدگاه شما