مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 15. فروردين 1395 - 0:25   |   کد مطلب: 17490
خبری از بررسی استفساریه سازمان سنجش در مجلس نیست؛
سال 95 هم رسید، و بلاتکلیفی داوطلبین کنکور سراسری ادامه دارد
سال 95 نیز رسید، و تعداد زیادی از داوطلبان کنکور منتظرند تا سهم ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور مشخص شود؛ پرونده ای که اینبار مجلس باید به آن ورود کند.

به گزارش صدای دانشجو به نقل از خبرنامه دانشجویان ایران؛ اواخر بهمن ماه سال 94 بود که ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش در مراسم تقدیر از برگزیدگان نفرات برتر کنکور سراسری ۹۴ درباره ماجرای عجیب تاثیر معدل در کنکور سراسری گفت: "موضوع رأی کنکوری دیوان عدالت اداری به منظور ابطال تاثیر قطعی ۲۵ درصد سوابق تحصیلی در انتظار استفساریه مجلس است و اگر مجلس نظری نداشته باشد، رأی دیوان را اجرا می کنیم". چیزی که به نظر میرسد با توجه به وضعیت مجلس این مسئله با حاشیه هایی در سال جدید همراه باشد.

نسیم در گزارشی از این پرونده می نویسد: طبق قانون سنجش و پذیرش دانشجو که در سال 1392 مصوب شد، تأثیر سوابق تحصیلی در پذیرش داوطلبان کنکور باید سالانه به صورت تدریجی و صعودی افزایش یابد و پس از پنج سال حداقل 85 درصد ظرفیت پذیرش دانشجو در کل کشور بر مبنای سابقه تحصیلی باشد.

طبق مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، امتحانات نهایی سال سوم دبیرستان در پذیرش کنکور سهم 25 درصدی دارد. اما 16 بهمن سال 94 بود که هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بند دوم مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مبنی بر تأثیر 25 درصدی معدل سال سوم متوسطه در کنکور را برای داوطلبانی که طی سال‌های 84 تا 92 دیپلم گرفته‌اند مغایر قانون دانست و ابطال کرد.

با این حکم دیوان عدالت اداری، سرنوشت اعمال سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور 95 در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت و هم‌اکنون این موضوع برای بسیاری از داوطلبان کنکور جای سؤال است.

صدور حکم دیوان عدالت اداری، واکنش‌های مختلفی را در بین خانواده‌ها و داوطلبان به همراه داشت. برخی خانواده‌ها با ابراز رضایت از این موضوع می‌گویند:‌ سهم سوابق تحصیلی باید هر سه سال دوره متوسطه دوم را شامل شود این در حالی است که هم‌اکنون صرفاً امتحانات نهایی برای سال سوم دبیرستان برگزار می‌شود و نمرات این پایه تحصیلی در پذیرش کنکور تأثیر دارد، این مسئله در نهایت نمی‌تواند به نفع دانش‌آموز باشد.

از سوی دیگر خانواده‌هایی هستند که با ابراز نگرانی از حکم دیوان عدالت اداری معتقدند که فزرندشان به دلیل سهم 25 درصدی نمرات درسی سال سوم دبیرستان، به کلاس‌های مختلفی رفته و تمام تلاششان را برای موفقیت در امتحانات نهایی انجام داده‌اند و حال که  موفق به کسب نمرات خوبی شده‌اند، ابطال سهم سوابق تحصیلی به نفعشان نیست.

ابراهیم خدایی - رئیس سازمان سنجش در خصوص رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی در کنکور می‌گوید:‌ این سازمان با امضای رئیس شورای سنجش و پذیرش دانشجو از مجلس استفساریه‌ای را در رابطه با نظر دیوان عدالت اداری انجام داده است، چرا که برداشت ما این است، سوابق تحصیلی باید به صورت تدریجی افزایش یابد و در ابتدای تصویب قانون سنجش و پذیرش دانشجو، سهم سوابق تحصیلی 25 درصد تعیین شد.

وی می‌افزاید: رأی دیوان عدالت اداری در حکم قانون بوده و لازم الاجراست اما تا زمانی که مجلس پاسخ استفساریه را اعلام نکرده است به سهم 25 درصدی مثبت سوابق تحصیلی در کنکور 95 اکتفا می‌کنیم همچنین اگر مجلس به استفساریه رای نداده و این موضوع را تغییر ندهد، رای دیوان عدالت اداری در این خصوصا عیناً اجرا خواهد شد چرا که رای دیوان لازم‌الاجراست.

سال 94 به پایان رسید اما خبری از بررسی استفساریه سازمان سنجش در مجلس نشد و داوطلبان همچنان در بلاتکلیفی به سرمی‌برند.

برای مطلع شدن از آخرین روند بررسی استفساریه سازمان سنجش در خصوص سهم 25 درصدی سوابق تحصیلی با عبدالوحید فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت‌وگو کردیم که وی نیز نسبت به تأخیر در روند بررسی این موضوع ابراز نگرانی و تأسف کرد.

فیاضی در پاسخ به این پرسش که استفساریه سازمان سنجش از مجلس در چه وضعیتی قرار دارد، می‌گوید: متأسفانه این موضوع هنوز در مجلس بررسی نشده است، این درحالی است که استفساریه سازمان سنجش قبل از برگزاری انتخابات به مجلس ارسال شده و جزو موارد اضطراری بود چرا که بسیاری از دانش‌آموزان منتظر مشخص شدن وضعیت سهم سوابق تحصیلی در کنکور هستند.

وی افزود:‌ استفساریه به هیئت رئیسه مجلس ارائه شده است اما همزمان با بررسی بودجه در مجلس بود و فرصتی برای رسیدگی به دست نیامد. کمیسیون آموزش و تحقیقات پیگیر بررسی شدن این موضوع در صحن علنی مجلس است چرا که بسیاری از دانش‌آموزان نگران و بلاتکلیف هستند اما هنوز پیگیری‌هایمان  نتیجه‌ای نداشته است.

فیاضی مطرح می‌کند: به نظر می‌رسد در این رابطه حق با دیوان عدالت اداری است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به هر حال آنچیزی که مشخص است ماجرای دادخواست یک دانش آموز دختر از دیوان عدالت  برای لغو تاثیر ۲۵ درصد سوابق تحصیلی در مدت باقی مانده به آزمون سراسری که قرار است در اواخر تیرماه برگزار شود، به عنوان یکی از چالش های مهم آموزش عالی کشور در ابتدای سال 95 بدل شود.

انتها پیام/م

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

آخرین اخبار