مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 23. مرداد 1399 - 11:37   |   کد مطلب: 24114
سیستان و بلوچستان اگرچه توان تولید 50 هزارتن گوشت مورد نیاز کشور را دارد، اما اهمال کاری دولت سبب شده است این ظرفیت همچنان نادیده گرفته شود و اقدام خاصی برای بهره برداری از آن انجام نگیرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای دانشجو،به نقل از عصرهامون، 6 سال پیش بود که خبری مبنی بر پتانسیل ویژه سیستان و بلوچستان در تامین 30 هزار تا 50 هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور از سوی علی اوسط هاشمی، استاندار وقت مطرح شد و امیدهای فراوانی را در دل دامداران  و جوانان استان به وجود آورد.
به گفته استاندار وقت تامین این میزان گوشت قرمز زمینه اشتغالزایی پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان فراهم می کرد و قرار بود با تاسیس دو سایت بزرگ دامی در جنوب و شمال استان، سیستان و بلوچستان به کانون بزرگ دام کشور تبدیل شود.

در این میان ایجاد سایت بزرگ دامی در حاشیه چاه نیمه ها و همچنین سدهای جنوب استان مطرح و بر آغاز اقدامات لازم از همان زمان هم تاکید شد.

پس از آن در سال 97، علیرضا نورا معاون هماهنگی امور اقتصادی وقت استاندار سیستان و بلوچستان پس از اعطای مجوز واردات دام با ارز چهار هزار و دویست تومانی از سوی دولت گفت: بهترین فرصت برای واردکنندگان دام در استان است که باید از این پتانسیل استفاده شود.

وی گفت: با توجه به پتانسیل‌ها و امکاناتی که در سیستان وبلوچستان داریم، با وجود کشتارگاه‌های متعدد و مراکز بسته‌بندی و همکاری گمرک باید دام پس از ورود، قرنطینه، کشتار و بسته‌بندی وارد بازار استان شود و از این میزان 15 درصد جهت مصرف سیستان و بلوچستان و مابقی به دیگر استان‌ها برای تنظیم بازار صادر شود.

توان تامین 50 هزار تن گوشت قرمز کشور در سیستان و بلوچستان

نورا این موضوع را بهترین فرصت دانست که باید مردم استان از آن به ‌نحو بهینه استفاده کنند و تاکید کرد: استان توانایی تأمین حداقل 50هزار تن گوشت برای تنظیم بازار را دارد و ارز چهار هزار و دویست تومانی که دولت برای وارد کردن دام تعیین کرده، فرصت مناسبی جهت اشتغال در استان است که در پی آن واحدهای کشتارگاهی و بسته‌بندی نیز می‌توانند با ظرفیت بیشتری فعالیت کنند.

 در این میان با وجود اینکه ظرفیت ویژه سیستان و بلوچستان برای واردات دام و تامین گوشت مورد نیاز کشور در 6 سال پیش مطرح شد اما هنوز هم اقدام خاصی برای بهره برداری از این ظرفیت صورت نگرفته است.

اهمال کاری دولت در این سال ها فرصت تامین گوشت مورد نیاز کشور و تنظیم بازار آن را در گرانی های اخیر، ایجاد اشتغال در سیستان و بلوچستان و بهره برداری از ظرفیت ویژه مرز در جنوب شرق کشور را از بین برد و مانع جهش تولید در زمینه گوشت قرمز شد.

پتانسیلی که در این سال ها می توانست جوانان زیادی را در سیستان و بلوچستان مشغول به کار کند و تب و تاب افزایش قیمت ها در بازار گوشت قرمز کشور را کاهش دهد و حداقل اینکه از حذف این ماده پروتئینی از سفره بسیاری از ایرانیان جلوگیری شود، اما به دلیل نادیده گرفتن آن از سوی مسئولان اجرایی مغفول مانده است.
 

سراوان ظرفیت ویژه و مغفول واردات دام

ملک فاضلی، نماینده مردم سراوان، سیب وسوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: سراوان ۳۸۴ کیلومتر مرز مشترک با پاکستان دارد که بیشترین مرز خاکی را با این کشور شامل می شود و همه قسمت های آن مستعد رفت و آمد است.

وی بیان کرد: مرز سراوان با سه شهر عمده پاکستان ارتباط نزدیک دارد و این شهرستان نزدیکترین مرز را در استان با شهرهای اصلی پاکستان دارد که در برخی از شهرها ۶ کیلومتر و در برخی از شهرها ۸۰ کیلومتر مسافت وجود دارد.

فاضلی تصریح کرد: این پتانسیل از زمان های گذشته در سراوان وجود داشته است و باید از ظرفیت مرز در توسعه منطقه استفاده کرد، ورود دام یکی از مسائلی است که همیشه مدنظر بوده و ما به آن نیازمند هستیم.

نماینده مردم سراوان، سیب وسوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: سراوان به دلیل مرز مناسبی که دارد می‌تواند مسیر خوبی برای ورود دام باشد و باید اقداماتی انجام شود که اشتغال زایی در این شهرستان به عنوان مبدا ورود دام صورت گیرد.

ورود دام با ایجاد کشتارگاه در استان اشتغالزایی را سبب می شود

وی افزود: از مرز سراوان برای ورود دام به استان فقط جهت ترانسپورت و انتقال استفاده می‌شود و کشتار در محل مبدا وجود ندارد و فرآورده‌های دامی در جنوب شرق کشور تولید نمی شود و این ظرفیت مغفول مانده است.

به گفته این نماینده، در صورتی که کشتار دام های وارداتی در سراوان انجام و فرآورده های دامی تولید شود اشتغال زایی و توسعه منطقه را در پی دارد.

فاضلی گفت: آنچه که اکنون انجام می شود ورود دام به کشور از سراوان و انتقال آن به دیگر نقاط کشور است که اشتغال محدودی را برای افراد خاصی که دارای ثروت و مکنت فراوان هستند و می‌توانند دام را وارد کنند به وجود می آورد.

نماینده مردم سراوان، سیب وسوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر اشتغال زایی چندانی در سراوان وجود ندارد، برای ایجاد اشتغال در محل باید کشتارگاهی با مکانیسم مناسب به وجود آید که علاوه بر اشتغال زایی، بیماری دام هم بررسی و در صورت تایید مریضی به کشور مبدا مرجوع می شود.

وی اظهار کرد: این منطقه نیازمند ترین افراد را به دلیل مشکلات جامعه و نبود اشتغال دارد و اگر کشتارگاهی ایجاد شود به جای اینکه فقط وارد کننده سود ببرد چندین نفر مشغول به کار می‌شوند.

به گفته فاضلی، از فرآورده‌های تولید شده در محل می توان صنایع دیگر را به وجود آورد که بازار کار بیشتری را در بر می گیرد.

این نماینده بیان کرد: ورود دام از مرز بسیار مناسب است، اما باید برای اشتغال‌زایی و کارآفرینی در محل چاره اندیشی شود و از این منطقه فرآورده‌های آن به بقیه نقاط کشور انتقال یابد.

پتانسیل ویژه سیستان و بلوچستان در تامین گوشت کشور

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: سیستان و بلوچستان به واسطه هم مرز بودن با دو کشور پتانسیل بالایی برای تامین برخی اقلام ضروری ایران را از مبادی این دو کشور دارد و در این میان می تواند سهم قابل توجهی در تامین دام مورد نیاز کشور داشته باشد.

ماندانا زنگنه بیان کرد: از این رو در سفرهای وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و رئیس سازمان توسعه تجارت به استان این موضوع مطرح شد.

وی افزود: با توجه به شرایط خاص موجود، استان دارای ظرفیت های بی نظیری است که کشور از آن ها محروم مانده است و لازم است تا سیستان و بلوچستان نقش بیشتری در رفع مشکلات اقتصادی ایران داشته باشد.

به گفته این مقام مسئول، باید برای شناسایی چالش های پیش روی این کار با وارد کنندگان دام نشست های تخصصی برگزار و مشکلات پیش رو شناسایی شود و راه کارهایی برای برطرف کردن آن ها یافت.

وی بیان کرد: مرزهای استان ظرفیت خوبی در تامین نیازهای کشور دارد و با توجه به برگزاری جلسه ستاد تنظیم بازار کشور در روزهای اخیر باید گزارشی جامع و دقیق در خصوص این ظرفیت ها تهیه شود تا با ارائه این گزارش در کارگروه کشوری بتوان موجب رونق اقتصاد مرز استان شد و با صادرات کالا به کشورهای همسایه بتوان کالاهای اساسی مورد نیاز کشور را وارد کرد.

زنگنه افزود: محقق شدن این هدف فعالیت بیش از پیش بازارچه های مرزی استان را در بر خواهد داشت، همچنین سبب پویایی و رونق بیشتر مرزهای استان خواهد شد.

وی اظهار کرد: بنابراین می طلبد تا برای محقق شدن آن گزارشی دقیق و مناسب برای ارائه در مرکز کشور تهیه شود و همه اعضا کارگروه ستاد تنظیم بازار سیستان وبلوچستان در تهیه آن نقش مهمی دارند، زیرا تحقق این هدف نه تنها در رونق مرز استان موثر خواهد بود، بلکه به تامین کالاهای اساسی کشور هم کمک می کند.

انتهای پیام/

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار