وی با اشاره به اینکه کاهش تقاضا برای خرید ارز در ماه مبارک رمضان به صورت دوره ای اتفاق غیرمنتظره ای نیست، اظهار داشت: البته این مسئله در کنار کندی اختصاص ارز از سوی بانکهای محلی به افت روند مبادلات تجاری منتهی شده بود و مسلما این درنگ در انجام فرایندهای تجارت بین المللی نیز در نهایت به کاهش تقاضای دلار در بازار آزاد منجر می شود و شاید دلیل توقف دلار در ده روز گذشته بر مدار حدود 3150 تومان نیز تجمیع همه این مساله باشد.
رئیس مجمع واردات اضافه کرد: اما روز شنبه افزایش نرخ دلار بی تاثیر از اخبار مربوط به تشدید تحریم ها نبوده است. البته در کنار این موضوع خبر مربوط به ترخیص کالای اساسی و دارو توسط واردکنندگان تنها با سپردن تعهد بابت بازپرداخت مابه التفاوت ارز که هفته گذشته از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد نیز بر تقاضای بازار ارز تاثیر گذار است.
وی ادامه داد: نکته قابل تامل آن که در چنین شرایطی معمولا صرافی ها از فروش ارز سرباز می زنند و همچنان انتظار افزایش قیمت را دارند و این موضوع نیز به خودی خود به تب قیمت در بازار دلار دامن می زند.
برخوردار در پایان افزود: ما در روزهای گذشته شاهد عقب نشینی غرب در خصوص تحریم بانک ملت و برخی بانکهای دیگر از جمله صادرات بودیم. اینها نشانه های مثبتی از بهبود فضای تراکنشهای بین المللی و پولی است که ان شاء الله با تدبیر دولت یازدهم شاهد بهبود ارزش ریال نیز به مرور خواهیم بود. البته نباید فراموش کنیم که پایان ماه مبارک رمضان و آغاز مبادلات تجاری و مسافرتها می تواند بازار صرافی ها را تحریک کرده و منحنی نرخ دلار را صعودی نگه دارد.
دیدگاه شما