به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،کاهش عمر باتری موبایل و یا بکلی خراب شدن آنها یکی از مسائلی محسوب میشود که اغلب افراد تلاش میکنند تا از رخ دادن آن جلوگیری کنند، اما چطور این اتفاق ممکن میشود؟
عمر باتریهای موبایل
امروزه بیشتر کاربران با تکنولوژی باتریهای لیتیوم یونی بهخوبی آشنایی دارند، اما هنوز هم تعدادی از عادات قدیمی و افسانهها پابرجا ماندهاند!
هرچند بیشتر این کارها در میانمدت تأثیر زیادی بر عمر باتری ندارند، اما از آنجایی که گوشیهای امروزی از باتریهای قابل تعویض بهره نمیبرند، پس بهتر است با رعایت نکات ساده تا آنجایی که میتوانیم از باتریهای اصلی گوشیهای خود بهره ببریم.
موارد مختلف بسیار زیادی در عمر باتریها تاثیر دارند. گوشیهای هوشمند نازکتر (باتری کوچکتری دارند)، صفحههای خیلی روشن، پردازشگرهای سریع و برنامههایی که در پس زمینه اجرا میشوند همه و همه در کم شدن عمر باتری تاثیر دارند.
گرما؛ دشمن باتری
برای افزایش عمر باتری باید مراقب گرم شدن آن باشید. همانند ولتاژ بالا، دمای بالا هم میتواند تأثیر زیادی در کاهش شارژ و عمر باتری داشته باشد. اگر یک باتری همواره بین دمای ۲۵ تا ۳۰ درجهی سانتیگراد قرار داشته باشد، بعد از یک سال استفاده از ۸۰ درصد ظرفیت اولیه بهره میبرد.
اگر از روش شارژهای جزئی استفاده شود، این ظرفیت از این هم بیشتر خواهد بود. اگر در اکثر اوقات دمای آن حدود ۴۰ درجه سانتیگراد باشد، پس از یک سال استفاده ظرفیت باتری حدود ۶۵ درصد ظرفیت اولیهاش خواهد بود.
اگر یک باتری عمدتا در وضعیت شارژ ۱۰۰ درصدی قرار داشته باشد و در عین حال در محیط گرمی هم باشد، پس بدترین وضعیت ممکن برای باتری محقق شده است. به همین خاطر گوشی را در حین شارژ شبانه در زیر بالشت نگذارید یا در روزهای گرم گوشی را در داخل داشبورد ماشین به حال خود رها نکنید.
یکی دیگر از مواردی که منجر به کاهش عمر باتری میشود، فناوری شارژ سریع است. در این فناوری، ولتاژ بالایی وارد باتری میشود که این موضوع دمای باتری را افزایش میدهد. به همین خاطر اگر گوشی شما از این فناوری پشتیبانی میکند، بهتر است برای افزایش عمر باتری فقط ۱۵ تا ۲۰ دقیقه گوشی را به شارژر وصل کنید، زیرا در طی این مدت گرمای زیادی ایجاد نمیشود و آسیبی به باتری نمیرسد.
شارژ باتری را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد نگهدارید
یکی از افسانههای پرطرفدار مربوط به شارژ باتری از این قرار است که گفته میشود برای پاک کردن «حافظهی باتری»، ابتدا باید شارژ آن کاملا خالی شود و سپس برای شارژ به برق وصل شود. این موضوع که برای دوران باتریهای اسیدی صدق میکرد، ارتباطی به باتریهای لیتیوم یونی امروزی ندارد و در ضمن چنین روشی برای شارژ باتریهای مدرن اصلا توصیه نمیشود.
در همین زمینه، کارشناسان توصیه میکنند که برای شارژ باتری گجت خود از روش شارژ جزئی بهره ببرید که منجر به افزایش عمر آن هم میشود. با توجه به مباحث مربوط به ولتاژ و تأثیر آن بر عمر باتری، گفته میشود همواره شارژ باتری را بین ۳۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید، زیرا چنین کاری تأثیر زیادی در افزایش عمر باتری دارد. روی هم رفته، به جای اینکه با یکبار شارژ انرژی باتری را به ۱۰۰ درصد برسانید، بهتر است با بهرهگیری از شارژهای جزئی همواره شارژ باتری را در حوالی ۳۰ تا ۸۰ درصد نگه دارید.
[با این کارها باتری گوشی خود را از مرگ نجات دهید!]
از شارژ کردن طولانیمدت باتری خودداری کنید
شارژهای شبانه یا طولانیمدت، یکی از عادات شایع محسوب میشود، ولی به دلایل متعددی انجام آن توصیه نمیشود. اول از همه چنین کاری منجر به تشکیل ورقههای فلز لیتیوم در محل قطب مثبت باتری میشود که در طولانی مدت میتواند عملکرد باتری و کل سیستم را دچار اختلال کند.
در ضمن باید به گرمای ایجاد شده هم اشاره کنیم که برای باتری بسیار مضر است. بهصورت ایدئال، زمانی که شارژ باتری به ۱۰۰ درصد میرسد، سیستم باید فرایند شارژ را بهطور کامل قطع کند و فقط هر از گاهی میزان شارژ را دوباره بررسی کند تا اگر میزان شارژ کاهش یافته بود، دوباره به ۱۰۰ درصد برسد.
اگر هم بعد از رسیدن شارژ به ۱۰۰ درصد هنوز جریان برق روانهی باتری میشود، این جریان باید بسیار کم و جزئی باشد.
طبق بررسیهای انجام شده در زمینهی افزایش عمر باتری، بیشتر گوشیها بعد از رسیدن شارژ ۱۰۰ درصدی باز هم حدود نیم آمپر برق دریافت میکنند.
در بیشتر موارد، خاموش کردن گوشی هم تأثیری در این فرایند ندارد و بیشتر گوشیها بعد از رسیدن به شارژ کامل ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیآمپر برق دریافت میکنند.
یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشته باشیم، شارژ و مصرف زیاد همزمان است؛ مانند مواقعی که گوشی در حال شارژ است، ولی همزمان مشغول تماشای ویدیو یا انجام بازی هم هستیم.
چنین کاری چرخهی شارژ را مختل میکند و زمانی هم که باتری کاملا شارژ شده، ولی هنوز به برق وصل است، موجب اختلال ولتاژ و در ضمن داغ شدن باتری میشود.
بهترین راه برای رهایی از این وضعیت، عدم استفاده از گوشی در حین شارژ شدن (یا خاموش کردن آن) یا انجام کارهای سبک با آن است. با این کار فشار زیادی به گوشی وارد نمیشود و اختلالی هم در چرخههای شارژ به وجود نمیآید.
خاموش کردن وایفای و داده تلفن همراه
وایفای و داده تلفن همراه را هرگاه که استفاده نمیکنید خاموش کنید. این شبکهها بسیار فعال بوده و مقدار زیادی از شارژ باتری را مصرف میکنند.
خاموش کردن آنها میتواند به افزایش عمر باتری کمک کند.
همچنین شما میتواند از حالت هواپیما هم استفاده کنید تا تمام شبکههای موجود را قطع کنید (از جمله پیامها و تماسها). البته هنگامی که تلفن شما در حالت هواپیما است شما میتوانید از وایفای استفاده کنید.
در ضمن باید بدانید که داده تلفن همراه مصرف خیلی بیشتری از باتری دارد تا وایفای. پس هروقت که برایتان ممکن بود از وایفای استفاده کنید.
خاموش کردن NFC، Bluetooth، Location
باید بدانید؛ خاموش کردن این سرویسها بسیار تاثیر گذار است و به عمر مفید باتری میافزاید.
اگر از نرمافزار جهتیابی خاصی استفاده نمیکنید و نیازی به دسترسی Location ندارید بهتر است که این گزینه را خاموش کنید و تا وقتی که به آن نیاز پیدا نکرده اید آن را روشن نکنید.
یک نکتهی مهم که باید در اینجا گفت این است که دستیار Google نیز مقداری از باتری را مصرف میکند شما با غیرفعال کردن آن نیز میتواند بخش خوبی از شارژ خود را ذخیره کنید.
تنظیمات صفحه نمایش
دقت کنید که صفحه نمایش گوشی شما بیش از حد روشن نباشد. معمولاً روشنایی خودکار صفحه نمایش بیش از حد روشن است، اندکی نور صفحه را کم کنید هم چشم هایتان و هم باتری گوشیتان راحت میشوند. نکته حائز اهمیت دیگر این است که مدت زمان خاموش شدن خودکار صفحه را کمتر کنید.
اندکی ساکت کردن گوشی همراه!
اگر تلفن همراه شما همواره در حال ویبره رفتن و یا دریافت نوتیفیکیشن است منطقی است که باتری کمی داشته باشد.
ویبره زیاد نه تنها از عمر باتری کم میکند بلکه کمی هم آزار دهنده است. گوشی یک موتور کوچک برای ویبره رفتن دارد که همانطور که حدس میزنید از انرژی باتری استفاده میکند.
بهتر است اندکی شدت ویبره گوشی خودتان را کم کنید و همچنین نوتیفیکیشنهای برنامههای غیر ضروری را ببندید.
اختیار برنامههای گوشی خود را به دست بگیرید
برنامهنویسها تلاش زیادی میکنند تا برنامههای آنها به طور کامل اجرا شود. سعی کنید اپلیکیشنهای خود را به روز نگه دارید تا همواره بهترین شکل آنها در حال اجرا باشد.
میتوانید آپدیت اتوماتیک هنگام استفاده از وایفای را فعال کنید تا از دادههای همراه شما استفاده کمتری شود.
دقت کنید که وقتی از نرمافزاری استفاده نمیکنید آن را ببندید؛ و البته فعالیت در پس زمینه را برای نرم افزارهای غیر ضروری محدود کنید.
خرید پاور بانک
این گزینه به عنوان آخرین گزینه یکی از سادهترین راههای افزایش باتری گوشی همراهتان است. شما میتوانید با خرید یک پاوربانک معمولی بین ۲ تا سه بار گوشی همراه خود را شارژ کنید و نگران تمام شدن شارژ آن هنگام استفاده از آن نباشید.
منبع: میزان
انتهای پیام/
دیدگاه شما