به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از رازق، همه ما از اوایل خردسالی تاکنون مزه برنج خوش عطر ایرانی را تجربه کرده ایم و طعم آن را چشیده ایم اما این روزها که برنج ایرانی به علت گرانی به دست مردم نمی رسد و حتی بسیاری از رستوران ها و مجتمع های غذایی از برنج خارجی و اغلب هندی استفاده می کنند دیگر آن طعم لذیذ را نمی چشیم و بسیاری از اوقات مجبوریم طعم بد برنج هندی را تحمل کنیم.
برنج های هندی اگرچه بسیار قد می کشند ولی نه نشانی از طعم و مزه خوب برنج ایرانی را دارند و نه عطر خوش برنج های شالیزار شمال را؛ برنج های هندی بوی خوشی هم ندارند و بسیار دیرتر از برنج های ایرانی هضم می شوند.
قبلا که برخی شرکتهای صنایع غذایی در سالهای گذشته اقدام به فروش برنجهای بستهبندی هندی میکردند، مصرفکنندگان میگفتند برنج خوش قد و بالایی است اما خیلی زود شبیه لاستیک میشود.
در اوایل سال 93 خبری مبنی بر آلوده بودن برنج های هندی منتشر شد و بعضی از اخبار مبنی بر شیمیایی بودن این برنج ها و به تعبیری پلاستیکی بودن این برنج منتشر شد ولی بعد از مدتی دستگاه برنج سازمصنوعی در کشور رونمایی شد.
محمدهادی رجبی، مشاور راهاندازی خطوط صنعتی و خدمات پس از فروش این دستگاهها در آن زمان اعلام کرد که تا 4 ماه آینده نخستین دستگاه تولید برنج راز چین وارد کشور می شود و از یک سال و نیم پیش دو نمونه از این دستگاه ها وارد ایران شده است.
یکی از فروشنده های دستگاه های تبدیل "خرده برنج" به "برنج دانه" درباره این دستگاه و محصولات نهایی در سال 93 گفت: «قیمت دستگاه حدود ۱۱۰ میلیون تومان است و تنظیم دستگاه برای تولید محصول نیز ۳۰ میلیون هزینه دارد. ما دستگاه را در محل کارگاه شما تحویل می دهیم. الان یک دستگاه آماده داریم اما برای وارد کردن دستگاه از چین حدود دو ماه از لحظه سفارش تا تحویل، زمان لازم است. این دستگاه ساخت چین است و تا حالا چند دستگاه فروخته ایم و هیچ مشکل قانونی تا به حال نداشته ایم و وزارت بهداشت هم محصول را تایید می کند.»
اما وزیر جهاد کشاوری 26 آبان سال 94 طی بخشنامهای بهشماره 020/29919 بهمنظور حمایت از کشاورزان و تولید داخلی اعلام کرده بود که واردات و ترخیص برنج از اول مرداد 95 تحت هیچ شرایط و پوششی مجاز نیست.
حجتی همچنین 26 خرداد امسال اعلام کرد که پیرو مصوبه شورای اقتصاد و بخشنامه صادرشده، از آخرین روز تیر ماه به بعد حتی یک کیلوگرم برنج وارد کشور نمیشود.
بعضی از کارشناسان و فعالان صنف برنج در کشور با ممنوعیت واردات برنج موافق بوده و برخی دیگر این قانون را به نفع گسترش قاچاق ارزیابی کردند.
شاه حسینی نایب رئیس انجمن واردکنندگان چندروز قبل و بعد از لغو قانون ممنوعیت واردات برنج، ممنوعیت واردات را یکی از عوامل رواج فساد می داند و معتقد است: ما در مدت زمان محدودی از سال واردات داریم و در باقی زمان ها واردات ممنوع است که این ممنوعیت منجر به قاچاق می شود و در صورتی که برنج از راه قاچاق وارد کشور شود کیفیت و سلامت آن نیز بررسی نمی شود که این موضوع به ضرر مردم خواهد بود.
نایب رئیس انجمن واردکنندگان برنج خاطر نشان کرد: وقتی ممنوعیت برای ورود برنج خارجی وجود دارد، مردم به سمت خرید برنج ایرانی درجه سه هجوم می آورند و همین باعث افزایش قیمت می شود، گفت: اگر تدبیری شود که دولت حداقل با بخش خصوصی هم مشورت کند تا بهترین تصمیم را بگیرد، کمک زیادی به مصرف کننده داخلی می شود.
وی با اشاره به اینکه با کاهش تعرفه، انگیزه از قاچاقچی گرفته می شود، اظهار داشت: شاید تعرفه ظاهری به تولید داخل کمک می کند اما در عمل به تولید و منابع درآمدی دولت از محل گمرک و مالیات ضربه می زند.
نظرات کارشناسان هم صحبتهای فوق نائب رئیس انجمن واردکنندگان را تائید می کند زیرا از طرفی ممنوعیت باعث تشدید قاچاق و واردات برنج سمی و بی کیفیت به کشور خواهد شد و از طرفی قیمت محصولات داخلی را با افزایش جدی روبرو می کند.
در این برهه باید با سخت گیری و نمونه گیری برنج های خارجی و وارد کردن برنج های تایلندی و کم کردن محصولات هندی، و حمایت از شالیکاران ایرانی و کاهش قیمت برنج های ایرانی و ایجاد اشتغال بیشتر برای جوانان و مردم این سرزمین به توسعه سلامت در کشور پرداخت.
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما