مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 27. مهر 1399 - 13:31   |   کد مطلب: 24204
طبق اعلام سال گذشته وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح ماهواره علمی پژوهشی طلوع به زودی با موشک‌های ماهواره‌بر بومی پرتاب خواهد شد، اما هنوز خبری نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،ماهواره طلوع، نخستین ماهواره سنجش از راه دور ایران است که در ۱۴ بهمن ۱۳۸۸ روز ملی فناوری ماهواره‌ای رونمایی شد. این ماهواره بیشتر به عنوان ماهواره هواشناسی معرفی شده است.
ماهواره طلوع که توسط متخصصین صنایع شرکت الکترونیک وزارت دفاع طراحی و ساخته شده، با ماهواره‌بر سیمرغ قابل پرتاب است که از ویژگی‌های مهم آن می‌توان به قابلیت تصویر برداری، کنترل وضعیت، مکانیزم و سلول‌های خورشیدی اشاره کرد.
ماموریت اصلی این ماهواره، تصویربرداری تک طیفی با قابلیت تفکیک‌پذیری ۵۰ متری زمین، ذخیره و یا انتقال و مخابره کردن تصاویر به ایستگاه‌های زمینی است. این ماهواره با ارتباط برقرار کردن با ایستگاه فضایی‌ای که روی زمین قرار گرفته شده، به صورت تله‌متری، ردگیری و فرمان و مرکز کنترل فرمان قابلیت تبادل داده‌های پایش و کنترل ماهواره را دارد.
جدا از این بحث‌ها ماهواره طلوع را می‌توان یک ماهواره علمی پژوهشی نامید، چراکه با داشتن قابلیت تصویربرداری با وضوح بالا می‌توان از آن در عناوین مختلف نظیر نقشه‌برداری‌هایی با وضوح بالا و بزرگ از یک منطقه، مطالعه و بررسی حوضچه‌های آبی و دریا، مشاهده و ارزیابی تخریب منابع انسانی، بررسی علوم کشاورزی، مراتع، جنگل‌ها و حتی مشاهده پوشش ابرها، پراکندگی انسانی و ارزیابی بلایای طبیعی و میزان تخریب آن دریک منطقه مانند هشدار در کمین بودن سیل، زلزله، فوران یک آتشفشان آتش‌سوزی بهره برد.
مدار ماهواره طلوع از نوع ارتفاع پایین و ارتفاع مدار آن بیش از ۵۰۰ کیلومتر است و دو سال عمر مفید برای آن پیش‌بینی می‌شود. جرم این ماهواره ۱۰۰ کیلو و ابعاد این سازه ۶ ضلعی به عرض ۸۶ و ارتفاع ۱۰۰ سانتی‌متر است.
یک سال پیش، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح اعلام کرد که به زودی با استفاده از موشک‌های ماهواره‌بر بومی، ماهواره طلوع را در مدار قرار خواهیم داد، اما هنوز زمان مشخصی برای آن تعیین نشده است.

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار