به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ در گذشته وجود باد برای مردم سیستان نعمت ارزشمندی به شمار می رفت چرا که با خود خیر و برکت را به همراه داشت.
خشکی تالاب هامون سبب بروز پدیده ریزگردها در سیستان و نسبت گرفتن عنوان آلوده ترین شهر جهان شده است.
طوفان های شن و ریزگردها سبب بروز انواع بیماری ها در منطقه سیستان شده به طوری که در هر خانواده ای یک نفر که به بیماری چشمی، قلبی، ریوی و یا پوستی مبتلا باشد شده است.
ریزگردهای موجود در هوا صدمات جبران ناپذیری را بر جسم و روان مردم منطقه گذاشته به طوری که انواع بیماری های جسمی و روحی را با خود به ارمغان آورده است.
سرعت وزش طوفان به ۷۰ کیلومتر رسیده است
کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: طوفان همراه با گردو غبار غلیظ در حال حاضر شمال سیستان و بلوچستان را دربرگرفته و سرعت آن به حدود 70 کیلومتر بر ساعت رسیده است.
علی ملاشاهی افزود: غلظت ذرات معلق در هوا دید افقی را در شهرستان زهک تا ۱۰۰ متر و در زابل تا هزار متر کاهش داده است.
وی با بیان اینکه وزش طوفان سبب کاهش دما در منطقه بین ۶ تا ۱۰ درجه شده است، تصریح کرد: در حالی که حد مجاز ذرات معلق در هوا ۱۵۰ میکرو گرم بر متر مکعب است اما در حال حاضر غلظت ذرات معلق در هوای سیستان به هزار و ۳۸۹ میکرو گرم بر متر مکعب رسیده است.
ملاشاهی با عنوان اینکه غلظت ذرات معلق در هوا ۱۰برابر حد مجاز و سه برابر حد بحرانی است، خاطرنشان کرد: وزش طوفان در منطقه سیستان تا پایان هفته ادامه خواهد داشت.
افراد از تردد غیرضروری خودداری کنند
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل عنوان کرد: در هنگام طوفان افراد از ماسک استفاده کنند و از تردد به جز موارد ضروری در هوای آزاد خودداری کنند.
جواد اکبری زاده به خبرنگار اوشیدا گفت: نوزادان، کودکان، نوجوانان، سالخوردگان، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و تنفسی از گروه های پر خطر و آسیب پذیر در مواجه با پدیده ریزگرد هستند.
وی افزود: افراد حتما از ماسک های مخصوص گرد و غبار که در داروخانه های سطح شهر موجود می باشند استفاده کنند و در صورتی که به این نوع ماسک ها دسترسی ندارند یک قطعه دستمال مرطوب را جلوی دهان و بینی خود قرار دهند.
مایعات و لبنیات در هنگام طوفان استفاده شود
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل خاطرنشان کرد: توصیه می شود افرادی که دارای بیماریهای قلبی، تنفسی و آسم یا دارای علایمی مانند تنگی نفس، سرفه، خس خس و درد قفسه سینه هستند، ضمن مصرف به موقع داروهای خود، اقدامات احتیاطی و پیشگیری کننده را جدی گرفته و در صورت تداوم یا تشدید علایم به پزشک و یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
اکبری زاده ادامه داد: پرهیز از مصرف غذاهای چرب، استفاده زیاد از مایعات و لبنیات کم چرب و شستشوی مکرر بینی و دهان و همچنین پوشش مناسب مواد غذایی آماده مصرف جهت جلوگیری و کاهش بروز عوارض ناشی از ریزگردها موثر هستند.
وی تاکید کرد: با توجه به کاهش میزان دید در هنگام بروز ریزگردها، لازم است از سفرهای غیر ضروری در این مواقع اجتناب شود و چنانچه بنا به ضرورت در جاده بوده و در حال رانندگی هستید، ضمن رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی با دقت و با سرعت مناسب رانندگی نموده و در صورت لزوم تا برطرف شدن شرایط حاد، اتومبیل را در نقطه امن متوقف کنند.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما