به گزارش صدای دانشجو، به نقل از فارس، محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلباندر همایش «رأی به دیدارها» که به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه در دانشکده حقوق این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اهمیت نقش و جایگاه جوانان در کشور گفت: در انقلاب اسلامی هر جا پیروزی به دست آوردیم، جوانان در آن نقشهای بزرگی را داشتهاند، ما نیز در اصلاحات هیچ وقت سرمایه جوانان را نادیده نگرفتهایم و برای جوانان جایگاه ویژه و بااهمیتی را درنظر گرفتیم.
وی در ادامه با اشاره به نقش پررنگ دانشگاه علامه در بحث علوم انسانی تأکید کرد: به اعتقاد من، نظام بانکی ما اسلامی نیست و ما در این زمان تا اسلامی شدن نظام بانکی فاصله داریم، یا در بحث مدیریت، همکاری کردیم و به حواشی پرداختیم که امروز رسالت بر دوش دانشجویان دانشگاه علامه و سایر دانشجویان است که در رابطه با این مشکلات کار کنند.
عارف در ادامه تصریح کرد: مهمترین رویداد سیاسی در کشور ما که هر دو سال یکبار برگزار میشود، انتخابات است و این انتخابات یک فرصت است که از طرفی رفتار خودمان را بازنگری کنیم و از یک طرف هم، مسیری را که رفتهایم ارزیابی کنیم تا ببینیم درست آن را طی کردهایم؟ یا آیا این مسیر نیاز به اصلاح دارد؟ محوریت ما برای این برنامه هم دانشگاه است.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان افزود: متأسفانه ما در گذشته نتوانستهایم از ظرفیت دانشگاه درست استفاده کنیم و دانشجویان نتوانستهاند آن رسالت ذاتی خودشان را ایفا کنند. ما نمیخواهیم در گذشته متوقف شویم، اما در خرداد 92 دانشجویان و جوانان حماسه خلق کردند و اولین صداها و حرکات از دانشگاه بیرون آمد و هیچ نهاد دیگری نمیتواند ادعای سهم کند، البته وقتی فضا گرم شد، دیگران هم کمک کردند.
عارف با بیان اینکه گفتمان دانشجویی ارتباط نزدیکی با گفتمان اصلاحات دارد، خاطرنشان کرد: گفتمان اصلاحات از ابتدا کار خود را با سرمایه جوانان آغاز کرد. مسیری که در انتخابات ریاست جمهوری 92 رخ داد، باید به همت جوانان و دانشجویان در 7 اسفند سال جاری ادامه پیدا کند.
وی در ادامه ضمن انتقاد از عملکرد دولت گذشته در رابطه با دانشگاهها گفت: در دولت گذشته اتفاقات خوبی در دانشگاهها رخ نداد و آثارش تا مدتها ادامه داشت، ولی دانشجویان خواستند و تغییر ایجاد شد.
وی افزود: من از همه احزاب اصلاحطلب خواستم ساز جدایی نزنند و فقط به دنبال پیروزی در انتخابات 94 باشند. در مجموع احساس میکنم خوب جلو رفتیم و برای اولینبار اصلاحطلبان به یک اجماع رسیدند. تصمیمات ما اجماعی بود و این ظرفیت اصلاحطلبان را نشان میدهد.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تصریح کرد: اولین راهبردی که ما به آن رسیدیم تقویت جریان اصلاحات بود، در رابطه با اجماع اصلاحطلبان نیز با حامیان دولت در استانها مشکلی نبود، ولی در تهران کار ما سختتر بود.
عارف ادامه داد: بعد از رد صلاحیتها نگرانی جدی برای ما پیش آمد و در روزهای اول دغدغههای ما بیشتر بود، در این مورد که آیا میتوانیم اصلاً لیستی انتخاب کنیم ولی راهبرد ما حضور حداکثری در انتخابات بود و خوشبختانه با گذشت چند روز چهرههای نخبهای به ما مراجعه کردند و گفتند که ما تأیید شدهایم.
وی افزود: در تهران حدود 300 نفر برای قرار گرفتن در لیست ثبتنام کردند و این باعث دلگرمی ما شد که میتوانیم لیست داشته باشیم و از میان تمام کسانی که ثبت نام کرده بودند، بالاخره توانستیم به یک اجماع برسیم.
عارف تأکید کرد: تشکیل شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان یک اتفاق خوب بود و خواسته ما این است که دانشجویان بعد از انتخابات، این شورا را به بحث و نقد بگذارند.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان ادامه داد: دانشجویان هنوز هم ترکشهای اتفاقاتی که در دولت گذشته رخ داد را میخورند و متأسفانه ما با مجلسی روبرو بودیم که اجازه نداد توفیقی وزیر علوم شود و فرجی دانا را از خدمت محروم کرد و این مجلس را نمیخواهیم.
وی خاطرنشان کرد: برخی از جوانان نسبت به لیستی که ما ارائه کردیم توجیه نیستند، متأسفانه برخی از نخبگان برایشان آنقدر منیت مطرح است که وقتی بحث اجماع مطرح میشود، فقط به فکر خودشان هستند، ولی ائتلاف این را نمیپسندد و سازوکار خودش را دارد.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اضافه کرد: ما در یک فضای صمیمی و اخلاقی رقابت جدی خواهیم کرد، بعد از انتخابات هم موضع ما رفاقت و همگرایی است.
عارف تأکید کرد: ائتلاف با حامیان دولت برای ما یک فرض بود، ولی دو طرف اعلام آمادگی کردند و این ائتلاف انجام شد.
عارف تصریح کرد: ما رونق اقتصادی را به عنوان یک اولویت مطرح کردیم، برنامههای دیگرمان را نیز ارائه کردیم، ولی مطمئناً اولویت اول ما بحث اقتصادی و معیشت مردم و اشتغال جوانان است.
وی ادامه داد: ما یک هفته بیشتر وقت نداریم، انتظار ما این است که همه از لحاظ مادی و معنوی دست در جیبشان کنند و تلاش کنند تا در انتخابات به نتیجه برسیم.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان افزود: هفته آینده ما باید تضمین انتخابات 96 را پای صندوق رأی از شما بگیریم.
عارف تأکید کرد: حضور پرشور یک ضرورت است، البته شاید بهتر بود که وزارت کشور انتخابات را یک هفته جلوتر برگزار میکرد تا با ایام فاطمه تداخل نداشته باشد، زیرا ما به جلسات پرشور جوانان و دانشجویان احتیاج داشتیم، ولی اولویت برای ما ایام فاطمیه است و باید حرمت این ایام را نگه داشت.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در ادامه در رابطه با این سؤال که چرا بعد از برجام، تهدیدات غرب، آمریکا و عربستان علیه ایران بیشتر شده است، گفت: برجام یک دستاورد بود و من این را فقط دستاورد دولت نمیدانم. در مذاکرات اولاً رهبری بودند که با مواضع شفاف خود حمایت کردند و در مرحله بعد نیز مردم باعث شدند که مذاکرات به نتیجه برسد.
وی گفت: خط قرمز ما استفاده صلحآمیز از فناوری هستهای است و در این راستا هیچ عقبنشینی نداشتهایم و در چارچوب قواعد برجام امروز به فعالیت هستهای خود ادامه میدهیم و مسلماً تأثیرات برجام کمکم خودش را مشخص خواهد کرد.
عارف خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در رابطه با برجام شاهد یکسری سیاهنماییها در مجلس بودیم، در صورتی که برجام یک دستاورد است و نباید با آن چنین رفتاری صورت میگرفت.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا برای رفع حصر برنامهای دارید، گفت: رفع حصر جزو مطالباتی است که در پنج سال گذشته دانشجویان داشتهاند، در انتخابات گذشته هم من و هم آقای روحانی نیز وعدههایی را دادیم، مسلماً امروز هم آقای روحانی در این باره دغدغههایی دارند.
وی افزود: اگر مجلسی همسو با دولت تشکیل شود، میتوان با تعامل مسئله حصر را پیگیری کرد یا در یک محاکمه عادلانه به دنبال این موضوع بود. بعد از انتخابات بشود با یک روند بردبرد این مسئله را هم حل کنیم.
رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تأکید کرد: سیاستهای کلی انتخابات در مجمع تشکیل شده که اگر اقدام شود، خیلی از مسائل و مشکلات انتخابات و مجلس حل خواهد شد که امیدواریم این مسئله هر چه زودتر انجام شود.
عارف افزود: ما به رأیهای خاکستری نیاز داریم و باید تلاش کنیم این رأیها را به صندوقها بریزیم، کسانی هم که نمیخواهند رأی بدهند باید بدانند عدم حضورشان باعث ادامه همین روند که موجب نارضایتی آنها شده خواهد شد.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما