مطبوعات همدان
به کانا ل ارتباطی ما بپیوندید
تاریخ : 12. شهريور 1393 - 19:35   |   کد مطلب: 13840
در رای گیری دیروز برای مشخص کردن هیئت رییسه جدید شورای شهر، شاهد تغییراتی در ترکیب هیئت رییسه بودیم. اصلی ترین تغییری که در کادر هیئت رییسه به وجود آمد، تغییررییس شورای شهر، از مسجدحامعی اصلاح طلب، به چمران اصول گرا بود. سوال اینجاست که این تغییرات چه پیامی را به ذهن متبادر می کند.
پیام تغییر رییس شورای شهر چیست؟

در رای گیری دیروز برای مشخص کردن هیئت رییسه جدید شورای شهر، شاهد تغییراتی در ترکیب هیئت رییسه بودیم. اصلی ترین تغییری که در کادر هیئت رییسه به وجود آمد، تغییررییس شورای شهر، از مسجدحامعی اصلاح طلب، به چمران اصول گرا بود. برای اتفاق فوق الذکر دو تحلیل به ذهن متبادر می گردد، که در زیر به آنها اشاره می گردد:

تحلیل اول: با توجه به آنکه چند نفری از اعضای شورای شهر، وابسته به جریان های سیاسی نیستند و بیشتر جایگاه اجتماعی دارند، رایشان را سیاسی نمی دهند. اینان کسانی هستند که در شورای فعلی بسیار تعیین کننده شده اند. با توجه به هم آهنگ نبودن ریاست شورا و شهردار، به این نتیجه رسیدند که در یک دموکراسی پارلمانی، پارلمان می باید حامی قوه ی مجریه باشد و نباید به گونه ای عمل کند که قوه ی مجریه ی بر آمده از رای آن ها، تضعیف گردد و می دانستند که خود در اعمال شهردار، پاسخگو هستند. از این رو صلاح دیدند که ریاست شورای شهر را به کسی بسپارند، که هم آهنگی بیشتری با شهردار داشته باشد و از این رهگذر شهردار و شهرداری تقویت گردند و بتوانند بهتر وظایف خود را انجام دهند.

تحلیل وم: در انتخابات سال گذشته، مسجد جامعی با زحمت بسیار کمی بر صندلی ریاست شورای شهر نشست و رقیب وی، چمران، نتوانست چندان در برابر او قدرت نمایی کند. در مقابل برای تعیین شهردار، رقابت سختی بین محسن هاشمی و محمد باقر قالیباف در جریان بود و با کلی زحمت و تلاش بسیار، قالیباف توانست به کرسی شهرداری بنشیند. نکته ای که در آن زمان جالب بود، آرایی بود که در هر دو انتخاب به صندوق ریخته شده بود، تعداد آرا چمران و مسجدجامعی تفاوت چندانی با هم نداشت و این گونه به نظر می امد که هر دو طرف از حمایت نزدیک به ۵۰ درصد شورا برخوردارند، برای قالیباف و هاشمی هم وضع به این منوال بود.

باید به خاطر داشت که رییس جمهور منتخب هم در آن زمان با کمی بیش از ۵۰ درصد آرا، انتخاب شده بود که این نشان دهنده از وزن برابر دو جریان سیاسی کشور داشت، شاید پارسال اعضای شورای شهر که قالیباف را برگزیدند خواستند به گونه ای توازن و تعادل را در درون مجموعه ی شهرداری حفظ کنند. اما الان یکسال از آن زمان گذشته و وزن رایی دو طرف با توجه به عملکردهای هر یک از نهادهای زیر نظر، در بین مردم تغییر کرده است. هر یک از دو جناح سیاسی می توان گفت ۱۴ نفر در شورا، دارند، که رای آنها بر اساس کاندیدای جریان به صندوق ریخته می شود، و این مستقل های درون شورا هستند که مشخص کننده ی مسئولیت ها هستند.

پارسال مستقل ها متاثر از جامعه ۵۰ درصد آرا به هر دو طرف میدادند و سخت بود برایشان انتخاب در بین دو کاندیدای دو جناح، اما امسال با توجه به اوضاع جامعه و تغییر وزن آرا هریک از جناح ها در کشور، و با توجه به محبوبیت و قدرت اثر هر یک از جناح های سیاسی، به این جمع بندی رسیدند که الان حامیان اصول گرایان در درون جامعه وزن بیشتری پیدا کرده اند و با توجه به اثرگذاری اوضاع کشور بر آرا مستقل ها، آنها تغییر موضع داده و به سمت سبد اصولگرایی چرخش پیدا کردند. نکته ای هم که نباید فراموش گردد دلیل اینکه رای آقای مسجدجامعی سیزده رای شد، برخورد زشت اصلاح طلبان با خانم راستگو و ناراحتی ایشان از جریان اصلاح طلب بود.

دو تحلیل بالا را می توان جز دلایلی دانست که در چرخش آرا در انتخابات هیئت رییسه موثر بوده است.

دیدگاه شما

آخرین اخبار