مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 30. آذر 1395 - 11:54   |   کد مطلب: 18770
جمعی از دانشجویان وردی 94 علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا در بیانیه ای خواستار توجه مجمع نمایندگان استان همدان در مجلس نسبت به شفافیت حقوق و مزایای مدیران و مسئولین در هنگام بررسی جزئیات لایجه برنامه ششم توسعه در صحن مجلس شدند.

به گزارش صدای دانشجو جمعی از دانشجویان ورودی94 علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا در بیانیه ای با اشاره به حذف کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مبنی شفافیت حقوق و مزایای مسئولین و مدیران، از مجمع نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی خواستند تا در هنگام بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه در صحن علنی مجلس، نسبت به این مسئله اهتمام و توجه جدی داشته باشند تا این مطالبه عمومی تبدیل به قانون شود.

آنچه را که در ادامه آمده متن کامل این بیانیه هست:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

خطاب به مجمع نمایندگان محترم استان همدان در مجلس شورای اسلامی

شفاف‌سازی و علنی کردن یکی از پایه‌های اساسی دموکراسی و جمهوریت است. از سوی دیگر، حقِ دانستن یکی از حقوق اساسی انسان است که در اصل 19 بیانیه حقوق بشر نیز بر آن تأکید شده است و همه کشورها از جمله ایران آن را پذیرفته‌اند. حق دانستن، این مفروضه را در خود دارد که آدمیان اساساً موجوداتی معقول، دارای قوه داوری، و قادر به تشخیص صلاح خویش هستند و از همین رو حق دارند از چند و چون تصمیماتی که با سرنوشت آنها ارتباط دارد، آگاه شوند . بر این اساس هرگونه رفتار قیم‌مآبانه و مخفی‌کارانه نافی این اصل بنیادین است. در گذشته بسیاری از حکومت‌ها، نهادها و سازمان‌ها می‌کوشیدند نحوه فعالیت خود را از چشم مردم مخفی نگه دارند. این امر با دستاویزی گوناگون همچون «امنیت ملی»، «بهانه ندادن به دست دشمن»، «رعایت منافع همگان» و مانند آن صورت می‌گرفت . اما اکنون با تحولاتی که در نتیجه گرایش به دموکراسی صورت گرفته است، دیگر این دستاویزها کارایی گذشته را ندارد و وضع به گونه‌ای تغییر کرده است که باید برای مخفی کردن مسائل دلیل آورد و نه برای علنی ساختن آنها.

شفافیت «سریع‌ترین، کم‌هزینه‌ترین، ساده‌ترین و در نتیجه کارآمدترین» راه‌حل برای «توانمندسازی حاکمیت، افزایش مشارکت عموم مردم در حل مسائل کشور، افزایش سرمایه اجتماعی حاکمیت، کاهش سریع و کارآمد هزینه‌ها و نیز مبارزه با فساد» است. این ادعا یک کلیشه نیست، بلکه انبوهی از شواهد و مدارک عینی و تجربه شده ملی و بین‌المللی، آنرا تأیید می‌کنند.

یکی از اموری که سالهاست در بسیاری از کشورهای جهان از آمریکا، کانادا و فرانسه گرفته تا هند، آفریقای جنوبی و افغانستان در حال اجراست و نتیجه بخش هم بوده است، اعلام عمومی حقوق و مزایای مدیران است که به معنای استفاده از رویکرد «نظارت عمومی و مردمی» به جای «نظارت متمرکز» است. در این حالت، مردم هم در کنار نهادهای نظارتی قرار می گیرند و می توانند ضمن اطلاع مستمر و دقیق از وضعیت حقوق و مزایای مدیران، بر این وضعیت نظارت کنند.

کاهش هزینه‌های نظارتی همزمان با افزایش کارآیی آن به دلیل استفاده از ظرفیت مردم در نظارت، افزایش امکان و سرعت کشف فساد و در نتیجه، بالا بردن هزینه انجام فساد برای مدیران، از بین رفتن امکان فساد و اهمال‌کاری نهادهای نظارتی و نهایتا افزایش اعتماد مردم به حاکمیت، برخی از دستاوردهای مهم اعلام عمومی وضعیت حقوق و مزایای مدیران است. در واقع، در صورت اعلام عمومی حقوق و مزایای مدیران، «ضمانت اجرایی» رعایت محدودیت های تعیین شده برای حقوق و مزایا و سایر پرداختی ها (مانند وام) به مدیران به شدت افزایش می یابد زیرا مردم ناظر این موضوع خواهند بود و در نتیجه، ضربه مهلک وارد شده به اعتماد مردم به نظام در قضیه فیش های حقوقی نجومی، جبران خواهد گردید.

خوشبختانه مقدمات این کار در حال فراهم شدن بود و در جلسه 21 آذرماه کمیسیون تلفیق مجلس برای بررسی لایحه برنامه ششم توسعه، بندی 6 تبصره ای درباره حقوق های نجومی برای الحاق به این لایحه تصویب شده و یکی از تبصره های آن مرتبط با موضوع اعلام عمومی وضعیت حقوق و مزایای مدیران (مدیران دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده 4 قانون محاسبات عمومی و کلیه اشخاص حقوقی و وابسته تابعه آنر در ها) بود اما متاسفانه قبل از مطرح شدن در صحن مجلس، توسط کمیته ای که برای بررسی مغایرت های لایحه برنامه ششم توسعه با قوانین بالادستی تشکیل شده بود، حذف شد و این فرصت مناسب برای الزام دولت به ایجاد شفافیت از بین رفت.

با توجه به موارد ذکر شده و بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه در صحن مجلس، دانشجویان ترم3 علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا امید دارند با هوشیاری نمایندگان محترم مجلس بخصوص نمایندگان استان همدان، این موضوع مهم در هنگام بررسی جزئیات لایحه در صحن مجلس مورد توجه واقع شده و تبدیل به قانون شود و از این پس امکان دسترسی مردم به حقوق ومزایای مسئولین فراهم گردد.

و من الله توفیق
جمعی از دانشجویان ورودی94 علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا

 

اسامی امضاکنندگان بیانیه:
محمدرسول سرهنگی-فرید کریمی-محمدگودرزی-صبا حجازی فر-میلاد ذوالفقاری-اویس اکبری-مهسا دینی-حسن رفیعی-سعیدسنایی-محمدجواد پورسلیمانی-علی دهقانی-صالح آیینی-مریم پاشایی-پوریا بابایی پور-صابرشفیعی-فاطمه سالاروند-علی کریمی-ژیلا برزنجه

 

انتهای پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار