پایگاه اطلاع رسانی صدای دانشجوبه نقل از ایسنا، مجتبی صدیقی در مراسم تقدیر از دانشجویان نمونه سال تحصیلی 92-93 با بیان اینکه انتخاب دانشجویان نمونه یکی از وظایف سازمان امور دانشجویان است گفت: انتخاب دانشجویان نمونه در گذشته روالی داشته است که ما تصمیم بر اعمال تغییراتی در فرایند انتخاب دانشجویان نمونه داریم.
وی در مورد نحوه انتخاب دانشجویان نمونه در گذشته توضیح داد: انتخاب دانشجویان نمونه در گذشته بر مبنای خود اظهاری دانشجویان بود. یعنی هر دانشجو میتوانست وارد سایت انتخاب دانشجویان نمونه شود و شرایط، مشخصات و ویژگیهای خود را وارد کند و سرانجام کار توسط وزارتخانه به صورت متمرکز دنبال میشد. انتخابات دانشجویان نمونه سال 92-93 توسط مسئولین دوره قبل و به همین روال انجام شد.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه انتخاب دانشجوی نمونه به شیوه مذکور دارای اشکالاتی بود، افزود: ایراد شیوه مذکور این بود که حضور دانشگاههای بزرگ و اصلی کمرنگ بود و دانشگاههای بزرگ کمتر در این پروسه شرکت میکردند. البته این امر که دانشجویان نمونه از دور افتاده ترین دانشگاههای کشور باشند، مطلوب است، اما بنا این بود که بهترینها از نظر کیفی حضور داشته باشند. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که از دانشگاههای بزرگ بخواهیم بیشتر دخالت کنند.
صدیقی ادامه داد: بنابراین این فرایند در دو مرحله انجام خواهد گرفت. مرحله اول این است که ابتدا دانشجویان نمونه در دانشگاههایی که در آن تحصیل میکنند به عنوان دانشجوی نمونه انتخاب و به وزارتخانه معرفی شوند و بعد دانشجویان نمونهای که به وزارتخانهها معرفی شدهاند با یکدیگر رقابت کنند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه فعلا آیین نامه انتخاب دانشجویان نمونه به دانشگاهها واگذار شده است، اظهار کرد: دانشگاهها باید به دانشجویان امتیاز آموزشی، پژوهشی و فرهنگی بدهند و دانشجویان خود را بر مبنای این امتیازات به وزارتخانه معرفی کنند.
شرکت 58 دانشگاه در حوزه وزارت علوم در فرایند انتخاب دانشجویان نمونه
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در ادامه با بیان اینکه 58 دانشگاه در حوزه وزارت علوم در فرایند انتخاب دانشجوی نمونه شرکت کردهاند، اظهار کرد: این 58 دانشگاه 132 نفر را به عنوان دانشجویان نمونه انتخاب کردند که برای بررسی شرایط این دانشجویان هیئت داوران که متشکل از اساتید صاحب نام است، تشکیل شد.
انتخاب 60 نفر به عنوان دانشجویان نمونه
صدیقی با انتخاب 60 نفر به عنوان دانشجویان نمونه کشور خبر داد و گفت: در نهایت و طبق هماهنگیهایی که بین وزارت علوم و وزارت بهداشت انجام شد، 60 نفر به عنوان دانشجویان نمونه انتخاب شدند که از این تعداد 40 نفر از دانشجویان وزارت علوم و 20 نفر از دانشجویان وزارت بهداشت هستند.
وی افزود: ثقل کار را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل میدهند. به طور کلی از 40 نفر دانشجوی وزارت علوم 28 نفر دانشجوی دکتری، هشت نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و چهار نفر دانشجوی کارشناسی هستند.
رئیس سازمان امور دانشجویان با تاکید بر اینکه حضور دانشگاههای بزرگ پررنگتر بود، اظهار کرد: دانشگاههای شهرستان هم حضور خوبی داشتند. برای مثال نام دانشگاه رازی کرمانشاه جزو پنج دانشگاه برتر و بین دانشگاههای تهران، شهید بهشتی و تربیت مدرس بود.
صدیقی با تاکید بر اینکه حضور دانشگاههای بزرگ بیشتر شده است، گفت: امسال از دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی دانشجوی نمونهای انتخاب نشد در صورتی که سال گذشته از این دو دانشگاه دانشجوی نمونه معرفی شده است.
وی از نهایی شدن آیین نامه انتخاب دانشجویان در نیمه دوم سال جاری خبر داد و گفت: این آیین نامه که باید در سطح دانشگاهها و در سطح ملی بررسی شود در حال نهایی شدن است و دانشجویان نمونه سال 94 در نیمه دوم سال بر اساس آیین نامه جدید انتخاب میشوند.
جزئیات امتیازاتی که به دانشجویان نمونه ارائه میشود
رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در مورد امتیازاتی که به دانشجویا ن نمونه ارائه میشود، توضیح داد: هنوز در این مورد به جمع بندی نهایی نرسیدهایم، اما معمولا دانشجویان مخصوصا دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد انتظار دارند در کنار تشویقهای مادی که در حد وسع وزارت بهداشت و وزارت علوم به آنها اعطا میشود، قادر باشند بدون آزمون در مقاطع بالاتر حضور یابند.
صدیقی ادامه داد: البته دارا بودن امتیاز دانشجوی نمونه در پذیرش مقاطع بالاتر مهم است، اما در مورد اینکه این دانشجویان بتوانند بدون آزمون به مراحل بالاتر راه یابند هنوز به جمع بندی نهایی نرسیدهایم. چنانچه در این مورد به نتیجه برسیم این امتیاز شامل دانشجویان نمونه سال 93 نیز میشود.
وی از انجام هماهنگی وزارتین با بنیاد ملی نخبگان خبر داد و افزود: هماهنگیهایی در مورد ارائه امتیازاتی از سوی بنیاد علمی نخبگان به دانشجویان نمونه با این بنیاد شده است، اما امتیازها و شرایط بنیاد علمی نخبگان با نحوه انتخاب دانشجویان نمونه متفاوت است. به همین دلیل به این بنیاد قول داده شده که سعی شود آیین نامه جدید متناسب با شرایط آنها تدوین شود. چنانچه با بنیاد ملی نخبگان به جمع بندی برسیم، پرونده دانشجویان نمونه سال 93 نیز توسط این بنیاد بررسی میشود و اگر دانشجویان شرایط لازم را داشتند از تسهیلات این بنیاد برخوردار میشوند.
معرفی 20 دانشجوی نمونه از 15 دانشگاه علوم پزشکی
در ادامه مراسم مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت انتخاب دانشجویان نمونه اظهار کرد: در سیستم آموزش عالی، مسابقات، المپیادها و مراسم مختلفی برگزار میشود اما انتخاب دانشجویان نمونه اهمیت ویژهای دارد زیرا دانشجوی نمونه، جامع خوبیهایی است که از دانشجویان کشور انتظار داریم.
دکتر علامه با اشاره به نحوه امتیاز دهی و انتخاب دانشجویان نمونه گفت: در انتخاب دانشجویان نمونه سه امتیاز فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و فرهنگی با هم جمع میشود و این امتیازات توسط اساتید و کارشناسان به صورت جداگانه بررسی میشوند. دانشجویان نمونه سال تحصیلی 93-94 هم در پایان سال با همفکری وزارت علوم و وزارت بهداشت و تغییراتی که در شیوه نامه انتخاب دانشجویان نمونه اعمال میشود انتخاب شده و از آنها تقدیر میشود.
وی با بیان اینکه 46 دانشگاه علوم پزشکی، 282 نفر را به عنوان دانشجوی نمونه معرفی کردند، افزود: در نهایت 20 نفر از 15 دانشگاه به عنوان دانشجوی نمونه معرفی شدند که از این تعداد هفت نفر دانشجوی دکترای تخصصی بالینی، شش نفر دکترای حرفهای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، چهار نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و سه نفر دانشجوی کارشناسی هستند. پنج نفر از این دانشجویان خانم و 15 نفر آقا هستند.
مدیر کل امور فرهنگی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه تنوع دانشگاهها در معرفی دانشجویان نمونه مطلوب بود، توضیح داد: دانشجویان نمونه هم از دانشگاههای کوچک و هم از دانشگاههای بزرگ معرفی و انتخاب شدند و دانشجویان فارغ از هرگونه نگرش سیاسی و جغرافیایی انتخاب شدند.
انتهای پیام
دیدگاه شما