به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از دانا؛ دور اول مذاکرات صلح سوریه در «آستانه» پایتخت قزاقستان با حضور هیئتهایی از ایران، روسیه، ترکیه، دولت سوریه و گروههای معارضان، بعد از 2 ساعت به پایان رسید و هیئات محل جلسه را ترک کردند.
این مذاکرات به دلیل غیرمستقیم بودن درپی توافق روسیه و ترکیه، هیئتهای دولت سوریه و معارضان در اتاقهای جداگانهای قرار گرفته و صحبتهای انها از طریق یک میانجی به هم منتقل خواهد شد. این میانجیها، نمایندگانی از ترکیه و روسیه هستند.
«استفان دیمیستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه و هیئت ایرانی در این میانجیگری حضور نداشتند.
قزاقستان: بازگرداندن ثبات به سوریه، هدف مذاکرات آستانه
«کایرات عبدالرحمانوف» وزیر خارجه قزاقستان بعنوان سخنران ابتدایی این مذاکرات با استقبال از حضور تمام طرفها در آستانه، تاکید کرد هدف این نشست باید بازگردان صلح و ثبات به سوریه انجام شود.
بشار جعفری: انسداد مرزهای ترکیه لازمه مبارزه با تروریسم در سوریه
«بشار جعفری» نماینده سوریه در سازمان ملل و رئیس هیئت دولت در این مذاکرات تاکید کرد هدف نشست آستانه برقراری آتشبس فراگیر و پایان دادن به درگیریها در سوریه البته بجز برای گروههای تروریستی از جمله «داعش» و «جبهة النصره» میباشد.
وی همچنین تصریح کرد مبارزه با تروریسم در سوریه نیازمند بسته شدن مرزها با ترکیه بوده و با وجود تثبیت آتشبس اما میان گروههایی که توافق آتشبس را امضا کرده و گروههایی که راغب به پیشرفتن به سمت آشتی ملی هستند، اختلاف وجود دارد.
جعفری در پایان نشست با بیان اینکه «معارضان شأن دیپلماتیک را رعایت نکردند»، گفت که آنان اصلا به اهمیت این مذاکرات واقف نیستند. او تأکید کرد که معارضان از جبهة النصره و اقدامات تروریستیاش از جمله مسموم کردن مخازن آب عین الفیجه (که تأمین کننده آب شهر دمشق است) دفاع کردند و هیأت دمشق از این اقدام شوکه شده است.
نماینده دمشق در مذاکرات آستانه همچنین اعلام کرد «نمیتوان عملیات ارتش سوریه علیه کسانی که هفت میلیون نفر آدم (در دمشق) را از آب شرب محروم میکنند، نقض آتشبس خواند».
الجعفری با بیان اینکه «معارضان در پی به شکست کشاندن مذاکرات هستند»، گفت: برگزاری این نشست، به همت جمهوری عربی سوریه نیست. ماهم اینجا دعوت شدهایم بنابراین مسئول برگزاری آن نیستیم».
معارضان: بشار اسد باید کنار برود
«محمد علوش» رئیس هیئت معارضان در این نشست با بیان اینکه خواستار تقسیم قدرت سیاسی نیستند گفت روسیه باید به دولت سوریه فشار بیاورد تا آتشبس را در سراسر این کشور برقرار کرده و تصمیمات پایانی در آستانه باید بر اساس حسن نیت به دست آیند.
علوش در ضمن اظهارات توهینآمیز علیه ایران، ضمن درخواست خروج مستشاران نظامی ایرانی از سوریه تاکید کرد خواستار اجرای بندهای قطعنامه 2254 سازمان ملل درباره انتقال سیاسی قدرت و برکناری «بشار اسد» (رئیس جمهور سوریه) هستند.
روسیه: داعش و النصره باید شکست داده شوند
«الکساندر لاونتریف» رئیس هیئت مسکو در این نشست و نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه طی این نشست گفت بعد از شکست دادن گروههای تروریستی داعش و النصره در مناطق مختلفی سوریه، میتوان در این کشور تغییراتی ایجاد کرد.
لاونتریف با اشاره به لزوم پایبندی طرفها به آتشبس و گروههایی که توافق فراگیر را امضا کردند، ابراز امیدواری کرد در مذاکرات آستانه جو مناسبی برای هموار کردن راه جهت ادامه دستاوردهای مذاکرات «ژنو» ایجاد شود.
آمریکا: به راهکار سیاسی در سوریه متعهدیم
«جورج کارول» سفیر آمریکا در قزاقستان که بعنوان ناظر در مذاکرات آستانه شرکت کرده، گفت واشنگتن به حصول راهکار سیاسی برای بحران سوریه و شامل شدن هرچه بیشتر گروههای معارض متعهد است.
کارول همچنین افزود ماه آینده نشستی در «ژنو» برای بررسی بحران سوریه برگزار خواهد شد.
ایران: لزوم حفظ تمامیت ارضی سوریه و قطع انتقال سلاح به تروریستها
«حسین جابری انصاری» معاون عربی آفریقایی رئیس جمهور و رئیس هیئت ایران در نشست آستانه نیز با تاکید مجدد بر لزوم حفظ تمامیت ارضی و استقلال سوریه، از جامعه جهانی خواست تا از انتقال تسلیحات به تروریستهای سوریه جلوگیری کند.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما