مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 3. اسفند 1395 - 19:24   |   کد مطلب: 19590
در حالی درآستانه عید بیش از هزاران تن پرتقال در شمال ایران در سایه عدم حمایت دولت در دریا ریخته شد که در آخرین ضربه دولت به تولید کننده ایرانی ۶۰۰ هزار تن پرتقال ترکیه در راه ایران است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از عصرهامون ، سال گذشته بود که در سایه عدم حمایت دولت هزاران تن سیب زمینی در جهت تعدیل قیمت ها دفن شد و امسال نیز در اقدامی مشابه هزاران تن پرتقال شمال به دریا ریخته شد تا درب های دروازه واردات میوه های خارجی به روی تولیدکنندگان خارجی باز تر شود.
با این حال پس از خرابی هزاران تن پرتقال در شمال کشور در حالی کشاورزان سایر نقاط کشور میوه های عیدانه خود را آماده ورود به بازار های کشور می کردند که براساس آخرین خبر ها ۶۰۰هزار تن پرتقال از کشور ترکیه به سمت ایران در حرکت است.
به نوشته تسنیم:  بعد از اینکه روز گذشته این خبرگزاری خبر اجازه واردات 100 هزار تن پرتقال برای تنظیم بازار شب عید کنار محصول داخلی، توسط ستاد تنظیم بازار را مطرح کرد، مطلع شدیم حدود 600 هزار تن مرکبات توسط برخی افراد خاص در ترکیه خریداری شده است و این افراد قصد دارند تا  با فضاسازی و فشار بر وزارت جهاد کشاورزی شرایط واردات این محموله را فراهم کنند.
 
فشار مافیا برای ورود ۶۰۰ هزار تن پرتقال یخ زده ترکی
براساس منابع آگاه در باره واردات این حجم پرتقال که قصد ورود آن به کشور توسط بخش خصوصی وجود دارد، مطرح است که قسمتی از این محصولات یخ‌زده هستند و بر توزیع این مرکبات نظارتی وجود نخواهد داشت.
علی ای حال میزان تولید پرتقال در کشور بیش از 3 میلیون تن است و وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان متولی تولید و تنظیم بازار بارها اعلام کرده بود برای تنظیم بازار شب عید نیازی به واردات وجود ندارد و این تقاضا بر اساس افزایش تولید 30 درصدی در سال جاری تأمین می‌شود، اما ستاد تنظیم بازار مقرر کرده است که 100 هزار تن برای این ایام وارد شود.
با این وجود هر ساله به دلیل واردات مرکبات و توزیع آن در بازارهای کشور بسیاری از مرکبات باغداران در ماه های فروردین و اردیبهشت خراب می شود و محصولات آنها به فروش نمی رسد.
 
دخالت دولت بازار میوه را خراب کرد
چندی پیش عنایت‌الله بیابانی قائم‌مقام خانه کشاورز ایران ضمن انتقاد از ورود دولت به تنظیم بازار به خبرنگار شرق گفته بود که طرح تنظیم بازار میوه شب عید با دخالت مستقیم دولت یک برخورد سیاسی است و سبب نابسامانی در بازار می شود که در نهایت نیز واردات را به‌دنبال دارد.
وی ادامه داده بود که در صورتی که دولت اجازه دهد بازار میوه نیز همانند سایر کالاهای مورد نیاز مردم چرخه عرضه و تقاضا را طی کند، مشکلات کمتری را شاهد خواهیم بود.
بیابانی با اشاره به عملکرد امسال دولت در تنظیم بازار میوه شب عید گفت: از فصل تابستان تاکنون جلسات متعددی برای تنظیم بازار میوه شب عید برگزار شده است که باید تأکید کنم هیچ‌کدام خروجی نداشته‌اند زیرا امسال به‌دلیل سرمازدگی بخشی از مرکبات شمال و ارائه گزارش‌های عجولانه، تولیدکنندگان مرکبات خسارات فراوانی دیده‌اند و در نهایت مصرف‌کننده نیز زیان خواهد دید. 
وی ادامه داد: سال گذشته ورود دولت به بازار میوه ضرورتی نداشت و حتی خسارات کلانی نیز برای دولت به دنبال داشت زیرا تعادل در قیمت و عرضه و تقاضا در بازار وجود داشت، امسال نیز برای محصول سیب مشکلی وجود ندارد اما درباره محصول پرتقال به دلیل سرمازدگی مرکبات در استان‌های شمالی و هیاهوی برخی افراد سودجو و انحصارطلب امکان اقدامات شتاب‌زده دولتمردان و اقدام به واردات این محصول وجود دارد.
وی خاطرنشان کرده بود که: بهتر است دولت مردم را به حال خود بگذارد و به صورت مستقیم وارد بازار میوه نشود بلکه با اهرم‌های نظارتی که در دست دارد، در مواقع ضرورت به میدان وارد شود و به نفع تولید‌کننده و مصرف‌کننده اقدام کند.
انتهای پیام/چ

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار