مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 15. آذر 1391 - 15:49   |   کد مطلب: 4549
گزارش کامل تجمع دانشجویان مقابل مجلس؛
دانشجویان:مشخص است که قدرت به جمع محدودی محدود خواهد شد
تجمع جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های تهران که صبح امروز در اعتراض به تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات مقابل مجلس صورت گرفته بود با صدور بیانیه ای به پایان رسید.
دانشجویان:مشخص است که قدرت به جمع محدودی محدود خواهد شد

به گزارش صدای دانشجو به نقل از«خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در این تجمع که  به دعوت جنبش عدالتخواه دانشجویی در مقابل مجلس برگزار شد

به میزبانی اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی در اعتراض به طرح اصلاح قانون انتخابات مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شد؛ دانشجویان دست‌ نوشته‌هایی با عناوین «چند می‌گیری امضا کنی»، «رئیس‌جمهور وام‌دار کجا دارد استقلال»، «خواهان تغییر اصلاحیه ماده 35 هستیم»، «اصلاحیه ماده 35 مساوی با عدم ورود کاندیدای مستقل»، «امضای مساوی با پول»، «با اصلاح قانون موافقیم، با فساد قانون خیر»‌‌ و... ، اعتراض خود را نسبت به تصویب طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس شورای اسلامی اعلام کردند.

خوچگی دبیر تشکیلات جنبش عدالت خواه دانشجویی که در این تجمع حضور داشت، با بیان اینکه ماده 35 با قانون اساسی مغایرت دارد، اظهار داشت: دانشجویان می‌خواهند ماده 35 و تبصره‌های آن لغو شود و ما به هیچ وجه موافق اصلاح آن نیستیم.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب بارها در انتخابات مجلس تأکید کردند که نماینده‌های مجلس نباید به حلقه‌های قدرت و ثروت وصل باشند. ولی مشاهد می‌شود که در طرح قانون اصلاح انتخابات این موضوع در نظر گرفته نشده است.

این فعال دانشجویی ادامه داد: در طرح اصلاح قانون انتخابات آمده است که کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری باید از 100 نماینده مجلس امضا بگیرند و سؤال ما دانشجویان این است که نماینده مجلس چه شأنی دارد و به نظر ما باعث می‌شود زمینه لابی‌گری‌های سیاسی زیاد شود. در این صورت مشخص است که قدرت به جمع محدودی محدود خواهد شد.

دبیر تشکیلات جنبش عدالت‌خواه دانشجویی با اشاره به عدم تصویب اصل 8 در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: تقریبا 30 سال است که اصل مربوط به امر به معروف و نهی از منکر در مجلس تصویب نشده است ولی قانون احزاب سریعا در مجلس تصویب می‌شود.

اما در این میان کاظم جلالی از موافقین این طرح با حضور در  جمع دانشجویانی گفت: نمایندگان ماده 35 طرح اصلاح قانون انتخابات را تصویب نکردند.

وی در جمع دانشجویان اظهار کرد: ماده 35 صرفا یک مصوبه کمیسیون است و بر اساس مذاکرات آقای لاریجانی با شورای نگهبان تشخیص داده شد که این ماده مغایر قانون اساسی است و به احتمال بسیار زیاد رای نخواهد آورد و این دغدغه شما درباره ماده 35 رفع‌شدنی است.

جلالی خطاب به دانشجویان معترض گفت: اگر شما اعتراض دارید، از طرف خودتان این اعتراض را مطرح کنید و نه از طرف ملت ایران؛ چراکه نمایندگانی که در این مجلس حضور دارند نیز نمایندگان همین مردمند.
وی خاطرنشان کرد: در اصلاح قانون انتخابات، نمایندگان به هیچ وجه به دنبال احقاق منافع طیف خاصی نیستند و تنها ایرادی که شما می‌توانید به این اصلاحیه وارد کنید ماده 35 است و من تاکید می‌کنم که به هیچ وجه در این اصلاحیه، نمایندگان به دنبال تامین منافع عده‌ای نیستند و اینکه شما نمایندگان خود را متهم به باند‌بازی کنید، خوب نیست.

جلالی در پاسخ به اعتراض دانشجویان به ماده 35 مبنی بر اینکه اگر این ماده تصویب شود چه خواهد شد؟، اظهار کرد: اینقدر جوش نزنید، تصویب نمی‌شود.

وی افزود: آنچه شما می‌گویید در این قانون وجود ندارد. آقای لاریجانی هم به این نتیجه رسیده است که این ماده خلاف قانون است.

در ادامه این تجمع، مهدی کوچک‌زاده نیز به جمع دانشجویان معترض آمد و با اشاره دست خود به کاظم جلالی گفت: تریبون مجلس به امثال این آقایان اختصاص دارد. این آقایان به جای حل مشکلات، به دنبال دامن زدن به مشکلات هستند.

وی همچنین، از روی برگه‌هایی که در دست گرفته بود به سخنرانی در جمع دانشجویان پرداخت و اظهار کرد: این روزها طرح اصلاح قانون که در کمیسیون 9 نفره شوراها و با عضویت رییس و نایب رییس مجلس و عضویت یک عضو همیشه در مرخصی در کمیسیون شوراها تصویب شده در واقع تنها توسط یک کمیسیون شش نفره تصویب شده است.

کوچک‌زاده افزود: این طرح در کمیسیون فرهنگی رد شد و کمیسیون 29 نفره امنیت از اظهارنظر درباره آن باز ماند و با رای فراکسیون به‌اصطلاح اصولگرایان رهروان ولایت، اصل به اصل قانون اساسی در نوردیده شد در حالی که اقلیت مجلس و سخنگوی شورای نگهبان بارها به تضادهای آن با قانون اساسی اشاره کردند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شیرینی انتخابات دهم ریاست‌جمهوری که به لحاظ درصد شرکت‌کنندگان نقطه‌ افتخارآمیزی در تاریخ جمهوری اسلامی به ثبت رساند، به دلیل بغض و کینه استکبار و ایادی آن در داخل به کام ملت تلخ شد اما امروز کسانی که این قانون را در مجلس پیشنهاد داده‌اند، پاسخی ندارند درباره اینکه چرا تمام عیوبی را که در عرصه انتخابات وجود دارد متوجه مردم،‌ ناظران و مجریان می‌دانند؟

وی ادامه داد:‌ در این قانون در کار ناظران دخالت و حق شورای نگهبان نیز محدود شده و از سوی دیگر، دخالت قوه قضاییه و قوه مقننه تشدید شده است. اگر کسانی که به این طرح رای دادند راست می‌گفتند، باید جواب این پرسش‌ها را می‌دادند که چرا قانونی نمی‌نویسند که اگر کسی پیش از اعلام نتایج خود را پیروز انتخابات معرفی کرد با او چگونه برخورد شود؟

کوچک‌زاده با بیان اینکه "چرا به این سوال که اگر کسی به دروغ خود را نخست‌وزیر امام خواند تکلیف او چه خواهد بود؟"، افزود: چرا معلوم نمی‌کنند اگر کسی در ایام تبلیغات وعده حذف یا محدود کردن اختیارات ولی را داد و مردم را تشویق به آمدن به خیابان‌ها کرد با او چه باید کرد؟ با کسی که رای نیاورد و مردم را به اردوکشی در خیابان‌ها مشغول کرد چگونه باید برخورد شود؟

وی تاکید کرد:‌ گمان من این است که این قانون و پیشنهاد این طرح برای آرامش دل فتنه‌گران منفور و ساکتین فتنه پیشنهاد شده است، هرچند جمع کثیری از نمایندگان نیز بدون توجه به عمق آن با آن همراهی کردند.

کوچک‌زاده در پایان اظهار کرد: فکر می‌کنم پیشنهاد دهندگان این قانون، دانسته یا ندانسته، درصدد اعمال دیکتاتوری در کشورند.

علیرضا منادی و زهره طبیب‌زاده نیز دو تن دیگر از نمایندگان مجلس بودند که در این تجمع در میان دانشجویان حاضر شدند.

در پایان این تجمع، دانشجویان با قرائت بیانیه‌ای (اینجــا) به تجمع خود درباره اصلاح قانون انتخابات در مقابل مجلس پایان دادند.

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار