به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل از عصرهامون، ابتکار محیط زیست در دولت اصلاحات و تدبیر و امید تالاب هامون را تا مرز نابودی به پیش برد و علاوه بر اینکه این تالاب به قبرستان میلیون ها ماهی و پرنده تبدیل شد، لقب آلوده ترین شهر جهان را نیز برای زابل به ارمغان آورد.
اینها تنها گوشه ای از مدیریت زینتی ابتکار بر سازمانی وابسته به محیط زیست بود، بسیاری از کارشناسان و مردم سیستان از این بی توجهی ها ابتکار به شدت گلایه مند بودند و بارها صدای خود را به دولتمردان رساندند.
در این بین اما ابتکار به جای نسخه پیچی برای بحران سیستان به سبک دولتمردان یازدهم، دولت های گذشته را مسئول مشکلات محیط زیستی سیستان معرفی کرد و سعی کرد تا از بار مسئولیت با روشهای مختلف شانه خالی کند.
در هر حال مدیریت ابتکار بر سازمان محیط زیستی با کارنامه ای نه چندان درخشان، با پایان دولت یازدهم خاتمه یافت تا فردی تازه نفس سکان کشتی سرگردان محیط زیست را در دولت دوازدهم به دست بگیرد.
با این اوصاف کلید این سازمان مهم به عیسی کلانتری که سابقه ۹ سال وزارت کشاورزی را در کارنامه دارد، سپرده شده، کلانتری در ۴سال گذشته یکی از چهره های زیست محیطی دولت یازدهم بوده است. او پس از نخستین مصوبه دولت در مرداد ۹۲ که به احیای دریاچه ارومیه اختصاص داشت، دبیر ستاد احیا دریاچه ارومیه شد.
روند احیای دریاچه ارومیه تا پایان سال آبی ۹۴-۹۵ آنقدر چشمگیر بود که زمزمه هایی برای همین برنامه ریزی جهت احیای دیگر تالاب های روبه مرگ ایران شنیده می شود. هرچند که برخی مشکلات مالی موجب شده برنامه احیا در سال آبی جدید (۹۵-۹۶) عقب بیفتاد، اما ستاد احیا دریاچه ارومیه توانست در سال های گذشته روند تخریب دریاچه را متوقف کند و با اقدامات مختلف، تراز آبی دریاچه را بالا بیاورد.
در هر حال حضور منجی دریاچه ارومیه در راس سازمان محیط زیست که پیشتر به واسطه مدیریت گذشته درگیر پیچ و خم های سیاسی بود، باعث امیدواری مردم سیستان شده است.
علی ای حال باید چند ماهی منتظر ماند و دید کلانتری برخلاف ابتکار عزمی جزم برای نجات تالاب هامون دارد و می تواند این کشتی پرتلاطم را به سوی ساحل امن ثبات و توسعه پایدار هدایت کند و بر نگرانیهای پرشمار منتقدان از پیشینه سکاندار غلبه خواهد کند و یا سفینه محیط زیست ایران به سوی گرداب سرگردانی پیشتر خواهد برد؟!
انتهای پیام/چ
دیدگاه شما