به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،21 آبان سال 96 زمین لرزهای به بزرگی 7.3 ریشتراستان کرمانشاه و روستاهای آنها را لرزند، زلزله کرمانشاه را بزرگترین زلزله در غرب عنوان میکنند که وسعت زیادی را در برداشت و علیرغم اینکه زلزلههای بزرگی در کشور رخ داده است اما میزان تخریب این زلزله به مراتب بیشتر از زلزلههای دیگر بوده و حدود 9 شهرستان، 22 شهر و 1932 روستا تحت تاثیر این زلزله قرار گرفتند.
چهرهای خاص در پی زلزله در کرمانشاه حضور پررنگی را داشتند و هر کدام تلاش کردند که کمکی را به زلزلهزدگان داشته باشند که این بین میتوان به حضور چهرههای هنری، ورزشی، سیاسی و ... اشاره کرد.
اما با همه اقدامات خوب انجام شده برای حمایت از مردم این مناطق، متاسفانه برخی اتفاقات، خواسته یا ناخواسته باعث اجحاف در حق و حقوق مردم شده است به عنوان مثال هزینه خانههای ساخته شده در چند روستای دشت ذهاب دور از ذهن بوده و در این زمینه هنوز کسی در این بخش شفافسازی نکرده است.
دماغ سفید، تپه کبود، امام عباس و دار رشید روستاهای هستند که یکی از چهرههای معروف که اتفاقا در برنامه ماه عسل به مردم معرفی و تبلیغ شد، در این روستاها فعالیت دارد و فضای این روستا با سایر روستاها متفاوت است و بسیار امنیتی است و در واقع تردد در این روستا و صحبت با اهالی کمی سخت و دشوار است و اهالی از صحبت کردن هراس دارند.
با پیگیریها مشخص شد که 113 خانه در این روستاها ساخته شده است که 50 درصد از این خانهها توسط یکی از این چهرها ساخته میشود، برای هر خانه 45 میلیون تومان وام در نظر گرفته شده که البته میزان این وام در گذشته 35 میلیون تومان بوده که با افزایش قیمت مصالح این رقم به 45 میلیون تومان افزایش یافته است و 5 میلیون تومان نیز به صورت وام بلاعوض به خانوادهها پرداخت شده و مازاد هزینه ساخت خانهها توسط چهره مذکور پرداخت میشود اما مردم این روستا نسبت به فعالیت وی در این روستاها رضایت ندارند و ابهاماتی در مبلغ ساخت خانهها وجود دارد.
جالب اینکه این چهره، علاقهای به پاسخگویی به ابهامات ندارد و صرفا به صورت یکسویه اقدام به انتشار گزارشهایی در صفحه اینستاگرام خود میکند که البته چنین گزارشاتی برای متخصصین و کارشناسان حوزه ساخت و ساز، دارای ابهامات متعددی است! معمولا افرادی هم اقدام به طرح برخی سئوالات مبنایی در صفحه این چهره میکنند، "بلاک" میشوند و او تا به امروز حتی پاسخگوی خبرنگاران نیز نبوده است.
اما چیزی که در این بین وجود دارد، تفاوت قیمتهای خانههای ساخته شده در این روستا با سایر روستاهای همجوار است که از نظر مصالح و کیفیت مصالح یکسان هستند.
اینکه که بر اساس اظهارات مطرح شده قیمت تمام شده این خانهها قبل از افزایش هزینه و مصالح (70 تا 90 متری) 50 تا 55 میلیون تومان بوده و قیمت جدید آنها 85 تا 90 میلیون تومان اعلام شده و این در حالی است که مصالح ساخت این خانهها، ماههای گذشته و قبل از افزایش قیمتها تهیه شده است در صورتیکه آنچه به مردم گزارش میشود چیزی نزدیک به 150 میلیون تومان است که از نظر کارشناسان این حوزه که خانهها را از نزدیک دیدهاند بسیار غیرمنطقی بهنظر میرسد چرا که خانهها فاقد حیاط، محوطه بیرونی و در مواردی فاقد حمام، دستشویی و ... هستند و در ساخت این خانهها استفاده از کارگران بومی و خانوادها بدون دستمزد که القاعده با این شرایط باید هزینه ساخت خانهها کاهش یابد که نه تنها این اتفاق نیفتاده است بلکه هزینهها خانهها به مراتب افزایش یافته و به حدود دو برابر رسیده است!
البته گفتنی است اهالی خودشان حمام و دستشویی خانههای خود را میسازنند و جزء پروژه خیری نیست؛ این چهره پیمانکار برای دهیار نیز دو خانه ساخته شده است اما در مقابل هنوز کودکان یتیم زیادی هستند که در کانکس بسر میبرند!
در همین رابطه، امید قادری؛ مدیرکل بهزیستی کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با اشاره به آخرین وضعیت کمکهای اختصاص داده شده توسط سلبریتیها اظهار کرد: متاسفانه علیرغم اینکه ما از این افراد تشکر کردیم و از آنها خواستیم کمکهای جمعآوری شده را بر اساس لیستی که سازمان بهزیستی تهیه کرده بود، انجام دهند اما این موضوع مورد موافقت آنها قرار نگرفت.
قادری تصریح کرد: در زلزله کرمانشاه نزدیک به 140 معلول جسمی ـ حرکتی و نخاعی به تعداد معلولان تحت پوشش بهزیستی استان اضافه و 188 زن سرپرست جدید به جامعه هدف بهزیستی استان افزوده شد؛ متاسفانه هیچ یک از سلبریتیها نپذیرفتند که به افراد صدمه دیده که به جامعه هدف بهزیستی اضافه شدند، کمک کنند و هر کدام به صورت انفرادی ورود پیدا کردند و تا امروز یک مورد خانه ندیدهایم که برای مددجویان بهزیستی و حتی برای افراد خسارت دیده ساخته شود.
مدیرکل بهزیستی کرمانشاه ادامه داد: اگر قرار بود این افراد به نیازمندان واقعی کمک کنند، میتوانستند به جامعه هدف بهزیستی و کمیته امداد کمک کنند اما دیدیم که این اتفاق نیز نیفتاد اما علیرغم همه این موارد، سازمان بهزیستی توفیقات خوبی داشت و 2200 واحد مسکونی که در مناطق زلزلهزده تخریب شده بودند، 712 واحد را بازسازی و در اختیار جامعه هدف خود قرار داد.
وی ضمن اشاره به قیمت ساخت خانه برای زلزلهزدگان در کرمانشاه متذکر شد: در این زمینه قیمتهای نجومی عنوان شده که به نظر میرسد که برخی از سلبریتیها در این خصوص غلو کردند و به هیچ عنوان خبری از این قیمتها در روستاهای کرمانشاه نیست!
قادری در این زمینه توضیح داد: متاسفانه بهدلیل نبود نظارت بر ساخت و سازها، هر کدام از چهرهای خاص اقدام به اعلام "هزینههای غیرمتعارف" میکنند و کسی در این زمینه هنوز اظهارنظر شفافی را نداشته است که البته امیدواریم با این چهرهها برخورد شود.
اما کوزگر؛ معاون مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور نیز در این باره اظهار کرد: متاسفانه علیرغم پیگیریهای صورت گرفته، هنوز نتواستهایم در خصوص عدم جمعآوری کمکهای مردمی توسط اشخاص به جمعبندی برسیم.
وی تصریح کرد: بارها اعلام کردیم که مردم و خیرین کمکهای خود را به نهادهای خیریه و سازمانهای اعلام شده بدهند اما باز هم در این زمینه شاهد جمعآوری کمکها توسط سلبریتیها هستیم.
کوزگر یادآور شد: هنوز برخی از سلبریتیها و چهرههای خاص که در کرمانشاه اقدام به جمعآوری کمکهای مردمی کردند، میزان دقیق کمکهای مردمی را اعلام نکردهاند!
در پایان جای این سئوال جدی وجود دارد که آیا فعالیتهای شخصی با این حجم از مبالغ اهدایی مردم به یک چهره خاص نیاز به نظارت دقیق و تطبیق مبالغ هزینهکرد ادعایی با هزینههای واقعی ندارد؟ و آیا صرفاً اظهار واریزیها به حساب و خروج مبالغ از حساب و ارائه فیشهای بانکی توسط این چهرهها، میتواند به معنای شفافیت باشد و آیا تعیین تکلیف پولهایی که مردم نوعدوست کشورمان بهدلیل اطمینان به دست سلبریتیها سپردهاند نیازمند حسابرسی دقیق و موشکافانه ندارد؟!
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
دیدگاه شما