مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 25. مرداد 1391 - 8:18   |   کد مطلب: 1708
همدان پیام: کشتی ملایر حامی مالی ندارد

اشیای باستانی نهاوند در موزه قرار می‌گیرند
گردشگری

همدان‌پيام: شهرستان نهاوند با وسعت يک هزار و 535 کيلومتر مربع در جنوب همدان واقع شده است. اين شهرستان كه به سرزمين سراب‌ها معروف است از تاريخي‌ترين شهرهاي استان همدان است بر خلاف تعدد آثار تاريخي تنها داراي يك موزه مردم شناسي است و در اين شهر خبري از موزه تاريخي نيست.
وجود بيش از 240 اثر تاريخي و باستاني ثبت شده در شهرستان نهاوند خود گوياي تاريخ پرافتخار اين خطه از ايران زمين است، اما با توجه به اهميت تاريخي و تعدد كاوش‌ها تا به حال اين ديار يك موزه تخصصي نداشته است كه اين مهم از جمله مواردي بود كه به ويژه از سوي همدان‌پيام در مناسبت‌هايي از جمله روز موزه و موزه‌داري و هفته ميراث فرهنگي در ارديبهشت‌ماه سال‌جاري به آن پرداخته شد.
گويا در تازه‌ترين اخبار نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی از صدور مجوز ساخت موزه در شهر نهاوند خبر داده است.
مهدی سنایی در دومین نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: نبود موزه در سال‌های گذشته یکی از دغدغه‌های اصلی مردم نهاوند بوده است.
گويا اين مهم در حال حاضر با پيگيري نماينده نهاوند در دست انجام است. به دليل وجود آثار تاريخي در حال كاوش در نهاوند همچون معبد لائوديسه و تپه تاريخي گيان اين شهر همواره مي‌توانسته جاذب گردشگران و باستان‌شناساني باشد كه علاقه‌مند به بازديد از موزه تاريخي هستند.
اينكه معبد «لائوديسه» را پادشاه سلوکي در نهاوند ساخت و به همسرش هديه کرد از جمله موارد مطرح شده در تاريخ است كه باستان‌شناسان را براي موثق كردن آن به كاوش واداشته و در اثر اين كاوش‌ها اشياي زياد تاريخي به دست آمده است كه نهاوندي‌ها را آرزومند جمع شدن اين آثار در موزه‌اي كرده است كه تا به امروز در ايجاد آن تعلل حرف اول را زده است.
تپه باستاني گيان نيز يکي ديگر از آثار با ارزش تاريخي نهاوند است كه به دنبال كاوش‌ها در اين مكان آثار متعددي به دست آمده است كه مي‌توانند تكميل كننده موزه نهاوند در آينده‌اي نه چندان دور باشند.
اين تپه كه در کيلومتر 19 جنوب غربي نهاوند در مسير جاده جنگلي گيان قرار گرفته است در سال 1932 ميلادي توسط پروفسور گريشمن بررسي و تا عمق 19 لايه از تپه خاکبرداري شد که به 5 دوره (طبقه) از تمدن قديم رسيد و قدمت نهاوند را تا حدود 37 قرن قبل از ميلاد روشن ساخت.
اين تپه از لحاظ تاريخي ارزش فراواني دارد. بسياري از باستان‌شناسان به اين منطقه آمده و گنجينه‌‏هاي بسياري از جمله ظروف سفالي و جواهر را کشف کردند که منشأ اين ظروف به قرن‌هاي چهاردهم و پانزدهم قبل از ميلاد بر مي‌گردد.
در سال1322 هجري شمسي ضمن کاوش از محل باقيمانده معبد سلوکيان در تپه مرکزي نهاوند، کتيبه بزرگي نقش شده بر روي سنگ کشف شد که اين کتيبه به نام (آنتيوخوس سوم) شاه سلوکي و متعلق به سال 193 قبل از ميلاد است.
تنها با اشاره به اين دو اثر شاخص در نهاوند مي‌توان اهميت و نياز اين شهر را براي داشتن يك موزه تاريخي عنوان كرد.
گفتني است؛ شهرستان نهاوند آخرين پايتخت ايران باستان بود که در سال بيست و يکم هجري (641) نبردي بزرگ و تاريخي بين دو سپاه بزرگ ساساني و اسلامي در آن درگرفت و سرانجام در دشت نهاوند، عمليات فتح‌الفتوح به پايان رسيد و پرچم اسلام در ايران افراشته شد.
برخي از مورخان، نهاوند را مـحـل پـهلـو گرفتن کشتي نوح مي‌دانند و به استناد تحقيقات باستان‌شناسان در تپه گيان (روستايي در 18 کيلومتري جنوب غربي نهاوند) حدود 37 قرن قبل از ميلاد مسيح قومي در اين منطقه زندگي مي‌کرد که تمدني شبيه تمدن بين‌النهرين داشت و بعدها به دست اقوام ديگر اروپايي و آسيايي از بين رفت. واژه نهاوند در زمان‌هاي مختلف و از زبان‌هاي متفاوت به صورت‌هاي مختلفي تلفظ شده که از جمله‌ آنها مي‌توان به نوح اوند، نيماوند، اينهاوند، نيوهاوند، نياوند و نيهاوند اشاره کرد.
همچنين از آنجايي که نهاوند جزيي از کشور ماد و داراي ييلاقات مفرح و شکارگاه‌هاي غني بوده، مورد توجه شاهان و توانگران بوده است.
ملکشاه سلجوقي، شاه عباس صفوي، فتحعليشاه و ناصرالدين شاه قاجار از جمله سلاطيني هستند که به نهاوند سفر کرده و در آن اقامت داشتند.
کهنسالان نهاوند ‌مي‌گويند که بعد از ناصرالدين شاه بزرگ مالک منطقه به نام ظفرالسلطان در جايي از پاي قلعه دستور مي‌دهد که با شکافتن زمين و دسترسي به آب چشمه قلعه، آب انباري بنا نمايد. در اين عمليات به دفينه يزدگرد دسترسي پيدا که وي آنها را تصاحب مي‌کند.
قلعه يزدگرد توسط ناصرالدين شاه قاجار در دو نوبت تخريب مي‌شود تا شايد به گنج‌هاي شاهان ساساني دست يابد و در هر دو نوبت تيرش به سنگ مي‌خورد و با عمل خود قلعه‌اي که تا آن زمان سالم باقي مانده بود را به نابودي مي‌کشاند.
نهاوند آخرين پايتخت ايران باستان بود و اسنادي وجود دارد که نشان از تمدني به قدمت پيش از مهاجرت آريايي‌ها به ايران دارد.
با اشاره به آثار تاريخي و باستاني نهاوند دارای ارزش فروانی است كه همواره مورد توجه گردشگران در ايام مختلف قرار گرفته است و با ايجاد موزه در اين شهر مي‌توان ادعا كرد آمار گردشگران در اين شهر افزايش خواهد يافت و توجه به تاریخ ایران زمین نیز بحق خواهد شد.

نگاهي به خانه‌‌هاي نويسندگان و شاعران

‌چرا ادبيات ما موزه نمي‌‌شود؟
فرهنگی

همدان‌پیام: زياد شنيده‌ايم كه در جهان دست‌نوشته‌اي از شاعر يا نويسنده‌اي در حراج با قيمت بالايي به فروش رفته يا اين‌كه خانه‌ فلان شاعر و نويسنده موزه شده است. اما اين اتفاق‌ها براي نويسندگان و شاعران ما نمي‌افتد و در عوض، به ميراث آن‌ها چوب حراج هم مي‌زنيم.
شايد گذشته از اثر مكتوب هر شاعر و نويسنده، با ارزش‌ترين چيز ملموسي كه از او به يادگار مي‌ماند، خانه‌اي است كه در آن زيسته و لوازم و وسايل شخصي‌اش كه براي مخاطبان و علاقه‌مندان مورد توجه است. اما كم شده است كه ما جز آرامگاه يك نويسنده، خانه‌اش را هم مورد توجه قرار دهيم؛ مگر در موارد اندكي.
خانه‌ نيما يوشيج
نيما يوشيج بنيان‌گذار شعر نو فارسي است. براي ديدن خانه‌‌ نيما در تهران كه با همسرش، عاليه ‌خانم و پسرش شراگيم، در آن زندگي مي‌كرده است، راهي تجريش مي‌شويم و كوچه رهبري، كوچه‌اي كه نزديك خانه سيمين دانشور و جلال آل‌ احمد است و زياد شنيده‌ايم از ماجراهاي اين همسايگي. خانه نبش كوچه است و شناختن آن در ميان آپارتمان‌هاي بلند دور و برش دشوار نيست. خانمي ميان‌سال در را باز مي‌كند و مي‌گويد: همسرش صاحب اين خانه است و ما اجازه نداريم وارد خانه شويم و عكس بگيريم. مي‌گويد: اين‌جا ملك شخصي‌ است و قرار بود بكوبيمش كه يك‌دفعه همه باخبر شدند و گفتند: اين‌جا بناي ملي است و ديگر حتی اجازه‌ تغيير آجري از آن را هم نداريد.
مي‌گويد: اين خانه موروثي است و صاحبان آن همسرش و سه برادر و خواهرش هستند. مي‌گويم چرا خانه را نمي‌دهيد ميراث فرهنگي تا به موزه تبديل شود. مي‌گويد: ما مايليم خانه را بفروشيم؛ اما ميراث آن را به قيمت واقعي‌اش نمي‌خرد. سرانجام ما را به خانه راه مي‌دهد، به شرط آن‌كه عكس نگيريم.
به گزارش ایسنا،خانه‌ نيما، هنوز نماي قديمي‌اش را حفظ كرده و به نظر مي‌رسد تغييرات زيادي در آن انجام نشده است. ايواني دايره‌اي‌شكل دارد با چهار ستون بلند و سقفي شيرواني كه ستون‌ها را آبي كرده‌اند. خانه يك اتاق جدا دارد ـ كه اتاق شخصي نيما بوده ـ و چهار اتاق تودرتو و يك حياط پردرخت بزرگ كه اكنون منزل مسكوني مالكش محسوب مي‌شود.
خانه‌ «جلال آل احمد» و «سيمين دانشور»
جلال آل احمد، داستان‌نويس و روشنفكر معاصر است. سيمين دانشور، همسرش نيز دكتراي زبان و ادبيات فارسي داشت و نخستين زني بود كه به صورت جدي به داستان‌نويسي روي آورد.
دو كوچه پايين‌تر از خانه‌ نيما، در بن‌بست ارض، خانه‌اي با ديوارهاي آجري و دري سبزرنگ قرار دارد كه روي زنگ آن نوشته دكتر سيمين دانشور. در كه مي‌زنم، مردي مسن در را باز مي‌كند. سراغ خواهر سيمين ـ ويكتوريا دانشور ـ را مي‌گيريم. مي‌آيد دم در. شبيه سيمين است، به گمانم كمي ريزنقش‌تر، لهجه‌ شيرين شيرازي دارد و مي‌گويد: نمي‌تواند اجازه بدهد وارد شويم، مي‌گويد خانه نياز به تعميرات دارد و بعدا سر بزنيد. مي‌گويد: به ما گفته‌اند با كسي مصاحبه نكنيم.
اين خانه در بيست‌وچهارم اسفند سال 1383 در زمان حيات سيمين دانشور با شماره 11466 در فهرست آثار ملي ثبت شده است. ليلي رياحي ـ فرزندخوانده و دختر خواهر سيمين دانشور ـ درباره‌ وضعيت كنوني اين خانه به ايسنا مي‌گويد: خانم دانشور در زمان حياتش اين خانه را ثبت ملي كرد. اما الآن خواهر او كه وارث‌شان است، رفته‌ و در اين خانه زندگي مي‌كند. مشخص نيست كه سرنوشت خانه چطور بشود.
علي خلاقي ـ همسر ليلي رياحي ـ نيز مي‌گويد: اصولا همه‌ وارثان نمي‌خواهند خانه‌شان را به ميراث فرهنگي بدهند. همسر من وارث يك‌سوم اموال خانم دانشور است؛ ولي ما دنبال پول نيستيم و دوست داريم همان‌طور كه سيمين خانم مي‌خواستند، اين خانه موزه بشود. او مي‌گويد: سيمين خانم حتی درباره‌ خانه‌ نيما هم نگران بود و زماني كه مي‌خواستند اين خانه را بكوبند، او خبر داد و از اين كار جلوگيري كرد. خانه‌ خودش را هم ثبت كرد تا اين اتفاق برايش نيفتد.
خانه‌ پروين اعتصامي
