«احمد الشریفی» کارشناس مسائل راهبردی در این رابطه اظهارداشت: اتحادیه اروپا به شیوههای مختلف در تلاش است تاجای پایی برای خود در خاومیانه فراهم کند و پیش از این نیز شاهد دخالت فرانسه در لیبی بوده و اکنون نیز به دخالت در مالی برخاسته است.
وی تصریح کرد: اتحادیه اروپا به دلیل تامین منابع انرژی مورد نیاز خود و نیز تقویت حضور سیاسی، در تلاش برای دخالت در منطقه خاورمیانه است و در همین راستا تلاش دارد در سوریه نیز نقشی داشته باشد و این اقدام در واقع جزء جدایی ناپذیر نقشه آمریکا است.
الشریفی، از مخالفان سوریه به عنوان ابزاری برای تجزیه سوریه تحت عنوان خاورمیانه جدید یاد کرده و گفت: در همین راستا امروز شاهد اختلافات طایفهای در عراق و لبنان هستیم تا جایی که اتحادیه اروپا به منظور اجرای برنامههای خود، در هر کشوری مزدورانی را فراهم آورده و در عراق نیز حتی برخی چهره های سیاسی در خدمت این برنامه قرار گرفته اند.
«جمالالبطیخ» از نمایندگان پارلمان عراق و رئیس فراکسیون العراقیه ملی نیز به خبرنگار ما گفت: تصمیم اتحادیه اروپا به مجهز کردن مخالفان سوریه به زره پوش ها منجر به شدت بخشیدن تخریب کشتار در این کشور می شود.
اتحادیه اروپا بدنبال تسلیم سوریه به تروریستها است
وی گفت: مخالفان سوریه اکنون برای پایان بحران این کشور با نظام حاکم آن گفتگو میکنند اما اروپا بدنبال کمک تسلیحاتی به مخالفان است، اقدامی که دخالت آشکار در مسائل داخلی سوریه به شمار می آید و به مثابه تلاش برای شدت بخشیدن به ناآرامیهای آن است.
وی گفت: اتحادیه اروپا در تلاش برای سرنگونی نظام حاکم سوریه و تسلیم آن به تروریستها است و این اقدام بر عراق، لبنان و اردن نیز تاثیر منفی برجا خواهد گذاشت.
«جمعة العطوانی» سیاستمدار عراقی نیز اظهارداشت: خبر کمک تسلیحاتی به مخالفان سوری به خوبی بیانگر سیاست حمایت نظامی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا است آن هم در حالی که آنان در سالهای گذشته دولت ها و ملت های جهان را به دمکراسی دعوت می کردند در حالی که غیر واقعی بودن این شعارها ثابت شده و دمکراسی مورد نظر غرب فقط در کشورهای غربی محدود مانده است.
وی در توضیح این مطلب افزود: غرب فقط بدنبال این است کشورهایی که از آن تحت عنوان جهان سوم یاد می کند و ملت های خاورمیانه همواره درگیر اختلافات طایفه ای باشند.
العطوانی تصریح کرد: تلاش اتحادیه اروپا برای کمک تسلیحاتی به مخالفان سوریه نشان می دهد که غرب متقاعد شده که نظام سوریه قوی و پابرجا است از همین رو بدنبال شکل دهی گروههای مسلح و عملیات تروریستی و اختلافات طایفه ای است تا از این طریق بتواند نظام حاکم در سوریه را سرنگون سازد.
وی تاکید کرد: اوضاع سوریه بر اوضاع عراق و ترکیه که حامی ارتش آزاد و گروهک تروریستی جبهه النصره است ونیز سایر کشورهای منطقه تاثیر خواهد گذاشت زیرا سرنگونی نظام سوریه و جنبش کردها در آنجا به مثابه پیامی به حزب کارگران کردستان ترکیه و فراهم کردن فرصتی برای تکاپو در جنوب این کشور به منظور تعیین سرنوشت خود است.
العطوانی یادآور شد که تعدادی از شهرهای عراق که با سوریه مرز طولانی دارند، اکنون با پدیده تروریسم روبه رو هستند.
کمک تسلیحاتی به مخالفان، تصمیمی نسنجیده است
«قاسم الاعرجی» عضو کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری فارساظهارداشت: تصمیم اتحادیه اروپا به کمک تسلیحاتی به مخالفان سوری، نسنجیده بوده و به نفع ملت سوریه و کشورها و ملت های منطقه نیست زیرا شدت بخشیدن به کشتار بین سوری ها را بدنبال خواهد داشت.
وی تاکید کرد: اگر اتحادیه اروپا بدنبال پایان کمشکش و ناآرامی در سوریه است باید همه طرفها را به گفتگو با یکدیگر دعوت کند نه اینکه به کمک تسیلحاتی اشاره داشته باشد.
آمریکا در تلاش است سوری را به جان هم بیندازد
الاعرجی، افراد مسلح در سوریه را از اعضای القاعده تندروهای افراسی دانست و تصریح کرد: اتحادیه اروپا از این موضع آگاه است اما اکنون بدنبال همان هدفی است که آمریکا در بمباران افغانستان بدنبال آن بود وبه عبارت دیگر آمریکا کوشید القاعده و گروههای شبیه آن را در نقاط مختلف خاورمیانه مستقر سازد و امروز نیز تلاش دارد سوری ها را به جان هم بیندازد اقدامی که تنها بازنده آن ملت سوریه خواهد بود.
وی در مورد فشار آمریکا و اسرائیل برای جلوگیری از راه حل ابتکاری عراق و ایران برای حل بحران سوریه گفت: برخی کشورهای منطقه خلیج فارس و نیز ترکیه و سپس آمریکا و اسرائیل در تلاش هستند پیشنهاد ایران و عراق برای حل اختلافات در سوریه را ناکام بگذارند.
الاعرجی تاکید کرد: ایران به خوبی می داند که تنها کسی که از اوضاع جاری سوریه زیان می بیند، ملت آن است از همین رو تلاش دارد که بحران این کشور از طریق گفتگو حل و فصل شود اما آمریکا -«شیطان بزرگ»- همواره در تلاش برای مانع تراشی و ناکام گذاشتن هرگونه پیشنهادی برای حل بحران سوریه و جلوگیری از کشتار و خونریزی در آن بوده است.
«حامد المطلک» از نمایندگان فراکسیون العراقیه نیز در گفتگو با خبرنگار فارس افزود: راه حل بحران سوریه، جمع کردن تمام گروهها سر میز مذاکره است اما وجود سلاح در این کشور، خشونت و کشتار بیش از پیش را بدنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به مرزهای طولانی عراق با سوریه، اظهارداشت: امنیت عراق به دست عراقی ها است و در صورتی که دولت و نیروهای سیاسی بتوانند وحدت ملی را تقویت کرده و دولت به مردم نزدیک باشد، ملت عراق از خود محافظت خواهد کرد.
دیدگاه شما