پایگاه اطلاع رسانی صدای دانشجوبه نقل از ایسنا این کشف به محققان امکان بررسی شکلهای طبیعی ویروس هپاتیت C را در آزمایشگاه فراهم میکند.
حدود 185 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به هپاتیت C مزمن هستند و از اواخر دهه 1980 و زمانی که دانشمندان دریافتند این ویروس موجب بروز عفونت میشود، به دنبال راههای رشددادن آن در سلولهای انسانی در آزمایشگاه بودهاند.
انجام این عمل چگونگی عملکرد ویروس مزبور و ارائه شیوههای درمانی کارآمد جدید را به دنبال خواهد داشت. توانایی کشتدادن آسان ویروس هپاتیت C در آزمایشگاه همچنین دارای مضامین مهمی برای تحقیقات علوم پایه خواهد بود.
دانشمندان مدتهاست در تلاش برای درک این ویروس بودهاند و آنها به منظور آزمایش ایدههایشان، حدود 7000 ژن انسانی را در جستجوی ژنی بررسی کردند که امکان تکثیر ویروس جهشنیافته هپاتیت C را فراهم میکند.
زمانی که آنها ژن SEC14L2 را بیان کردند، ویروس هپاتیت C در شکل جهشنیافته و افسارگسیخته تکثیر شد. حتی افزودن نمونههای بیماران آلوده به ویروس هپاتیت C به این سلولهای مهندسیشده منجر به تکثیر ویروس شد.
این بدین معناست که چنانچه دانشمندان بخواهند ویروس هپاتیت C متعلق به یک بیمار آلوده را بررسی کنند، امکان گرفتن نمونه خون، استفاده از سلولهای مهندسی شده و رشددادن شکلی از ویروس مزبور بیماران را در آزمایشگاه دارند.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature ارائه شده است.
انتهای پیام
دیدگاه شما