خانه‌ پدري پروين اعتصامي در خیابان مصطفی خمینی بعد از چهارراه سرچشمه، کوچه‌ شهید کمیلی قرار دارد. اين خانه تا قبل از انقلاب، داراي متراژي وسیع و شاه‌نشین و عمارت بوده؛ اما با ساخت دو دیوار در حیاط آن، اكنون به سه خانه‌ کوچک‌تر تبدیل شده و شامل سه بخش است. شهرداري بخش شرقي آن را تملك، تخريب و دوباره بازسازي كرد و اكنون در اختیار کمیته‌ ملی موزه‌ها (ایکوم) قرار دارد. خانه‌ وسط در مالكيت خانواده‌ آداب است كه به دليل خرابي خانه اكنون در حال بازسازي آن هستند. بخش دیگری از این خانه در اختیار مالک دیگری است که اجازه‌ بازدید خانه را نمی‌دهد؛ اما گفته مي‌شود كه اين خانه كارگاه نجاري است.
اين خانه از مدتي پيش با درخواست يكي از مالكان و با رأي ديوان عدالت اداري، از فهرست آثار ملي خارج شد.
خانه‌ «صادق هدايت»
يكي ديگر از خانه‌هاي نويسنده‌ها در تهران، خانه‌ پدري صادق هدايت است، نويسنده‌اي كه از پيشگامان داستان‌نويسي مدرن ايران است.
براي ديدن خانه‌ پدري صادق هدايت به خيابان سعدي، خيابان شهيد سروش تقوي، كنار بيمارستان اميراعلم مي‌رويم. خانه‌ صادق هدايت ديوار به ديوار خانه‌ سفير اتريش و بيمارستان اميراعلم است. در ورودي خانه بسته است و به نظر متروك مي‌رسد. روي ديوارهاي خانه، عروسك‌هاي كارتوني نقاشي شده‌اند كه روي ديوار مهدهای كودك‌ نقاشي مي‌شوند. گويا «خانه‌ هدايت» در تملك بيمارستان اميراعلم است و براي وارد شدن به آن بعد از دو بار رفتن به بيمارستان و سازمان روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران و بردن معرفي‌نامه از خبرگزاري، اجازه‌ ورود داده مي‌شود.
همراه با مأمور حراست بيمارستان، حياط اصلي بيمارستان را رد مي‌كنيم و ته حياط، كنار تانكر آب و محل بي‌خطرسازي مواد عفوني، در كوچكي قرار دارد. ميان‌بري است كه به حياط خانه‌ هدايت باز شده است. مسئول حراست بيمارستان مي‌گويد: خانه‌ هدايت الآن كتابخانه بيمارستان اميراعلم است. پيش‌تر اين‌جا مهد كودك بچه‌هاي پرسنل بيمارستان بود و بعد به كتابخانه تغيير كاربري داد.
وارد خانه كه مي‌شويم، در واقع وارد حياط جنوبي شده‌ايم؛ حياط بزرگي كه درخت‌هاي بسيار دارد. براي كتابخانه بيمارستان، تنها از شاه‌نشين خانه و اتاق شخصي صادق هدايت استفاده مي‌شود. آن‌هم براي نگه‌داري چند قفسه كتاب كه اندازه‌ يك كتابخانه‌ شخصي بزرگ هستند. يكي از اتاق‌ها سالن مطالعه است كه تنها يك ‌نفر در آن‌جا مشغول خواندن جزوه‌ درسي است. ساير قسمت‌هاي خانه هم بي‌استفاده و درهاي آن بسته است. بر ورودي دو اتاق ديگر تابلوی بسيج بيمارستان خورده است؛ اما اتاق‌ها خالي‌اند و درهاي‌شان بسته.
حياط خانه‌ هدايت، مانند حياط پشتي بيمارستان اميراعلم است و كولرها و دستگاه‌هاي تهويه‌ بيمارستان اين‌جا نصب شده است. چندين پنجره‌ هم بر ديوار حياط كه ديوار به ديوار بيمارستان است، درآورده‌اند. در اين خانه‌ قاجاري هر گونه تغييري هم كه لازم بوده، ايجاد شده و به نظر مي‌رسد هيچ‌گونه تلاشي براي حفظ ظاهر خانه انجام نمي‌شود؛ چون همه‌ ديوارها پر از ترك است.
هيچ نشاني هم از صادق هدايت در اين خانه نيست. تنها روي برگه‌اي كاغذي كه در كنج ديوار يكي از اتاق‌هاي خانه كه مي‌گويند، اتاق شخصي صادق هدايت است، مطالبي درباره‌ زندگي هدايت و كتاب‌هاي او نوشته شده است.
بر در حياط شمالي خانه ‌هم كه ديوارهايي با طرح عروسك‌هاي كارتوني دارد، شهرداري تهران به مناسبت صد سالگي بلديه تهران، تابلويي را نصب كرده و اين خانه را خانه صادق هدايت معرفي كرده است.
جهانگير هدايت ـ پسرعموي صادق هدايت ـ درباره‌ ماجراي رسيدن خانه هدايت به بيمارستان اميراعلم مي‌گويد: اين خانه مال پدر هدايت بود. در سال 1323 پدر هدايت اين خانه را فروخت؛ اما تا سال 1353 اين خانه خالي ماند. بعد خريده و قرار شد به موزه‌ هدايت تبديل شود. اما در سال‌هاي بعد، لوازم اين خانه از موزه‌ رضا عباسي سر درآورد و اين خانه هم به بيمارستان اميراعلم داده شد و بعد به مهد كودك صادقيه تبديل شد كه با واكنش‌هايي روبه‌رو شد؛ بنابراين آن را به كتابخانه تبديل كردند. اما در واقع، اين خانه حياط خلوت بيمارستان است و دارد رو به خرابي مي‌رود. اين درحالي است كه خانه ثبت ملي شده و جزو آثار ملي است و بيمارستان حق تصرف خانه را نداشته است.
او درباره‌ وسايل هدايت كه در موزه‌ عباسي ا‌‌ست، مي‌گويد: اين وسايل شامل نقاشي‌ها‌، تابلو‌ها،‌ كتاب‌ها، قلم‌ها و خود‌نويس‌ها و‌ لوازم شخصي او مي‌شود كه 25 سال است در انبار است؛ در حالي‌كه يك موزه وظيفه دارد اين لوازم را در معرض ديد قرار دهد.

نماینده مردم ملایر در مجلس:

کشتی ملایر حامی مالی ندارد
ورزشی

همدان‌پیام: نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، مشکلات مالی و نداشتن حامی برای کشتی ملایر را از مشکلات موجود خواند و گفت: مسئولان امر باید برای رفع و رجوع این مشکل تدبیری بیندیشند.
علی‌نعمت چهاردولی با تبریک موفقیت پهلوان صادق گودرزی و کسب مدال نقره المپیک 2012 توسط وی به فارس اظهار داشت: این ورزشکار دومین نام‌آوری از ملایر است که در میدان المپیک، مدال نایب قهرمانی کشتی را برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان می‌آورد. شهرستان ملایر دارای ظرفیت‌های بالایی در رشته ورزشی کشتی است و باید به این امر توجه شایانی صورت پذیرد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر به زمان معرفی تیم‌ها برای لیگ کشتی نزدیک می‌شویم اما این شهرستان با وجود داشتن سرمایه‌های بالایی چون برادران جوکار، گودرزی و ...، توان مالی لازم برای حضور در لیگ را ندارد.
چهاردولی تأکید کرد: در همین زمینه انتظار می‌رود وزیر ورزش و جوانان و تمام مسئولان استانی اقدامی برای رفع این مشکل داشته باشند تا بتوان از این ظرفیت عظیم استفاده مناسبی داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اختصاص اعتبارات بسیار برای بازیکنان تیم فوتبال گفت: در حال حاضر در کشور توجه به فوتبال در مقایسه با تیم‌های کشتی و سایر ورزش‌های دیگر، بسیار بالاست، هر چند این رشته هم باید مورد توجه باشد، ولی ما در پی توجه بیشتر به عدالت در زمینه اختصاص بودجه‌ها برای رشته‌های مختلف ورزشی هستیم.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی افزود: باید به این امر توجه داشت که شاید لیگ شهرستان ملایر با 500 میلیون تومان قهرمانی را به ارمغان آورد؛ در صورتی که فقط برای رضایت‌نامه یک فوتبالیست حدود 2 میلیارد تومان هزینه می‌شود و این از عدالت به دور است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با اختصاص بودجه مناسب زمینه تحول بیش از پیش ورزش پایه به ویژه در بخش کشتی شهرستان مهیا شود.

اعتماد، مرد عدالت و قانون
سیاسی

همدان‌پیام: سید نصرت‌ا... اعتماد، سال 1329 در تویسرکان به دنیا آمد. پدر وی مرحوم سید علی‌اکبر اعتماد از آموزگاران قدیم و از معتمدان و بزرگان شهر تویسرکان بود.
وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان هدایت و دوره دبیرستان را در مدارس شاپور و امیرکبیر گذراند. پس از پایان تحصیلات و انجام خدمت سربازی به دانشگاه شهید بهشتی رفت و مدرک کارشناسی خود را در رشته برنامه‌ریزی کامپیوتر اخذ کرد. عضویت و فعالیت اعتماد در انجمن اسلامی دانشجویان منجر به دستگیری وی توسط ساواک و تحمل شکنجه و زندان شد، تا اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اعتماد به دانشگاه علوم قضایی رفت و در آنجا نیز مدرک کارشناسی خود را در رشته حقوق قضایی گرفت.
با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، وی در جبهه‌های حق علیه باطل حضور یافت.
اعتماد قبل از انقلاب در سال 1356 کارمند دادگستری استان تهران و مدتی هم کارشناس برنامه و بودجه بود تا اینکه وارد عرصه قضایی شد و نماینده دادستـان کل کشور در مجموعه کاخ‌های سعد‌آباد و نیاوران، پنج سال و نیم به عنوان دادرس و ریاست دادگستری شهرستان کنگاور، بیست سال در دادگستری استان همدان به عنوان رئیس شعبه معاون دادگستری سرپرست مجتمع قضایی، رئیس کل دادگستری استان همدان به مدت هفت سال با زیر مجموعه دو هزار و دویست نفری از قضات و کارمندان دادگستری، ثبت اسناد، پزشکی قانونی، سازمان زندان‌ها و شوراهای حل اختلاف از سوابق کاری وی در حوزه قضاست.
رئیس شعبه 7 دادگاه همدان و معاون آموزشی دادگستری کل استان همدان از دیگر مسئولیت‌های اعتماد در دادگستری است.
وي که از سال 1383 تا 1390 به مدت 7 سال رئیس کل دادگستری استان همدان بود به عنوان چهره‌ای شناخته ‌شده و با اخلاق قوه قضائیه در استان همواره با طمأنینه و آرامش در جهت رفع مشکلات و مسائل استان می‌پرداخت.
خرد‌گرايي، تدبير در تصميم، مسئوليت‌پذيري و پاسخگويي، همچنین احترام به نظرات ديگران و مشاوره در امور از خصوصیات اخلاقی‌ اعتماد در دوره مدیریت چند ساله در استان بود که شجاعت و قاطعيت در بيان و اعمال حق از دیگر ویژگی‌های بارز اعتماد است.
وي همواره مورد وثوق و اعتماد مسئولان کشوري و استاني بود و در دوران مسئولیت خود در استان همدان، برنامه‌ريزي بر اساس نيازهاي شهرستان را مد ‌نظر قرار می‌داد و مدیری داراي حسن شهرت و صداقت و داراي سابقه و عملکرد درخشان در مديريت اجرايي است.
اعتماد در سال 1390 با تودیع از ریاست کل دادگستری اين استان با موافقت رئیس قوه قضائیه در عالی‌ترین جایگاه قضایی به عنوان عضو معاون دیوان عالی کشور منصوب شد.
اعتماد کسی است که آيت‌ا... رئيسي معاون اول قوه قضائيه در تمجید وی می‌گوید:
"آقاي اعتمـاد به حق مورد اعتماد ما بوده و در سنوات خدمت در استان همدان همواره اعتماد مسئولان را به همراه خود داشته؛ يعني قاضي معتمد ما در مديريت استان بوده و همچنان اين اعتماد نسبت به او تداوم دارد و پس از يک دوره افتخار‌آميز از سنگري به سنگر ديگر منتقل مي‌گردد. کسي که در سمت قضايي سال‌ها تلاش کند و امروز با يک خوش‌نامي و يک پرونده درخشان به يک جايگاه عالي قضايي(ديوان عالي کشور) ارتقا پيدا کند جاي شکرگزاري به درگاه خداوند متعال را دارد."
وی در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در زادگاه خود به عنوان کاندیدا حضور یافت.
نصرت‌ا... اعتماد، این شخصیت شناخته‌شده و مورد وثوق استان، امروز در جایگاهی بالاتر در دستگاه قضا مشغول به فعالیت است و درباره نوع کار خود در دیوان عالی کشور می‌گوید: در این دیوان پرونده‌هایی که در استان‌هاي مختلف مطرح می‌شوند و گاها بعد از قطعی‌شدن پرونده، از سوی افراد اعتراض‌هایی بر نتیجه باشد در آیین دادرسی کشور و حقوق پیش‌بینی شده که دیوان عالی کشور بر اساس بندهایی از قانون به این موارد رسیدگی می‌کند و در صورت نیاز با تشخیص دیوان پرونده مورد نظر مجددا برای بررسی به دادگاه مورد نظر ارجاع می‌شود.
به گفته وی، دیوان عالی کشور به پرونده‌ها رسیدگی نمی‌کند بلکه در صورت اعتراض موارد را بررسی کرده و در صورت نیاز برای بررسی مجدد آن را ارسال می‌کند.
اعتماد در مورد پرونده‌هایی که در دوران ریاست خود در دادگستری کل استان داشت، می‌گوید: مواد مخدر، چک، مسائل خانوادگی و مفاسد اجتماعی بیشترین پرونده‌هایی بود که در استان وجود داشت. وی گفت: خوشبختانه استان همدان مردم خوب و متدینی دارد و اگر در مواردی نارسایی‌هایی مشاهده می‌شود مربوط به کل کشور است و تنها در استان همدان دیده نمی‌شود که بیشتر آن به بیکاری جوانان و نداشتن آینده‌ای برای خود مربوط می‌شود.
اعتماد، رئیس کل سابق دادگستری استان همدان در خطبه‌های پیش از نماز جمعه در سال 90 نیاز به وحدت مردم و مسئولان حول محور ولایت را مهم‌ترین ضرورت حال دانست و از مسئولان و مدیران خواست که اختلاف سلایق خود را خارج از سطح جامعه و از طریق مسیرهای قانونی و مشخص‌شده حل و فصل نمایند.

اظهارنظر مسئولان پیرامون افزایش نرخ بیکاری استان

2 درصدی که تائید و رد می‌شود
اقتصادی

همدان‌پيام: در حالي كه مهمترين شعار استاندار سابق در بیش از دو سال مدیریتش تأکید بر اشتغالزايي در استان بود و در كارگروه‌ها و نشستي‌های مختلف استاندار بر تكليف دستگاه‌ها تأكيد می‌کرد و نگران اجرايي شدن سهم همدان در حوزه اشتغال بود، اما همواره آمارهاي مختلفي که از سوي مسئولان منتشر مي‌شود بر ابهام‌هاي موجود در اين زمينه اضافه می‌كند.
متأسفانه تناقض‌هاي موجود در آمارهاي63 هزار نفری حوزه اشتغال در استان در سال 91 یا تحقق 15 هزار شغل در چهار ماهه اول سال از جانب برخي شخصيت‌ها و نهادها همواره محل ترديد واقع شده است، از جمله برخي مسئولان در واقعي بودن آمار اشتغال ترديد داشته‌اند.
در دو سال اخير علي‌رغم وعده ايجاد 5/2 ميليون شغل در كشور از سوي مسئولان اجرايي، برابر اذعان مسئولان متصدي اين امر (وزارت كار) و برخي نمايندگان، عملاً تحقق اين حجم از اشتغال در كشور با شكست روبرو بوده و اگر آماري هم ارائه مي‌شود مربوط به شغل‌هاي چند صباحي است نه اشتغال‌هاي پايدار مورد انتظار.
نمونه اين شغل‌هاي ناپايدار، ميزان اشتغالزايي در طرح مسكن مهر كشور بود كه در حال حاضر با توجه به رو به اتمام بودن روند ساخت آن، بايد منتظر اضافه شدن بيكاران شاغل در اين طرح به بقيه بيكاران كشور بود. در استان ما هم علي‌رغم آنكه مديريت سابق استان به عملكرد خود در پايين آوردن سطح بيكاري افتخار مي‌كرد ما شاهد اشتغال نبودیم.
در حال حاضر انتشار آماري در خبرگزاري‌ها نشان دهنده آن است كه دايره ترديدكنندگان در آمار اشتغالزايي در استان همدان تنها به رسانه‌ها و دلسوزان و صاحب‌نظران داخل استان محدود نمي‌شود؛ بلكه اكنون براساس آمارهاي منتشر شده از ميزان بيكاري در سراسر كشور، استان همدان هم از افزايش بيكاري تقريباً دو درصدي نسبت به سال گذشته رنج مي‌برد.
بنا بر تازه‌ترين آماری که از سوی مرکز آمار ايران ارائه شد؛ نرخ بيكاري در استان همدان به 12 درصد رسيده است و اين در حاليست كه سال گذشته نرخ بيكاري 6/10 درصد بوده است. اين آمار براي فصل پركار و پرجنب و جوش؛ يعني سه ماه بهار 91 است كه البته شاهد رشد دو درصدي آمار بيكاران در استان بوده‌ايم.
هرچند متولیان امر از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گرفته تا مدیرکل تأمین‌اجتماعی یا معاون برنامه‌ریزی استانداری همواره در مورد این موضوع محافظه کاری می‌کنند و ما همیشه شاهد تناقض در آمار اشتغال در استان بوده‌ایم.
با این وجود شايسته است در اين حوزه، هيأتي مركب از نمايندگان دستگاه‌هاي ذي‌ربط به علاوه نماينده سازمان تأمين اجتماعي، اداره كار و شوراي اسلامي كار استان تشكيل شود تا پس از دريافت آخرين نتايج و گزارش، دستگاه‌ها بررسي كارشناسانه بر روي آنها را انجام دهند.
از آنجا كه اشتغال در وهله نخست بايد با بيمه فرد شاغل همراه باشد شايد بتوان بهترين مرجع براي تعيين دقيق آمار را سازمان تأمین اجتماعي دانست و از آنجا كه ركود در برخي صنايع و حتي تعديل نيرو در برخي شركت‌هاي خصوصي و دولتي از سوي ديگر باعث بالا رفتن آمار بيكاري مي‌شود امروز وظيفه رسانه‌هاست تا با وسواس و دقت بيشتري دوسويه ورودي و خروجي اين روند را در نظر گيرند تا مبادا با اغراق و مبالغه در نمايش آمارهاي دهان‌پركن پا روي واقعيت‌ها بگذارند يا خداي ناكرده سهل‌انگاري بر اشتغالزايي در نوع پايدار آن و نيز اخبار مربوط به تعطيلي كارخانجات و واحدهاي توليدي و نواقص قراردادهاي موقت كار دستمايه‌اي براي مطبوعات استان باشد. تا علاوه بر اداي وظيفه به روشنگري خود بپردازند؛ بنابراين در گفت‌وگويي ديدگاه نوری (معاون برنامه‌ريزي استانداري)، مسعود اقلامي (مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي)، چنگيز اصلاني (دبير اجرايي خانه كارگر استان همدان) را در خصوص نرخ بیکاری استان که از سوی مرکز آمار ارائه شده جويا شدیم که در ادامه می‌خوانید.
احتمال تك‌رقمي شدن نرخ بيكاري استان در تابستان امسال
معاون برنامه‌ريزي استانداري همدان آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار در مورد افزایش دو درصدی نرخ بیکاری را نادرست دانست و گفت: براساس آمار اعلام شده، نرخ بيكاري استان در بهار امسال 6/10 درصد بوده اين در حالي است كه اين آمار در مدت مشابه سال گذشته 11 درصد بوده است و اين نشان از رشد اشتغال در استان دارد.
علي‌حيدر نوري افزود: براساس آمار اعلام شده، نرخ بيكاري استان همدان يك روند نزولي را طي مي‌كند.
وي تصريح كرد: براساس آمار اعلام شده، نرخ بيكاري استان در بهار امسال 6/10 درصد بوده اين در حالي است كه اين آمار در مدت مشابه سال گذشته 11 درصد بوده است و اين نشان از رشد اشتغال در استان دارد.
نوري با اشاره به نحوه تعيين نرخ بيكاري عنوان كرد: براي انجام اين امر در هر فصل ميزان بيكاري استان مشخص و به مركز آمار ارائه مي‌شود و در نهايت با بررسي و تحليل‌هايي كه صورت مي‌گيرد، نرخ بيكاري سالانه اعلام خواهد شد. بر همين اساس ممكن است آمار اشتغال يا بيكاري در فصل مختلف سال متفاوت باشد.
وي با اشاره به افزايش نرخ بيكاري در برخي از فصول سال اظهار داشت: با توجه به اينكه همدان يك استان سردسير است، در فصل سرما برخي از اشتغال‌ها مانند كشاورزي و ساختمان‌سازي قابل انجام نبوده و تعطيل مي‌شوند و اين امر باعث كاهش نرخ بيكاري در فصل بهار و تابستان و افزايش آن در فصل پاييز و زمستان مي‌شود.
نوري با تأكيد بر اينكه براي دستيابي به اشتغال پايدار و كاهش نرخ بيكاري در استان بايد به بخش‌هاي مختلف صنعت، كشاورزي، صنايع دستي و گردشگري توجه ويژه داشت، افزود: در حوزه صنعت، طرح‌هاي زيادي ارائه شده و آماده دفاع هستند كه در صورت بهره‌برداري از آنها مي‌توانند در كاهش نرخ بيكاري سال‌جاري تأثيرگذار باشند.
علاوه بر آن در سال‌هاي اخير، بخش عمده‌اي از زيرساخت‌هاي حوزه صنعت فراهم و بسياري از موانع موجود در اين زمينه رفع شده كه توجه جدي به اين مقوله‌ها مي‌تواند به اشتغال پايدار در استان منتهي شود و در آينده‌اي نه‌چندان دور همدان را به عنوان قطب صنعت معرفي كند.
نوري ادامه داد: وضعيت مناسبي كه در حوزه كشاورزي وجود دارد، مي‌تواند بخش قابل توجهي از اشتغال استان را به خود اختصاص دهد. علاوه بر آن با توجه به اقبال مردم ايران بر حوزه گردشگري در سال‌هاي اخير و همچنين موقعيت خاص جغرافيايي استان همدان و آماده‌سازي زيرساخت‌هايي چون توسعه و بهبود راه‌هاي ارتباطي، زمينه براي گسترش صنعت گردشگري در استان فراهم شده كه اين امر در كنار موارد ديگري مانند صنايع دستي مي‌تواند باعث افزايش آمار اشتغال استان شود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در كنار تمام موارد ياد شده بايد عنوان كرد كه با توجه به افزايش فعاليت‌هاي ساختمان‌سازي توسط بخش‌هاي خصوصي و دولتي در سال‌هاي اخير، مي‌توان انتظار كاهش نرخ بيكاري در استان را داشت.
2300 نفر در استان تحت پوشش بيمه بيكاري قرار دارند
مديركل تأمين اجتماعي استان همدان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بيان اينكه صحبت از اشتغال پايدار و ارائه آمار اشتغال و بيكاري مربوط به سازمان‌ها و نهادهايي چون اداره كار و امور اجتماعي مي‌شود به ارائه توضيحاتي در رابطه با بيمه بيكاري اكتفا كرد و گفت: تنها كساني مي‌توانند از حقوق بيكاري استفاده كنند كه نسبت به پرداخت حق بيمه بيكاري اقدام كرده و به طور غيرارادي از كار، بركنار شده باشند.
محمد عسگري از تحت پوشش بيمه بيكاري قرار داشتن 2300 نفر در استان خبر داد.
وي همچنين درباره همخواني نداشتن آمار اشتغال با تعداد بيمه‌شدگان بيان كرد: بسياري از افراد به دليل نوع شغلي كه دارند ملزم به پرداخت حق بيمه و تحت پوشش بيمه قرار گرفتن نيستند به عنوان نمونه مي‌توان به افرادي كه به مشاغل آزاد اشتغال دارند اشاره كرد كه بيمه شدن آنها اختياري است. در مقابل، نمونه بيمه اجباري را مي‌توان در موردي كه كارگاهي ايجاد شده و كارگري مشغول به كار مي‌شود، مشاهده كرد.
عسگري در پايان خاطرنشان كرد: در حال حاضر هيچ‌گونه تغييري در زمينه بيمه بيكاري ايجاد نشده است و تأمين اجتماعي استان همدان بر طبق ضوابط و مقررات مندرج در قانون مانند گذشته به ارائه خدمات بيكاري مي‌پردازد.
مرکز آمار ایران ادله خود را داد
مدیركل اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان همدان نیز در خصوص نرخ بيكاري اعلام شده از سوي مركز آمار ايران و اينكه بيكاري همدان 2 درصد افزايش داشته است به خبرنگار ما گفت: اين آمار از سوي مركز آمار اعلام شده است و اگر سؤالي داريد بايد از همان مركز بپرسيد، خود آن مركز بايد پاسخ شما را بدهد.
مسعود اقلامي در پاسخ به این سؤال كه آيا شما در اين زمينه ديدگاهي نداريد و بين آمار اشتغال اعلام شده از سوي شما و آمار مركز آمار تناقض وجود دارد، افزود: مركز آمار ايران ادله خود را دارد، در مقطعي آماري را اعلام مي‌كند كه نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش داشته و در مقطعي هم مثل الان آمار بهاره را اعلام مي‌كند كه بيكاري نسبت به سال قبل افزايش داشته است، اگر به دنبال پاسخ اين سؤالات و رفع ابهامات هستيد يك روز حضوري وقت بگذاريد تا به صورت كارشناسي شده توضيح دهم.
اقلامي در خصوص ميزان اشتغال ايجاد شده از تعهد امسال در استان اينچنين پاسخ داد: آمار مشاغل ايجاد شده به صورت جمع‌بندي شده در كارگروه اشتغال اعلام مي‌شود و شما مي‌توانيد با حضور در اين كارگروه از آن مطلع شويد.
نرخ بيكاري در استان همدان به 12 درصد رسيد
البته مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری همدان دیدگاه متفاوت دارد و همانند آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار نرخ بيكاري در بهار سال‌جاري در استان همدان را 12 درصد اعلام می‌کند.
به گفته محمدرضا ساغرچیان همچنين نرخ مشاركت اقتصادي در بهار سال‌جاري به 39 و پنج دهم درصد رسيده است.
اين در حالي است كه نرخ بيكاري در بهار سال گذشته 10 و شش دهم درصد و نرخ مشاركت اقتصادي 38 و هشت دهم درصد بوده است.
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری همدان در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرده بود که نرخ بيكاري در زمستان سال گذشته 18 و سه دهم درصد و نرخ مشاركت اقتصادي 35 و پنج دهم درصد بوده است.
اما دبير اجرايي خانه كارگر استان همدان نيز در اين باره به همدان‌پيام گفت: مبناي ما براي پذيرش آمار اشتغال ايجاد شده در استان ماده 36 قانون است.
بر اين اساس بايد ليست شاغلان توسط كارفرما در تأمين اجتماعي كشور ثبت و براي افراد شاغل حق بيمه پرداخت شود.
چنگيز اصلاني با اشاره به اينكه مسئولان چند وقت يكبار آماري از اشتغال استان را اعلام و اذهان عمومي را مشغول مي‌كنند، افزود: اگر اين آمار واقعيت دارد پس مراجعات مكرر روزانه افراد بيكار به خانه كارگر كه اكثر آنها هم تحصيل كرده و ليسانس به بالا هستند چه مي‌گويد؟! بهتر است افرادي كه اين آمار را اعلام مي‌كنند به قانون مراجعه و آن را مرور كنند تا بدانند كه تأييد تأمين اجتماعي و ثبت شاغلان در ليست بيمه شدگان شرط پذيرش اين آمار است.
وي با تأكيد بر اينكه بايد مشخص شود چه تعداد از خيل عظيم جمعيت بيكار استان در سن اشتغال هستند، اضافه كرد: براساس ماده 56 قانون كار افرادي شاغل محسوب مي‌شوند كه روزانه 8 ساعت كار كنند، نه اينكه اگر فردي در روز يك ساعت كار مي‌كند آن هم جزو شاغلان به حساب آيد.
اصلاني تصريح كرد: انجام 176 ساعت كار ماهيانه و برخورداري از بيمه دو شرط پذيرش آمار اشتغال ايجاد شده در استان است كه متأسفانه در اين خصوص اصلاً اطلاع رساني نمي‌شود و آماري غير از اين آمار حبابي و روي آب از اشتغال است كه رقم منتشر شده از سوي مركز آمار هم اين موضوع را تأييد كرده است.
دبير اجرايي خانه كارگر استان در خصوص تعهد اشتغال امسال استان و احتمال تحقق رقم 60 هزارو 20 شغل در استان گفت: اشتغال بايد در بخش صنعت، بخشي که زمستان و تابستان ندارد و هميشه فعال است ايجاد شود تا پايدار باشد و مشاغل خارج از اين بخش فصلي و ناپايدارند. اشتغال در بخش مسكن و كشاورزي استان محدوده زماني مشخص داشته و حداكثر و در حالت خوشبينانه 9 ماه است و به عبارت ديگر اين مشاغل كه بخش اعظم آمار اشتغال ايجاد شده همدان را تشكيل مي‌دهند فصلي و ناپايدارند.

دیدگاه شما

آخرین اخبار