اپیزود اول:
اولین قدم در پیشرفت یک کشور، خانه تکانی در نهاد دولت است . نحوه فکر کردن و تصمیم گیری، میزان آشنایی از جهان پیرامون، میزان آشنایی از ساختار و قواعد و در کل کیفیت کسانی که حکومت می کنند، دولت را و کشور را مدیریت می کنند بسیار مهم است، این افراد باید بر اساس شایسته سالاری انتخاب شوند نه رابطه و جناح و حزب. چندی پیش وزیر کشور در معرفی یکی از استانداران، اخلاق خوب را ویژگی آن فرد برشمرد. یک بار برای همیشه باید یک مساله را مشخص کرد و آن هم این است که آدم خوب بودن با آدم توانمند بودن دو مسأله است. همواره آدمهای خوب توانمند نیستند.
اپیزود دوم:
همانطور که اشاره شد در بسياري از دولت های معاصر، همواره نپوتیسم جای خود را به شایشته سالاری داده است؛ این خویشاوند سالاری در تمام دولتها بوده است، به عنوان مثال در دولت احمدی نژاد، انتصاب مهدی خورشیدی داماد محمود احمدینژاد، اسفندیار رحیم مشایی پدر عروس احمدینژاد، و ... در مناصب عالی دولتی تنها نمونه ای از خویشاوند سالاری در دولت گذشته توسط رئیس جمهور بود. این انتصابات نمود گذر از شایسته سالاری به خویشاوند سالاری در کشور بود.
اپیزود سوم:
ایجاد تغییرات در مناصب مدیریتی و اجرایی کشور پس از تغییر هر دولتی امری بدیهی و روشن است و شاید مردم و مدیران دستگاههای مختلف پس از روی کار آمدن هر دولتی خود را برای همهگونه تغییری آماده کنند.
نفس تغییر به ذات پدیده بدی نیست. زمانی که تغییر موجب پیشبرد اهداف و حرکت بهتر جامعه در مسیر تعالی خود شود، همگان با آغوش باز از آن استقبال میکنند اما این مسئله زمانی ناخوشایند است که احساس شود بدون در نظر گرفتن مقاصد و اهداف اصلی صورت گرفته باشد.
در شرایط فعلی دانشگاههای کشور از جمله مراکزی هستند که طی ماهها و روزهای گذشته با پدیده تغییر دست و پنجه نرم کردهاند و در این راستا برخی از دانشگاههای کشور تغییر در بالاترین سطح مدیریتی خود که همان تغییر رئیس دانشگاه است را احساس کردهاند و یا در انتظار این مساله به سر می برند. تغییراتی که عمدتا پس از حضور هیات بازرسی وزارت علوم و بررسی شرایط دانشگاهها رخ داده است.
اپیزودچهارم:
سال 92 نیز با تمام فراز و نشیب هایی که داشت به پایان رسید، در این مدت دانشگاه ها عزل و نصب های زیادی به خود دیدند، با روی کار آمدن دولت جدید سرپرست وزارت علوم تغییرات در سطح روسای دانشگاه ها را آغاز کرد و وزیر علوم این تغییرات را ادامه داد.
نحوه عزل و نصب ها، به صورتی بود که اعتراض تشکل های دانشجویی و نمایندگان مجلس را درپی داشت و موجب شد بارها نمایندگان مجلس وزیر علوم را برای پاسخگویی در خصوص تغییرات صورت گرفته به مجلس فرا بخوانند.این نحوه عزل و نصب ها حاشیه هایی را به دنبال داشت به طوریکه در روزهای آخر سال 92 ، روح الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از آماده شدن پیش نویس استیضاح وزیر علوم تحقیقات و فناوری خبر داد.البته این مسایل نیز موجب نشد تا وزیرعلوم قطار عزل و نصب های روسای دانشگاه ها را متوقف کند.
اپیزود پنجم:
ظاهرا قطار تغییر روسای دانشگاه ها به دانشگاه بوعلی سینا هم رسیده است اما عبوردادن قطار از دانشگاه بوعلی سینا در مقابل حجم عملکرد مثبت وموثر ریاست فعلی دانشگاه کار بسیار مشکلی است.عملکردی که در سه حوزه علمی پژوهشی ،فرهنگی و عمرانی به گمان مخالف وموافق مثبت ارزیابی می شودو برهمین اساس تقریبا اکثریت دانشجویان که صاحبان اصلی دانشگاه هستند حامی ادامه ریاست رئیس فعلی دانشگاه هستند.اما ظاهرا عده ای معدود چیز دیگری می خواهند.
اپیزود ششم:
بعد از کش قوس های فراوان وتعارفات تندروها به همدیگر و چند ماه به حاشیه بردن دانشگاه بالاخره شواهد از قطعی شدن گزینه نهایی برای ریاست دانشگاه حکایت دارند.ظاهرا فردی بااخلاق خوب و متشرع و البته نزدیک به جناح تندروی اصلاح طلب برای ریاست انتخاب شده است.
اپیزود هفتم:
سوابق مدیریتی گزینه نهایی ریاست دانشگاه کاملا مشخص و واضح است دوره ای که کاملا دانشگاه سیاست زده بود ولاغیر...
برای کسب اطلاعات بیشتر دراین مورد به عصر اصلاحات در دانشگاه بوعلی مراجعه بفرمایید.
اپیزود هشتم:
امام خامنه ای در دیدار اخیر با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی صراحتا تاکید کردند که جو علمی دانشگاه ها فراموش نشود و دانشگاه ها جولانگاه جریانات سیاسی واقع نشود.
اپیزود نهم:
شما پیدا کنید پرتقال فروش را...
منبع:زیرهشت
دیدگاه شما