مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 3. مهر 1396 - 15:03   |   کد مطلب: 22559
هیئت دولت یازدهم با وجود این افراد مورد انتقاد شدید قرار گرفت تا جایی که این دولت را پیر و خسته نامیدند. در این عرصه حتی حسن روحانی در اولین نشست خبری خود پس از پیروزی قول داد که کابینه جدید کمی جوانتر می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو، به نقل ازخبرگزاری آنا از دولت یازدهم این معضل شروع شد. مدیرانی که در چند دهه قبل از دوران جوانی پست‌های مهم کشور را در اختیار داشتند دوباره روی کار آمدند و سمت‌های کلیدی را برعهده گرفتند. از این افراد به عنوان ژنرال یاد شد. ژنرال‌هایی که حسن روحانی در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی خود برای کابینه دوازدهم آنان را «برند» دولت خود می‌نامد.
دولت یازدهم با وجود این افراد مورد انتقاد شدید قرار گرفت تا جایی که این دولت را پیر و خسته نامیدند. در این عرصه حتی حسن روحانی در اولین نشست خبری خود پس از پیروزی قول داد که کابینه جدید کمی جوانتر می‌شود. اما برخی این موضوع را مطرح کردند که چند سال جوانتر شدن کابینه دوازدهم به معنای شروع کار کابینه یازدهم است؛ یعنی عملا پیرماندن کابینه.
اما با معرفی کابینه پیشنهادی دیده شد که به جز یکی از وزراء بقیه چندان با وعده رئیس‌جمهور سازگار نبودند. جوانی دهه شصتی که به دوپینگ سنی دولت روحانی معروف شد در میان کهنسالان کابینه درخشید که میانگین سن کابینه را تا حدی پایین آورد اما نگاهی به سن و سال بقیه وزراء چیز دیگری را نشان می‌داد. جالب اینجاست که حبیب الله بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو که عدم رای آوری وی جنجال زیادی در جریان اصلاحات به‌وجود آورده بود، در زمان اصلاحات وزیر نیرو بود و عملکردش در ساخت چند سد از جمله سد گتوند که آثار مخرب محیط زیستی برای مردم استان خوزستان به بار آورد، یکی از افراد بود. حالا بعد از چندین سال و برای همان پست معرفی شد که کارنامه گذشته‌اش شاید یکی از موانع حضور مجدد او در وزارت نیرو شد.
معضل پیرسالاری در مدیریت کلان کشور به همین‌جا ختم نمی شود. پس از حضور مدیران سن بالا در دولت شاهد حضور افراد کهنسال در شهرداری تهران هم بودیم. اصلاح‌طلبان که شهرداری تهران را در اختیار گرفته‌ بودند مدیران سن بالا را جایگزین مدیران قالیباف کردند. پس از آنکه مرتضی حاجی به عنوان مدیرعامل روزنامه همشهری منصوب شد، سیل انتقادات نسبت به این تصمیم‌گیری سران اصلاحات از سوی نیروهای جوان اصلاح‌طلب که خود را چندین و چند سال پشت درهای پیشرفت در این جناح سیاسی می‌بینند، روانه شد. حاجی وزیر آموزش و پرورش دولت اصلاحات بوده است و در آستانه ۷۰ سالگی قرار دارد.
کاربران شبکه اجتماعی توئیتر در این زمینه نوشتند که یک مدیر 70 ساله برای روزنامه همشهری انتخاب شد، آیا اصلاح طلبان نه مدیر جوان بلکه یک مدیر 50 ساله نداشتند؟
اما سناریو همچنان ادامه دارد. روز گذشته خبری منتشر شد که در آن نمایندگان مجلس با تصویب استفساریه‌ای تصویب کردند که بازنشستگانی که به واسطه انتصاب یا انتخاب در یکی از سمت‌های مذکور در ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و همترازان آن ها به کارگیری می‌شوند، از شمول ممنوعیت این قانون مستثنی هستند و هر سمتی در زمان بازنشستگی یا قبل از آن داشته‌اند، ملاک نیست.
با این خبر حالا مدیران سن بالا و بازنشسته سیاسی نیز از سایر افراد مستثنی شدند که همچنان بر سر کار خود بمانند و بازنشستگی و و دادن میز خود به افراد جوانتر را فراموش کنند. حالا این موضوع تبدیل به قانونی می‌شود که البته باید مراحل تایید خود را طی کند اما به نظر می‌رسد همه دست به دست هم دادند که حلقه بسته مدیریتی شکل بگیرد تا جوانان در رسیدن به پست‌های کلیدی ناکام بمانند. موضوعی که امروز به معضل و شاید فردا به بحران مدیریتی کشور تبدیل شود اما کماکان فضای سیاسی کشور بر روی همین مدار در گردش است.
انتهای پیام/چ

دیدگاه شما

آخرین اخبار