به گزارش صدای دانشجو به نقل از تبيان، بگذارید از مزایای ازدواج دانشجویی بگوییم و بعد سراغ معایب هر کدام از آنها برویم. اولین بحث مهم درباره ازدواج دانشجویی، شناخت و پیدا کردن همسر ایده آل در دانشگاه است. ازدواج دانشجویی این شانس را به شما میدهد که با کسی زندگی کنید که شرایط سنی مشابهی با شما دارد. در فضای اجتماعی نسبتا مشترکی با شما بوده و حتی شاید هم رشته شما باشد. هم رشته بودن به خودی خود زمینه اشتراک های زیادی را به وجود می آورد و شما را به بیان مشترک نزدیکتر میکند.
دانشجویان مدت زمان زیادی (حداقل دو سال) در کنار هم درس میخوانند و میتوانند بهتر و بیشتر ویژگیهای رفتاری، روانی و اخلاقی یکدیگر را ببینند و بشناسند. اما مشکل اینجاست که هر روز دیدن و رابطه داشتن با همدیگر، روابط عاطفی عمیقی میان دختر و پسر به وجود میآورد و باعث میشود دو طرف نتوانند به شناخت درست و دقیقی از فرد مقابل برسند.
در محیط دانشگاه، شما با طیف گستردهای از افراد روبرو هستید که ممکن است فرهنگ متفاوتی داشته باشند. از شهری آمده باشند که کیلومترها با شما فاصله دارد و به آداب و رسوم یا عقایدی پایبند باشند که بسیار با عقاید شما و خانوادهتان متفاوت است؛ بنابراین، توجه داشته باشید تا در انتخاب همسر آیندهتان در دانشگاه، صرفا به دلیل اشتراکاتی که در زندگی تحصیلی یا اجتماعیتان دارید، اقدام نکنید و به زمینههای رشدی، شهر محل سکونت و بستر خانوادگی فرد توجه داشته باشید.
یکی دیگر از مزیتهای ازدواج دانشجویی اين است که در این ازدواجها، توقعات کمتری از عروس و داماد وجود دارد و اگر در دوران دانشجوییتان ازدواج کنید به احتمال زیاد هم خانوادهها حمایتتان میکنند و هم کمتر کسی از شما توقع زیاد دارد.
از طرف دیگر، بسیار اتفاق افتاده كه برخی از افراد سودجو به بهانه ازدواج با فرد مقابل رابطه برقرار میكنند و بعد از ایجاد دوستی و رابطه عاطفی نه تنها رابطه به ازدواج ختم نمیشود، بلکه باعث ایجاد مشكلاتی مثل افت شدید تحصیلی، برقراری ارتباط های غیراخلاقی، ابتلا به بیماریها و اختلالات روانی مثل افسردگیهای حاد، اقدام به خودكشی و... هم میشود. به همه اینها اضافه کنید این که یک رابطه دانشجویی، ممکن است باعث شود همه دانشگاه شما دو نفر را مرتبط با هم بدانند و به این دلیل حتی با برهم خوردن رابطه شما با این فرد، پیشنهادهای دیگر ازدواجتان را از دست بدهید یا اگر پسر هستید، دختران دیگر به خاطر بی اعتمادی به شما، حاضر به برقراری رابطه جدی و منجر به ازدواج نشوند.
همچنين ازدواج در دوران دانشجویی، به شما کمک میکند زندگیتان را نظم دهید و زودتر به فکر آینده بیفتید. علاوه بر این، می تواند به سازگاری بیشتر شما با شرایط کمک کند. شما و همسرتان هر دو انگیزههای زیادی برای ساختن زندگی و جمع و جور کردن و به دست گرفتن کنترل شرایط را دارید و این شانسی است که در دوران دانشجویی بیشتر از همیشه به شما رو میکند.
به این نکتهها دقت کنید
ازدواج دانشجویی ظرافتهایی هم دارد که شاید بعضی اوقات معایب آن به حساب بیاید؛ بنابراین نباید از آن غافل باشید؛ ظرافت هایی که البته با کمی توجه، دقت، تلاش و صبوری میتوانید از آنها عبور کنید.
از آنجا که پسر دانشجو، سن کمی دارد و هنوز به عنوان یک نیروی کار وارد اجتماع نشده است، مشکلات مالی در این دوره بیشتر است و شما باید با قناعت و سادهزیستی بیشتری زندگی کنید. از آن گذشته، ممکن است پسر بعد از پایان تحصیل نتواند به سرعت کار با ثباتی پیدا کند و این مساله روی زندگیتان سایه بیندازد.
شما حتی اگر در دوران دانشجویی شاغل هم باشید، به احتمال زیاد این شغل نیمه وقت یا با حقوق کم است؛ بنابراین بعد از پایان تحصیل، در صدد پیدا کردن یک شغل بهتر و تمام وقت خواهید بود. پیدا کردن این شغل به معنی آن است که شما در شروع یک بحران جدید قرار دارید؛ بحران هویتیابی شغلی.
شما تازه فارغالتحصیلی هستید که هنوز به درستی نمیدانید چه شغلی دارید؟ چه تعریفی از جایگاه اجتماعیتان باید داشته باشید و چه چشماندازی برای آینده زندگیتان خواهید داشت. حتی نمیدانید از نظر مالی چقدر توانمند هستید و چطور باید حساب دخل و خرجتان را داشته باشید؛ بنابراین، این بحران که خیلیها در دوران تجرد آن را تجربه میکنند، برای شما در دوران تاهل اتفاق میافتد و طولانی شدن آن میتواند همسرتان را هم درگیر کند و روی روابط شما سایه بیندازد.
به هر حال اولین ویژگی یک مرد، توانایی اداره زندگی است و این امر محقق نمیشود مگر آن که شما تعریف درستی از هویت اجتماعی و شغلیتان داشته باشید؛ در واقع باید بگوییم که بلوغ اجتماعی و اقتصادی بیشتر پسرانی که در دوران دانشجویی ازدواج میکنند، برای آنها مرحله سختی خواهد بود و همسرشان باید بسیار صبور باشد. دیگران سختیهای این بلوغ را به تنهایی تحمل میکنند اما شما باید دو نفره تبعات آن را به دوش بکشید و مسلما به همدلی بیشتری نیاز دارید تا کم نیاورید و بتوانید سختیها را پشت سر بگذارید.
دیدگاه شما