مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 26. آبان 1395 - 14:58   |   کد مطلب: 18697
تشکل های دانشجویی همدان چه واکنش هایی پرونده غارعلیصدر داشتند؟
از نامه سرگشاده به رئیس قوه قضائیه تا جلسه پرسش و پاسخ با مسئولین استانداری +تصاویر
خبری سه شنبه 18 آبان درباره وجود فساد مالی و رانت در شرکت سیاحتی علیصدر همدان منتشر شد که توجه افکار عمومی را به سمت این غار جلب کرد و در این بین تشکل های دانشجویی از همدان ابتدا پیگیر این ماجرا بودند و در این گزارش سعی شده به بررسی بخشی از آن موضع گیری ها پرداخته شده است.

به گزارش صدای دانشجو در روستای علیصدر از توابع شهرستان کبودرآهنگ و ۷۵ کیلومتری شمال غربی شهر همدان، یکی از عجایب طبیعی جهان و نمونه نادری از غارهای آبی قابل قایقرانی، به نام «غار علیصدر» واقع شده که دارای ۱۹۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا است.

 

به اعتقاد گروه های متعدد علمی که همه ساله از اروپا، آمریکا و شرق آسیا برای مطالعات زمین شناسی به این غار می آیند، علیصدر بی نظیرترین، شگفت انگیزترین و بزرگترین غار آبی قابل قایقرانی در جهان است.

 

اما خبری ظهرسه شنبه 18 آبان، توجه ها را به سمت این غار جلب کرد تا دادستان دیوان محاسبات کشور در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما از لغو واگذاری غار علیصدر به بخش خصوصی خبر دهد.

 

فیاض شجاعی گفته بود: غار علیصدر همدان از آثار ملی ثبت شده و منحصر به فرد در کشور و حتی در دنیاست که اخیراً متوجه شدیم طبق تصمیمات مسئولان این استان به طورغیرقانونی به شرکتی سیاحتی با نام علیصدر که حتی حتی شماری از مدیران دولتی نیز در آن مسئولیت دارند واگذار شده است.

 

دادستان دیوان محاسبات اضافه کرده بود که بهره‌برداری از این غار قابل اجاره دادن است و در قالب مقررات می‌توان آن را اجاره داد دادستان دیوان محاسبات اضافه کرد: البته بهره‌برداری از این غار قابل اجاره دادن است و در قالب مقررات می‌توان آن را اجاره داد اما در بررسی‌ها مشخص شد حتی اجاره بهای سالانه آن را فقط ۷۰۰ هزار تومان تعیین کرده بودند در حالی که درآمد این شرکت خصوصی از محل فروش بلیت دیدن این غار سالانه ۱۹ میلیارد تومان است.

 

وی بابیان اینکه بررسی این تخلف در دستورکار قرار دارد، عنوان کرده بود: قرار بود غار علیصدر به عنوان اثری جهانی در سازمان فرهنگی ملل متحد «یونسکو» به ثبت برسد اما چون در مقطع کوتاهی که این غار به بخش خصوصی واگذار شده بود دهانه آن را دستکاری کرده بودند یونسکو از ثبت آن به عنوان میراث جهانی خودداری کرد و حتی با ورود دیوان محاسبات از واگذاری این غار و ۲۱۴ هکتار از زمین‌های اطراف آن پیشگیری شد.

 

در پی انجام این مصاحبه و پخش آن از طریق صداو سیما و شبکه های مجازی بخصوص تلگرام موجی از حرف و حدیث ها در استان همدان پیرامون موضوع مطرح شده شکل گرفت و تشکل های دانشجویی بنابر رسالت خود وارد این عرصه شدند.

 

 

بیانیه های اعتراضی، اولین واکنش تشکل های دانشجویی

بامداد روز چهارشنبه 19آبان95 جامعه اسلامی دانشجوان دانشگاه بوعلی سینا در بیانیه ای تاکید کرد که ما به نمایندگی از مردم انقلابی و جنبش دانشجویی، در حال حاضر فعلا به حکم آیه ی تشکیلاتی خود (یا ایهاالذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا والتقوالله) تا روشن شدن کامل موضوع و فروکش کردن اخبار ضد و نقیض در این امر، صبر پیشه میکنیم و از همه ی نهاد های مسئول بالاخص استانداری همدان میخواهیم که حداکثر تا 24 ساعت آینده تمامی مدارکی که معاونت عمرانی استانداری ادعا نموده را در این حوزه به اطلاع مردم مومن و دارالمجاهدین همدان برسانند.

 

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا نیز در بیانیه ای تاکید میکند که  امروز مطالبه ی ما جوانان انقلابی این است که باید از شخص استاندار گرفته تا مسئولین خاطی عزل و مورد حساب و کتاب قرار گیرند که ما دیگر تحمل این افراد را نداریم.

 

 

بسیج دانشجویی دانشگاه ازاد همدان در آخر بیانیه یاداور میشود که ملت بزرگوار اگاه باشید که این جریان غیر انقلابی  امروز چوب حراج را بر منابع و ثروت های ملی میگذارند و اگر بی تفاوت نشستیم و واکنشی نشان ندادیم چوب حراج را بر خون شهدایمان خواهند گذاشت.

 

شنبه 22آبان95 نیز مرتضی گرجی در مصاحبه ای با خبرگزاری تسنیم به اتفاقات شرگت سیاحتی علیصدر واکنش نشان میدهد و تاکید میکند که اتفاقاتی که می‌افتد دل دردمندان انقلاب اسلامی را به درد آورده است چرا که چنین رانت‌هایی به پای نظام نوشته می‌شود و انقلاب اسلامی را زیر سوال می‌برد.

 

در این بین اما واکنش تشکل های دانشجویی به انتشار بیانیه ها خلاصه نشد و پیگیری ها از طریق سایر امور ادامه پیدا کرد.

 

 

دعوت مسئولین به جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه بوعلی سینا

معاون بررسی و تحلیل بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا شنبه 22آبان95 در مصاحبه با یکی از خبرگزاری های استانی اظهار میدارد که از آنجایی که موضوع غارعلیصدر بسیار پیچیده شده است و شایعات متعددی درباره آن به گوش می رسد تشکل‌های دانشجویی خواستار توضیحات مسئولان استانی در این باره هستند.

 

او اضافه میکند: به منظور شفاف‌سازی نامه‌ای به دیوان محاسبات استان، معاون عمرانی استاندار و سازمان بازرسی غرب کشور برای حضور در جمع نمایندگان تشکل‌های دانشجویی در حال تدوین است تا این مسئولان با حضور در این جمع پاسخ‌گوی سوالات باشند.

 

پیگیری های بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا جواب میدهد و دوشنبه 24آبان 95 محمودرضا عراقی، معاون عمرانی استاندار همدان و رئیس هیئت مدیره شرکت سیاحتی علیصدر و حمیدرضا یاری، مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان در جلسه پرسش و پاسخ نمایندگان تشکل های دانشجویی دانشگاه بوعلی پیرامون پرونده غار علیصدر و مباحث پیرامونی آن در سالن شهید ایزدی ساختمان مرکزی دانشگاه توضیحاتی ارائه میدهند.

 

 

معاون امور عمرانی استاندار همدان در این جلسه دانشجویی با اشاره به جلسه مسئولان استانی با دادستان دیوان محاسبات کشور بیان میکند: در ذهن داستان دیوان محاسبات شرکت سیاحتی به عنوان یک شرکت خصوصی کوچک همچون پیمانکاران بوده که توضیح داده شد و توجیه شدند که اظهارنظر پس از بررسی‌های بیشتر بهتر بود

 

عراقی با بیان اینکه اطلاعات کافی به دیوان محاسبات کشوری داده نشد، اظهار میدارد: هیچگونه فسادی در غار علیصدر رخ نداده و دادستان دیوان محاسبات اعلام کرد تنها بحث‌های مدیریتی غار علیصدر مدنظر دیوان محاسبات است.

 

 

نامه تشکل های دانشجویی همدان به رئیس قوه قضائیه

تشکل‌های دانشجویی فعال در مراکز آموزش‌ عالی استان همدان طی نامه‌ای در 24آبان95 خطاب به ریاست محترم قوه قضاییه رسیدگی فوری و جدی درباره غار علیصدر را خواستار میشوند.

 

 

 

 در این نامه تأکید میشود که بنا بر اظهارات این مرجع قانونی این غار سالانه 19 میلیارد تومان درآمد داشته در حالی که در کمال ناباوری در قبال آن فقط 700 هزار تومان به شرکت ظاهراً خصوصی علیصدر واگذار شده است که معاونت عمرانی استاندار وجود این قضیه را تکذیب و اظهار می‌کند که اظهارات دیوان صحیح نیست که همین امر سردرگمی همگان را درپی داشت و مجالی برای حاشیه‌سازی و شایعه پراکنی توسط بیمار دلان را فراهم آورد.

 

در انتهای این نامه نیز تشکل های دانشجویی از رئیس قوه قضائیه درخواست میکنند که ترتیبات مقتضی جهت ارجاع پرونده به سازمان بازرسی و تسریع در روند دادرسی را مبذول کنند.

 

 

آنچه را که در این گزارش آمده بود رصد بخشب از واکنش تکل های دانشجویی دانشگاه های استان همدان به پرونده شرکت علیصدر بود. فارغ از اینکه ماجرای این پرونده به کجا کشید، اما واکنش تشکل های دانشجویی در این امر حائز اهمیت و قابل تحلیل است.

پایگاه خبری-تحلیلی صدای دانشجو بنابر رسالت خود در اینده نیز به بررسی فعالیت ها و موضع گیرهای تشکل های دانشجویی خواهد پرداخت.

 

 

 

منابع و ارجاعات:

http://tn.ai/1238175

http://www.sedayedaneshjoo.ir/node/18683

http://www.sedayedaneshjoo.ir/node/18684

http://www.mehrnews.com/node/3819665

http://tn.ai/1240636

http://fna.ir/WCSXWC

 

 

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار