مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 30. فروردين 1394 - 0:39   |   کد مطلب: 15135
عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا برخورداری از انرژی هسته‌ای را مولفه قدرت و پیشرفت دانست.

به گزارش صدای دانشجو به نقل از خبرگزاری فارس، سعید سهیلی بعد از ظهر امروز در جلسه بررسی ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی بیانیه لوزان با عنوان «لوزان، پرتگاه یا صعود؟» در دانشگاه بوعلی با بیان اینکه کاربردهای انرژی هسته‌ای دارای ابعاد گسترده و عمیقی است، «انرژی» را در دنیای امروز یکی از راهبردهای اصلی حیات کشورها دانست.

وی اظهار کرد: به دلیل پایان‌پذیری سوخت‌های فسیلی، استفاده از انرژی هسته‌ای از موضوعات قابل توجه در دنیای امروز است.

این استاد دانشگاه با اشاره به آلایندگی سوخت‌های فسیلی و تخریب محیط زیست، گفت: این در حالی است که انرژی هسته‌ای، آلایندگی ایجاد نمی‌کند.

وی که دکترای فیزیک هسته‌ای دارد، ادامه داد: یک رآکتور هسته‌ای اگر در شرایط ایمنی ایجاد و نگهداری شود، برای محیط زیست آلودگی ایجاد نخواهد کرد.

سهیلی به تشریح برخی از کاربردهای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای پرداخت و افزود: ایجاد پروژه‌های بهبود آب و هوا، کنترل لوله‌های حامل گاز و نفت از طریق پرتونگاری اشعه گاما و ساخت دستگاه تعیین‌کننده ناخالصی مایعی که از میادین نفتی ایجاد می‌شود، بخش کوچکی از این کاربردهاست.

وی از کاربردهای پزشکی این انرژی سخن گفت و ادامه داد: تشعشعات هسته‌ای در بخش پزشکی شامل مواردی چون رادیوگرافی، گامااسکن، تولید رادیودارو، میکروب‌زدایی وسایل پزشکی و ... است.

این استاد دانشگاه در مورد کاربردهای انرژی هسته‌ای در بخش کشاورزی نیز بیان کرد: کنترل حشرات با تشعشعات هسته‌ای، جلوگیری از جوانه زدن سیب‌زمینی با اشعه گاما، پیشگیری از فساد زودرس محصولات کشاورزی و انبار کردن میوه‌ها را می‌توان نمونه‌ای از این کاربرد دانست.

وی نمونه‌ای از کاربردهای صنعتی را نیز شامل صنعت هواپیماسازی، نشت‌یابی با اشعه، کشف عناصر نایاب در معادن، کمک در ساختار رطوبت‌سنج و ... دانست.

سهیلی در پایان برخورداری از انرژی هسته‌ای را مولفه قدرت و پیشرفت دانست و خواستار توجه به این موضوع مهم و اساسی شد.

دیدگاه شما

آخرین اخبار