مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 13. بهمن 1395 - 17:27   |   کد مطلب: 19294
مدیرعامل خبرگزاری فارس با اشاره به طرح لغو روادید و ویزای 7 کشور اسلامی از جمله ایران از سوی ترامپ، اظهار کرد: این مسئله دیگر ربطی به سفر مسئولان به آمریکا ندارد بلکه آنها با مردم ایران مشکل دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از فارس؛ سیدنظام‌الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس صبح امروز (چهارشنبه) در نخستین جشنواره رسانه‌ای شهدای حرم و حریم جبهه مقاومت در فرهنگسرای رسانه اظهار داشت: برخی‌ها القا می‌کنند که چه دلیلی دارد بچه‌های ما در سوریه بجنگند و شهید شوند و یا چرا سرمایه‌های کشور ما در یک محیط جغرافیایی دیگر فدا، قربانی و هزینه می‌شود. بنابراین ما باید پاسخ قانع‌کننده‌ای درباره این سؤالات داشته باشیم.

به اعتقاد دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان باید نسل جوان را قانع کرد که چرا در سوریه می‌جنگیم، هزینه می‌کنیم و حضور داریم. 

موسوی خطاب به برگزارکنندگان این مراسم گفت: باید کسانی که برگزارکنندگان این مراسم هستند بخشی از این مراسم را اقناع مردم راجع به چرایی حضور در سوریه اختصاص دهند.

وی به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و مبارزه مردم اشاره کرد و با طرح این پرسش که آیا مردم به یکباره به این نتیجه رسیدند که شاه را سرنگون کنند، گفت:‌ مردم ایران به تدریج قانع شدند که سیستم سلطنتی موجود به درد نمی‌خورد و برای این تغییر باید هزینه جانی دهند. 

به گفته وی انقلاب اسلامی یک شبه و بی‌هزینه به ثمر ننشسته و ما ده‌ها هزار شهید،‌ مجروح و مفقودالاثر در راه انقلاب داده‌ایم به گونه‌ای که ساواک خیلی‌ها را در دریای نمک نابود و ناپدید کرد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس، در همین رابطه افزود: ممکن است برخی‌ها برای پول و امکانات اقداماتی را انجام دهند اما جنس ایثار جان متفاوت است؛ وقتی یک طلبه و دانشجو که مشغول تحصیل و کسب علم هستند و یا یک بازاری که به دنبال حساب و کتاب خود است به این اعتقاد برسد که کارهای دنیوی را رها کند و به مبارزه بپردازد، بدین معناست که این ریشه در اعتقاد و باور مردم داشته و دارد.

موسوی با اشاره به 8 سال دفاع مقدس و جان‌نثاری جوانان گفت: حرکت جوانی که در آن سن دست از همه چیز می‌شوید و در جنگ شرکت می‌کند «هیجان» نیست چرا که دست از جان شستن نیازمند آگاهی و باور است.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان ادامه داد:‌ امروز در شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی، رسانه‌های مغرض بیگانه و بعضا در داخل کشور این شبهه ایجاد می‌شود که دفاع از حرم چه ربطی به ما دارد. متاسفانه امروز هر اتفاقی که در کشور می‌افتد عده‌ای شروع به ضرب و تقسیم می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: این عده قلیل مدام بر این طبل می‌کوبند که در فلان منطقه سیل آمده و شما به جای اینکه در سوریه بجنگید بروید آن منطقه را آباد کنید. با این صحبت‌ها شاید هم برخی خوش‌باورها و خوش‌بین‌ها تحت تاثیر قرار بگیرند.

مدیرعامل خبرگزاری فارس، با تاکید بر اینکه ما بر مبنای عقلی و شرعی در سوریه و عراق برای دفاع از حرم حضور داریم، گفت: مبنای شرعی دفاع از حرم دفاع از حق، مسلمان و عدالت در مبانی دین ماست و دارای یک مبنای ایدئولوژیک است.

موسوی با اشاره به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تاکید این قانون بر دفاع از مظلوم، خاطرنشان کرد: در قانون اساسی ما صراحتا آمده اگر در جایی احساس کردید ظلمی در حال صورت گرفتن است، باید از مظلوم دفاع کنید. 

وی به مبنای عقلانی حضور مدافعان حرم در سوریه و عراق پرداخت و اظهار کرد: بعضی‌ها فکر می‌کنند امنیت یک مسئله انتزاعی و در خلاء است، به عبارتی تاکید دارند که اگر به کسی کاری نداشته باشیم آنها هم به ما کاری نخواهند داشت اما این فرضییه‌ای اشتباه است. 

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان به تاریخ تحلیلی ایران اشاره کرد و بیان داشت: تاریخ ایران مملو از جنگ‌ها و حملاتی است که بر ما صورت گرفته و ما همیشه در معرض جنگ بوده‌ایم البته در گذشته‌های دور در برخی اوقات ما به دیگران حمله کرده‌ایم.

موسوی بخش عمده تاریخ علم سیاست ایران را به 3 دسته امنیت، جنگ و صلح تقسیم و تصریح کرد: تاریخ ثابت کرده است که اگر در یک جامعه رویایی و آرمانی شما به دیگران کاری نداشته باشید این دیگران هستند که با شما کار دارند. 

وی به حمله خونین مغول به ایران اشاره کرد و گفت: یکی از ادوار تاریخی اسفبار برای کشور ما زمان حمله مغول است. یک عده وحشی دست به غارت و کشتار ایران می‌زنند و به تبع این حمله شهرهای شرقی و شمال شرقی که جزو آبادترین نقاط تمدنی در آن عصر بودند، چه بر سرشان آمد. آثار تخریبی که تا 200 سال بر پیکره آن شهرها خودنمایی کرد. 

مدیرعامل خبرگزاری فارس، با اشاره به 8 سال جنگ تحمیلی علیه ایران تاکید کرد: در مورد جنگ تحمیلی کسی نمی‌تواند ادعا کند که ایران به عراق حمله کرد چرا که همه اسناد حکایت از فجایع صدام در استان‌های خوزستان، کرمانشاه و ایلام داشت و 8 سال دفاع مقدس به همه ثابت کرد که ما کشوری در معرض حمله و تجاوز دیگران هستیم.

موسوی این ادعا که اروپا و آمریکا در امنیت مطلق قرار دارند و چون به کسی کاری ندارند کسی نیز به آنها کاری ندارد را رد و تصریح کرد: جنگ جهانی اول و دوم سند نقض این ادعا است چرا که آمریکا و اروپا درگیر جنگ‌های سختی بودند که در جنگ جهانی اول نزدیک به 30 میلیون نفر و در جنگ جهانی دوم نزدیک به 60 میلیون انسان کشته شدند و حتی کار به استفاده از بمب اتم کشیده شد.

وی در همین رابطه افزود: در طی جنگ جهانی اول و دوم تمام نقاط آلمان، لهستان، فرانسه، استالینگراد و سن پترزبورگ مردم به دلیل محاصره آلمان‌ها به گیاه‌خواری افتادند و مجموع این اتفاقات و حوادث سبب شد آنها برای استقرار امنیت به سراغ ناتو بروند. 

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با اشاره به ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه غرب آسیا اظهار داشت: آمریکا آن سر دنیا قرار گرفته اما در خاورمیانه و چین حضور دارد و آنها برای امنیت دست به هر کاری می‌زنند. مضاف بر اینکه بحث‌های امپریالیستی و توسعه‌طلبانه‌ای را دنبال می‌کند.

موسوی معتقد است ایران در چهارراه حوادث دنیا قرار گرفته است بنابراین عقل ایجاب می‌کند که حوزه استحفاظی برای خود داشته باشیم.

