به گزارش صدای دانشجو به نقل از«ندای انقلاب»، همزمان با اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که بدنبال خود فعالیت ۴ ماهه سازمانهای وابسته به این ارگان بین المللی را به همراه خواهد داشت، برخی سازمان های حقوق بشری غرب با فشار کانادا اقدام به انتشار بیانیه های ضد ایرانی کرده اند.
به طوریکه اخیرا دو سازمان عفو بینالملل و دیدبان حقوق بشر ، در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاهها ، به ابراز نگرانی از وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته اند.
این دو نهاد غربی در بخشی از بیانیه ی خود مدعی شده اند« اقدامات ایران باعث «ایجاد فضای ترس» و «پسرفت تحصیلی» در ایران خواهد شد».
این نگرانی که با رفتار غرب در طرح درخواست تعطیلی تمامی پژوهش های مرتبط با دانش هسته ای در ایران همخوانی ندارد باعث شده تا بسیاری از فعالان دانشجویی نسبت به صداقت طراحان چنین بیانیه ای دچار تردید شوند.
این دو نهاد مدعی حقوق بشر با ابراز نگرانی از اجرای طرح «اسلامیسازی دانشگاهها » مدعی شده اند این اقدام وزارت علوم ایران «باعث پسرفت کیفیت تحصیلی در ایران» خواهد شد!
به گفته منابع مطلع، مواضع اخیر دو سازمان مدعی حقوق بشر تحت فشار دولت کانادا گرفته شده است. چندی پیش نیز هوشنگ حسنیاری استاد روابط بینالملل دانشگاههای کانادا در گفتگو با شبکه بی بی سی گفته بود «قطع رابطه دیپلماتیک کانادا با ایران، میتواند دست کانادا را برای تصویب قطعنامههای بیشتر علیه ایران در شورای حقوق بشر بازتر کند»
دولت کانادا، هر سال در قالب کمیته های مجمع عمومی سازمان ملل (کمیتۀ مخصوص مربوط به حقوق بشر) و نیز در مجمع عمومی، بانی اصلی قطعنامه هائی در طرح اتهام «نقض حقوق بشر در ایران» بوده است.
قطعنامه هایی که به اذعان بهمن آقایی دیبا، کارشناس مسائل حقوق بین الملل در آمریکا، تنها توسط خود کانادا اجرایی می شود « اقدام کشوری مثل کانادا با استناد به مطالبی چون نقض حقوق بشر، در مورد تعلیق روابط خود با رژیم ایران، گویای آن است که این گونه قطعنامه ها به نتایجی هم می رسند!»
دیدگاه شما