به گزارش صدای دانشجو، به نقل از فارس، داستان به نظر ساده آغاز میشود، مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان همدان خبری عجیب میدهد و پس از آن خواستار برخورد با متخلفان میشود.
خبر این است: «با دبیر دبیرستانی که اقدام به تشریح خرگوش زنده در کلاس درس کرده برخورد قانونی میشود.»
ابتدا صحبت از معلم دبیرستان است که باید با او برخورد قانونی شود، حالا از مدیرکل آموزش و پرورش میخواهد که برخورد در خور را با مدیر و معلم خاطی داشته باشد!
شهرت این خرگوش خبرساز که در ادعای اولیه به صورت زنده تشریح میشود، کمکم بُعد ملی پیدا میکند، هنرمندان سینما در مقابل سازمان حفاظت محیط زیست اجتماع میکنند تا به این اقدام هم اعتراض کنند!
مسئله پیچیدهتر میشود، خبر بعدی از تعلیق معلم خبر میدهد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان از مدیرکل آموزش و پرورش این استان میخواهد که مدیر مدرسه را عزل کند تا دیگر شاهد این رفتارهای خلاف عرف در مدارس نباشیم.
ابعاد این قضیه و محکوم کردن معلم و مدیر همچنان ادامه مییابد تا به یکبار شرایط تغییر کرده و لحن مدیرکل حفاظت از محیط زیست این استان تغییر میکند، این بار او میگوید «به نظر میرسد که این اتفاق، مسئله خلاف عرف نیست و باید اعلام شود که هنجار آموزشی ما است، البته باید این سازوکار تغییر کند».
بعد از مدتی مشخص میشود که مدیر مدرسه تعلیق نشده و خودخواسته، سر کار نمیآید و در انتها نیز سابقه معلمی که 30 سال کارنامه درخشان در آموزش و پرورش دارد، زیر سؤال میرود.
ظاهراً هیچ یک از این مسائل به طور کامل درست نبوده و به نوعی اقدام خلاف عرف صورت نگرفته است.
ضد و نقیضهای این خبر آنگاه تکمیل میشود که مشخص میشود این اتفاق به هیچوجه در چند روز گذشته انجام نشده و آزمایش تشریح خرگوش مربوط به دیماه سال گذشته بوده و اخیراً فیلم آن در کلاس درس پخش شده است.
محمدرضا محمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در مواجهه با سؤال خبرنگار فارس در همدان در این ارتباط با بیان اینکه زمان بروز اتفاق مهم نیست، بلکه مهم این است که اتفاق ناهنجاری افتاده و به بیرون درز کرده است، افزود: مسئله تشریح خرگوش زنده اگر ثابت شود که یکسال پیش و یک ماه پیش بوده در موضع من تأثیری نمیگذارد و من به عنوان ناهنجاری اخلاقی از این موضوع اسم بردم و هیچ ربطی به اینکه چه زمانی بوده، ندارد.
در شرایطی که این خبر ابتدا از سوی روابط عمومی محیط زیست منتشر شد، محمدی مدعی بود که این موضوع در ابتدا مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته و به احترام افکار عمومی ورود پیدا کردیم و اینگونه نبوده که موجی ایجاد شود تا بخواهیم موجسواری کنیم.
البته وی مدعی است، این خبر پیش از آنکه در آغاز به صورت رسمی منعکس شود «حجم زیادی از مطالب در این رابطه در گروههای تلگرامی جابجا شده بود.»
مدیرکل محیط زیست استان همدان با بیان اینکه مدیر مدرسه نیز تشریح خرگوش را تأیید میکند و اعلام کرده مجوز لازم را در این زمینه دارد، افزود: از دیدگاه من هرکس این کار را انجام دهد، متخلف است حتی اگر 2 هزار نفر در سطح کشور باشند.
وی در عین حال یادآور شد: تشریح خرگوش زنده اگر هنجار و متعارف است ما هم ادعایی نداریم اما باید مشخص شود که هنجار هست یا نیست؟ که در حال پیگیری موضوع از سازمان محیط زیست کشور و وزارت آموزش و پرورش هستیم.
البته محمدی به این موضوع اذعان کرد که تشریح برخی حیوانات در مدارس امری معمول است و افزود: نسبت به این خبر حساس شدم و بعد متوجه شدم که در سطح کشور این کار انجام میشود.
با تمام این مسائل کاش آقای مدیرکل محیط زیست قبل از اعلام خبر از صحت و سقم و شرایط آن باخبر میشد و در همان ابتدا به عنوان ناجی خرگوشها خود را در صحنه رسانهها نشان نمیداد!
حال سؤال اینجاست که چه کسی پاسخگوی معلمانی است که سرمایه بزرگ این مرز و بوم هستند و امروز با این مسائل روبهرو شدند.
یکی از فرهنگیان در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان بیان میکند: هرچند آزار رساندن به یک موجود زنده قابل قبول نیست، اما این مسئله را در صورت صحت میتوان با یک تذکر به معلم پایان داد و دستورالعمل لازم برای این اقدامات صادر کرد و ضرورت برخورد و تعلیق به شکلی که منجر به ایجاد فضای ناامیدی در مدارس شود، وجود ندارد.
وی ادامه میدهد: باید از تندروی خودداری کرد و مسائل را به شکلی که رخ داده و بدون کم و کاست از واقعیت مطرح کرد.
یکی دیگر از فرهنگیان همدانی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس تأکید میکند: مسئله به شکلی که در رسانهها مطرح شده نیست و خرگوش طبق روال مرسوم این آزمایشها بیهوش شده و در حین آزمایش با توجه به تحریک عصبی بدن حیوان، خرگوش حرکت میکند.
وی میگوید: به نظر نمیرسد ابعاد این مسئله آنگونه که در رسانههای مطرح شده، باشد.
با این وجود مدیرکل محیط زیست بدون اطلاع کامل از چگونگی ماجرا عملاً یک معلم را که زحمات بسیاری برای دانشآموزانش کشیده را زیرسئوال برده و از عناوینی چون «تعلیق» و «ارسال پرونده خاطی به مراجع ذیربط» استفاده کرده است.
جالب آن که ادارهکل آموزش و پرورش استان همدان ترجیح داده در این باره موضع خاصی نداشته باشد؛ همچنان سئوالات بیشماری در این حوزه باقی مانده که بالاخره چه فردی در این مسئله کوتاهی کرده و مقصر اصلی کیست؟
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان، اگر به صورت مناسب در این حوزه ورود نکرده، لازم است واکنش مناسبی نشان داد و اگر هم زیادهروی صورت گرفته از مردم و جامعه فرهنگی عذرخواهی کند؛ رسم و رسومی که البته چندان بین مسئولان ما از جایگاه لازم برخوردار نیست!
انتهای پیام/م
دیدگاه شما