وی انقلاب اسلامی مردم ایران را مقابل و تناقض با نظم نوین و چارچوب‌های ترسیم شده در نقشه سیاسی آمریکا دانست و گفت: مردم ایران سال 57 شعار استقلال سر دادند اما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون دشمنان مدام توطئه و دسیسه کرده‌اند. 

به اعتقاد مدیرعامل خبرگزاری فارس، بخش عمده اتفاقات در غرب آسیا برای تجزیه و محدود کردن ایران صورت می‌گیرد و این تصور که توطئه‌هایی پیرامون ربطی به ایران ندارد یک تصور اشتباه است.

موسوی برنامه تجزیه ایران و برخی کشورهای منطقه را از برنامه‌ریزی‌های جدی غرب می‌داند و در همین رابطه تاکید می‌کند که اتاق‌های فکر غربی‌ها حکایت از طرح‌های مختلف برای تجزیه کشورهای غرب آسیا و ایران دارد اما این تحرکات، برای برخی‌ها هنوز ملموس نشده است.

وی تاکید کرد: غربی‌ها برای ایران، ترکیه، سوریه و عراق خواب‌های اساسی و سنگین دیدند تا آنها را به سمت تجزیه سوق دهند. 

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با طرح این پرسش که آیا ایران علیرغم طرح‌های خاموش و گاها روشن غربی‌ها برای منطقه، حق دفاع از خود دارد یا خیر، تصریح کرد: جنگ‌های سوریه و عراق جنگ‌های نیابتی است چرا که این اتفاقات منحصر به جغرافیای این دو کشور نیست. بلکه دامنه این اتفاقات تا ایران هم ادامه دارد. 

موسوی با بیان اینکه نقطه کانونی دشمنی داعش در ادبیات گفتاری و رفتاری آنها ایران است، گفت: اگر ما در آن منطقه ورود نمی‌کردیم این قوم شرور به سراغ ما می‌آمدند چرا که به سراغ دیگران هم رفتند. 

وی ادامه داد: سرویس‌های امنیتی آمریکا که در بسیاری از موارد بر این گروه تروریستی اشراف دارند و با آنها هماهنگ هستند نیز در معرض تهدید داعشی‌ها قرار گرفتند.

« آمریکا به واسطه 11 سپتامبر (که ما بر روی آن حرف‌های زیادی داریم) طراحی خاورمیانه جدید را ارائه و لشکرکشی‌هایی را به افغانستان و عراق صورت می‌دهد بنابراین ایرانی که امروز  در معرض تهدید داعشی‌ها قرار دارد چرانباید از خود دفاع کند؟».

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با طرح این پرسش که برای ایران چه مزیتی دارد که در سوریه با داعشی‌ها بجنگد، گفت: مگر ما دنبال مستعمره کردن کشورها هستیم؟ 

موسوی به خدمات دولت سوریه در 8 سال دفاع مقدس پرداخت و اظهار داشت: سوریه در بدترین شرایط جنگ تحمیلی یعنی در مقطعی که تمام اعراب حتی یاسر عرفات پشت صدام قرار گرفته بودند به ما کمک کرد  که البته ما صرفا بر اساس آن وعده و پیمان از سوریه دفاع نمی‌کنیم بلکه مسائل دیگر را مدنظر داریم.

وی با تأکید بر اینکه دشمنان جمهوری اسلامی در جاهای دیگر غرب آسیا به دنبال محاصره کردن ایران هستند، گفت: اگر تحولات عراق به نحو دیگری پیش می‌رفت، نیروهای انقلابی در این کشور پیروز نمی‌شدند و جریان اسلام‌گرا و متمایل به بنیادهای انقلابی برروی کار نمی‌آمدند، عراق خطرناک‌تر از دوران صدام برای ما بود چرا که هر لحظه امکان حمله از سوی این کشور به ما وجود داشت.

مدیرعامل خبرگزاری فارس معتقد است که غرب با اساس ایرانیت مسئله دارد اما عده‌ای فکر می‌کنند که مشکل آمریکا و غرب فقط با جمهوری اسلامی و فقط اسلامیت است.

موسوی ادامه داد: غرب به دنبال تجزیه قدرت‌ها و کشورهایی است که احتمال دارد رقیب آنان باشد. بنابراین به روسیه فعلی هم راضی نیستند و امروز روسیه وجود جنگ نیابتی در سوریه را درک کرده چرا که غرب به دنبال کسب پایگاهی برای بهم زدن ساختار و سیستم ژئوپولوتیک منطقه است تا پس از آن به سراغ دیگر کشورها برود.

وی با بیان اینکه روسیه طرح جنگ نیابتی غرب را در مسئله اوکراین به وضوح مشاهده کرده است، گفت: در اوکراین یک دولت قانونی متمایل به روسیه بر سر کار بود اما غربی‌ها با یک انقلاب مخملی اوکراین را تجزیه کردند و این اتفاق درست در بیخ گوش روسیه اتفاق افتاد.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان تأکید دارد: باید دقت شود که اگر از خودمان دفاع نکنیم دچار مشکل خواهیم شد.

موسوی با اشاره به طرح لغو روادید و ویزای 7 کشور اسلامی از جمله ایران از سوی رئیس جمهور جدید آمریکا اظهار کرد: این مسئله دیگر ربطی به سفر مسئولان به آمریکا ندارد بلکه آنها با مردم ایران مشکل دارند و در این شرایط ما باید از خود دفاع کنیم.

وی با اشاره به تحرکات تروریستی داعش، النصره و القاعده در منطقه یادآور شد: هدف این گروهک‌های تروریستی ایران است بنابراین شهدای مدافع حرم با درک این مسئله، پا به میدان گذاشتند و این مهم را باید مسئولان درک کنند.

مدیرعامل خبرگزاری فارس با تأکید بر اینکه ارزش کار مدافعان حرم پولی نیست، خاطرنشان کرد: این اظهارات مادر شیعه و شیرزن افغانستانی که 3 فرزندش در راه دفاع از حرم به شهادت می‌رسد و می‌گوید که من نزد ام‌البنین، ام‌لیلا و حضرت زینب خجالت‌زده نیستم را با چه قیمتی می‌توان خرید؟

موسوی بر این باور است که شهدای مدافع حرم با درک، فهم و اعتقاد به شهادت رسیدند و ما باید در حوزه رسانه این ایمان و اعتقاد را به جامعه منتقل کنیم چرا که اگر رسانه و اهل اندیشه در صحنه نباشند، این تجربه‌ها منتقل و بیان نمی‌شود.

این کارشناس مسائل رسانه، جنگ رسانه‌ای در دنیای امروز را در حجم جنگ فیزیکی دانست و تصریح کرد: سال 91 به سوریه و دمشق سفری داشتم و وقتی در این سفر، رسانه‌های العربیه و الجزیره را نگاه می‌کردم، احسال می‌کردم سرتاسر دمشق آتش است اما وقتی وارد شهر می‌شدیم اینگونه نبود و این به دلیل پروپاگاندای رسانه‌ای آنهاست.

وی افزود: جنایاتی که داعش در سوریه انجام می‌داد را بی‌بی‌سی به اسم دولت سوریه منتقل می‌کرد و در قصه حلب یک دختر 7 ساله با یک اکانت توئیتری چه دروغ‌های عجیب و غریب که پشت‌سر هم ردیف نمی‌کرد.

دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان معتقد است: رسانه‌های داخلی باید در موضوع مدافعان حرم به صحنه بیاید و مظلومیت و واقعیت را برای جامعه بیان کنند و شبهات و القائات رسانه بیگانه را بهم بزنند.

موسوی در پایان گفت: حرکت مدافعان حرم و شهدای مدافع حرم دارای ارزش است، قدم برداشتن در تبلیغ و تبیین شهدای مدافع حرم نیز ارزشمند است.

انتهای پیام/چ

دیدگاه شما

آخرین اخبار